Η Εβίτα Συρίγου μας μιλά για την παράσταση που παίζει “Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;”

Τελικά ποιός ανακάλυψε την Αμερική;

 

Η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Την Αμερική την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος!!! Είναι μια ερώτηση που επαναλαμβάνεται στο έργο μόνο στην αρχή και στο τέλος, πουθενά άλλου, στην πολύ παιδική τους ηλικία κι όταν πια είναι πολύ μεγάλες στην τελευταία σκηνή! Είναι το σημείο αναφοράς τους!

 

Δύο λόγια για τον ρόλο σου ;

 

Υποδύομαι την Λίζα!   Είναι  ένα κορίτσι που μεγαλώνει με τρελή αυτοπεποίθηση, με απίστευτη ελευθερία και καταλήγει μια γυναικα, προς το τέλος, που πέφτει σε μια παγίδα, που πέφτουμε δυστυχώς όλοι μας κάποια στιγμή, να κάνει αυτά που κορόιδευε μόνο και μόνο από φόβο και ανασφάλεια! Είναι πολύ εγωίστρια και κατά την διάρκεια του έργου μπορείς πολύ εύκολα να την αντι- παθήσεις!! Εγώ όμως την έχω αγαπήσει πολύ.

Ο θεατής φεύγοντας από την παράσταση τι παίρνει μαζί του;

 

Ο κάθε θεατής μαζί του παίρνει και κάτι διαφορετικό νομίζω! Είναι άλλοι που τους μένει πιο πολύ η συγκίνηση και άλλοι πιο πολύ το κωμικό της υπόθεσης! Αυτό είναι το μαγικό μ’ αυτό το έργο για όλους είναι ξεχωριστό για διαφορετικούς λόγους! Το σίγουρο είναι ότι όλοι, άντρες και γυναίκες, σίγουρα θα ταυτιστούν κάποια στιγμή με κάτι!

Το χιούμορ και η συγκίνηση μέσα από την παράσταση πως εναλλάσσονται από τα 8 ως τα 80;

 

Χιούμορ και συγκίνηση! Αυτό χαρακτηρίζει όλο το έργο και είναι και η μαγεία του, όπως είπα και παραπάνω. Τα πρώτα χρόνια τους είναι λογικό να έχουν πιο πολύ χιούμορ λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και της ξεγνοιασιάς που έχουν αυτά τα κορίτσια. Όσο μεγαλώνουν, αρχίζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα όπως και στην ζωή άλλωστε! Βέβαια υπάρχουν και εναλλαγές, δεν σημαίνει ότι το μισό έργο είναι κωμικό και το άλλο δραματικό, ίσα ίσα!

 

 

Θα σε δούμε σε κάτι καινούργιο φέτος μετά την παράσταση Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;

 

Η σεζόν μου ξεκίνησε και θα κλείσει με το Ποιος ανακαλυψε την αμερικη… Εχουμε μέλλον ακόμα με αυτό το έργο που τόσο αγαπήσαμε!!

Πληροφορίες για την παράσταση Ποιός ανακάλυψε την Αμερική στον θέατρο Άβατον και για την προσφορά ΕΔΩ

 

 

Επιμέλεια συνέντευξης Ιάσων Λαγουτάρης