Εκδηλώσεις Μαΐου 2019 στις Κυκλάδες

 

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “συριανοπατῶ” | Πρόγραμμα (2-5.5.2019)

Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “συριανοπατῶ”είναι γεγονός!
Ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης», ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνουν στη Σύρο το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «συριανοπατώ» και σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα πολιτιστικό τετραήμερο γεμάτο χορό, μουσική και αγάπη για την παράδοση στην κοσμοπολίτικη «Αρχόντισσα των Κυκλάδων»!
Στις 2-5 Μαΐου 2019 στη Σύρο, παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες ​από πολλές περιοχές της Ελλάδας​ θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα! Εκθέσεις, ξεναγήσεις, σεμινάρια, γλέντια, τραγούδι και χορός έρχονται να γεμίσουν τις μέρες μας!

Σας περιμένουμε όλους και όλες με μεγάλη χαρά!

Χορευτικό Μέρος Φεστιβάλ:

πλατεία Μιαούλη
από τις 8.00 μ.μ.

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στη Μύκονο 

Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει την Πρωτομαγιά στο θεατράκι της Λάκκας στις 19.00 την Κεντρική του μουσικοχορευτικη παράσταση.

Με έναυσμα την Παγκόσμια χρονιά Ερωτόκριτου 2019 και επίσης ότι τα νησιά μας είναι στην περίοπτη θέση της γαστρονομικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019, ο Σύλλογος ενώνει τα νησιά μας με τη Μεγαλόνησο μέσα απο τη μαγεία της Ελληνικής Παράδοσης.

Επίτιμος καλεσμένος ο εξαιρετικός λυράρης και ερμηνευτής Διονύσης Κορνηλακης με την ορχήστρα του.

Καλεσμένοι μας επίσης οι δραστήριοι Θυμαιταδαι, με πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο τον κο Δρακοπουλο, διευθυντή του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Καθώς και το Άρωμα Παράδοσης Σύρου με τον εκπληκτικό χοροδιδάσκαλο της τον κο Σολάρη. Αλλά και οι νέοι μας φίλοι απο το χορευτικό όμιλο Υδρούσας Άνδρου με πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο τον κο Κωστόπουλο.

Το πρόγραμμα μας θα κλείσει με κέρασμα Μινωικών γεύσεων απο τον shef Σάββα Satyam.

Σας περιμένουμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας ,σε μια δράση που μας ενώνει με τις Ρίζες ,καρποφορεί γνώση και Ιστορία και καλλιεργεί Ελληνική Συνείδηση και Περηφάνια!

11ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών (Μήλος)

 

 

Στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου θα διεξαχθεί στις 2-5 Μαϊου 2019 το 11ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.

Ομιλίες σχετικά με τον προσδιορισμό της έννοιας του εθελοντισμού, τις διαφορετικές εκφάνσεις του και την συνεισφορά των πολιτών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες συμμετέχουν στο 11ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων με θέμα «Εθελοντισμός: Ο καθρέπτης των ενεργών πολιτών».

Ομιλητές θα είναι πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων με ενεργό δράση και εμπειρία στους τομείς του περιβάλλοντος, της πολιτισμικής κληρονομιάς, της εκπαίδευσης, κ.α. τόσο σε εθνικό όσο και σε κυκλαδίτικο επίπεδο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών (ΟΣΥΓΥ) «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και το Σύλλογο Γυναικών Μήλου στη Μήλο, την Πέμπτη 2 έως Κυριακή 5 Μαΐου 2019. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, με συνδιοργανωτές το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Μήλου.

Πατήστε στον σύνδεσμο για την πρόσκληση και την αφίσα του συνεδρίου.

https://drive.google.com/open?id=13wfXMemirp4IoBoCvnOFvLF2mBmDagGC

https://drive.google.com/open?id=1ROO5tkSb0F4K_LvPHNKgmtPfFT7kWSgE

Συναυλία Φωτεινής Δάρρα στη Μήλο 
 
Συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου στη Σύρο