«Αισώπου …φίλοι» – ανοιχτή, δωρεάν, παράσταση για εκπαιδευτικούς και τα παιδιά τους!

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ»

www.mikrosnotos.gr | www.facebook.com/MikrosNotos | info@mikrosnotos.gr

 

σκηνοθεσια: ΤΑΣΟΣ ΡΑΤΖΟΣ  μουσικη: ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ

 

από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»

 

ανοιχτή, δωρεάν, παράσταση για εκπαιδευτικούς και τα παιδιά τους!

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 14:30 το μεσημέρι

στο Θέατρο FAUST Καλαμιώτου 11, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα (μετρό Μοναστηράκι)

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6973 453881 & η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.

 

 

Η παράσταση «Αισώπου… φίλοι» είναι η νέα, διαδραστική και μουσική, παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Είναι μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου και ένα διασκεδαστικό γαϊτανάκι με μύθους του Αισώπου που έχουν ως κεντρικό θέμα τη φιλία.

 

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 14:30, η ομάδα Μικρός Νότος προσκαλεί στο θέατρο Faust, εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την προσχολική αγωγή, μαζί με τα παιδιά τους, για να ζήσουν και να γνωρίσουν τη νέα θεατρική δουλειά που σκηνοθέτησε ο Τάσος Ράτζος και επιμελήθηκε μουσικά ο Πέτρος Δαμουλής.

Μέσα από χιούμορ, ανατροπές και πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν καμώματα και ιστορίες από τους μύθους «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «O ψεύτης βοσκός», «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Το λιοντάρι και το ποντίκι».

 

Η παράσταση «Αισώπου… φίλοι» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο θέατρο Faust, με εισιτήριο 10 ευρώ. Περισσότερα στο https://goo.gl/txCHcp

YouTube: https://youtu.be/GqxEA1TS9K8 | Facebook event: https://goo.gl/9mGKYu

 

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τους ηθοποιούς αλλά και τα μουσικά όργανα (γιουκαλίλι, μπάντζο, πιανίκα, κουίκα, αυλός, καζού, μαράκες, κ.α…), θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μαζί τους. Εκπαιδευτικοί και παιδιά θα κληθούν να μπουν στην κάθε ιστορία, για να την αλλάξουν με τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Μέσα από παιχνίδια θα διαπραγματευτούν φιλίες και σχέσεις που κάπου, κάπως, κάτι θυμίζουν και από τις σχέσεις που ζούμε στην πραγματική τους ζωή.

 

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεργάζεται στενά με τους εκπαιδευτικούς, πάνω τις αρχές του θεάτρου στην Εκπαίδευση. Οι παραστάσεις της παρουσιάζονται σε θεατρικούς χώρους και σε σχολεία, σε άμεση επαφή και σχέση με τα παιδιά. Για κάθε παράσταση, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν μια αναλυτική πρόταση με δημιουργικές δραστηριότητες, θεατρικές δράσεις και παιχνίδια που μπορούν να κάνουν μαζί με τα παιδιά, πριν και μετά την παράσταση.

Ο διάλογος με τους ανθρώπους που εργάζονται στην εκπαίδευση είναι συνεχής, δίνει έμπνευση και βελτιώνει σταθερά τη δουλειά της ομάδας.

 

Η παράσταση Αισώπου… φίλοι απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Τις καθημερινές, ταξιδεύει στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους. Η ομάδα συνεχίζει φέτος την παράσταση «Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ» (για 3η χρονιά), η οποία στηρίζεται σε παραδοσιακά παραμύθια και (για 2η χρονιά) τη μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ», που αντλεί έμπνευση από παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια. Όλες οι παραστάσεις φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας.

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Αισώπου… φίλοι:

• Σύλληψη Ιδέας: Τάσος Ράτζος & Χρύσα Διαμαντοπούλου

• Κείμενα: Κορίνα Θεοδωρίδου

• Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

• Βοηθός σκηνοθέτη-επιμέλεια κειμένων: Χρύσα Διαμαντοπούλου

• Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιών: Πέτρος Δαμουλής

• Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη

• Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

• Διδασκαλία μουσικής: Πέτρος Δαμουλής

• Εικαστική επιμέλεια-κοστούμια-κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

• Επιμέλεια κίνησης/χορογραφίες:  Έλενα Γεροδήμου

• Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους:

Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION

• Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

 

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη, ΤΗΛ. 6997 715382 – lambrini7@gmail.com