Γιώργος Χατζηπαύλου «Work in Progress» ( νέο υλικό): “Πολιτική, η χειρότερη πρώτη ύλη για κωμωδία, ειδικά στην Ελλάδα”

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου παρουσιάζει στις 9.30 μμ στο Θέατρο Αλέξανδρος, την παράσταση  «Work in Progress» ( νέο υλικό). Μια Stand up comedy εμπειρία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης που διεξάγεται 18-20 Μαΐου. Στην τελευταία σεζόν της παράστασης “Σχεδόν σαράντα” στην Αθήνα, αλλά και στην περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ο Γιώργος δοκιμάζει καινούργια κείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση της νέας του παράστασης τον Ιανουάριο του 2019. Αυτό το υλικό που αλλάζει και διαμορφώνεται, αλλά και κείμενα που για πρώτη φορά θα δοκιμαστούν, αποτελούν το work in progress του Γιώργου αλλά και μία πρώτη μορφή για μία παράσταση που δημιουργείται αυτό το διάστημα.

Ασχολείται με το stand up comedy επαγγελματικά από το 2007. Είναι ο πρώτος που στέγασε μόνιμα σε θέατρο παραστάσεις stand up comedy στην Ελλάδα, ο δημιουργός του Stand up for U, του Comedy club για παιδιά και μέλος της ομάδας που δημιούργησε το comedylab.gr. Συνεργάζεται σε παραστάσεις και περιοδείες στην Ελλάδα με Άγγλους κωμικούς του Comedy Store ενώ το 2015 η τρίτη σόλο παράστασή του προβλήθηκε στον Alpha TV και τα τελευταία 4 χρόνια συνεργάζεται για τις παραστάσεις του με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ανάμεσα στις πρόβες για τη νέα παράσταση απάντησε στο τεστ της αλήθειας του Φεστιβάλ Κωμωδίας:

1) Κωμωδία 
Κάτι ορατό ή αόρατο αλλά υπάρχει παντού.
2) Χιούμορ 

Μια εκπληκτική γλώσσα επικοινωνίας με πολλές διαλέκτους.

3) Stand up comedy 

Η πιο δυνατή μορφή θεατρικής κωμωδίας.

4) Φεστιβαλ
Αυτό που αγχώνεσαι να δεις όσο πιο πολλές παραστάσεις γίνεται εκτός αν παίζεις οπότε αγχώνεσαι αν θα έρθουν πρώτα στη δική σου.
5) Ηθοποιός

Κάτι πολύ διαφορετικό από τον stand-up κωμικό που παίζει τον ίδιο ρόλο, τον εαυτό του αλλά σε μεγέθυνση.

6) Πολιτική 

Η χειρότερη πρώτη ύλη για κωμωδία, ειδικά στην Ελλάδα.

7) Ανθρώπινες σχέσεις
 
Αυτό που σε κάνει να λες πολύ συχνά «δεν με καταλαβαίνει κανείς».
8) Επιτυχία – Αποτυχία 

Η απόσταση ανάμεσα σε ένα καλό κι ένα κακό αστείο.

9) Έρωτας-Αγάπη
Η σωστή σειρά, συνήθως.
10) Ελλάδα

Το αντίθετο του προγραμματισμού.

@Μαρία Μαυρίδου

Τα εισιτήρια εξαντλούνται οπότε προλάβετε εδώ:https://goo.gl/EhX8cw & στο ταμείο του Ολύμπιον
(11:00-17:00)