‘Η Θράκη φέρνει Μουσικές’: Εργαστήριο με την Άννα Παπαγιαννάκη. (3 &4 Φεβρουαρίου Θέατρο εφ)

Φωνή – Τελετουργία – Σώμα – Αυτοσχεδιασμός -Ομαδικό Τραγούδι. Αυτό το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Φεβρουαρίου. ‘Η Θράκη φέρνει Μουσικές’ με την Άννα Παπαγιαννάκη. Στο θέτρεο εΦ, Πτολεμαίων 27Α. Ένα ερευνητικό εργαστήριο φωνητικού αυτοσχεδιασμού, στο πλαίσιο του The Living Voice Project Μέρος Β’ από την  Present Being Performer Laboratory, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αλίκης Δουρμάζερ.

Δηλώσεις συμμετοχής : presentbeinglab@gmail.com

6941666903

Η Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, σπούδασε Πιάνο, Φωνητική και Ανώτερα Θεωρητικά. Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στην Ιστορική Μουσικολογία και τα Μουσικοπαιδαγωγικά με μεταπτυχιακό τίτλο και ειδίκευση στη φωνητική μουσική της Αναγέννησης (Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ.).

Το 2012 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστημίο του York (Ην. Βασίλειο) μελετώντας τo τραγούδι του πρώιμου Baroque και το φωνητικό έργο του Claudio Monteverdi. Mαθήτρια των Orsoya Szabo, Emma Kirkby, Richard Jackson, Robert Hollingworth (I Fagiolini), Άρη Χριστοφέλλη, Γιάννη Ιωαννίδη, Peter Erdei, Roger Marsh, Peter Seymour και Γιώργου Χατζηνίκου. Ως mezzo soprano έχει συνεργαστεί με συνθέτες, φεστιβάλ, θέατρα, χορωδιακά σύνολα και ορχήστρες σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κάτω Χώρες σε ρεπερτόριο του πρώιμου Baroque και στην παραγωγή έργων σύγχρονης μουσικής. Παραστάσεις που έχει επιμεληθεί και σκηνοθετήσει έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο και στις Κάτω Χώρες. Από το 2012 συνεργάζεται με το Εθνολογικό Μουσείο της Θράκης (ΕΜΘ) ως Εκπαιδεύτρια μουσικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το 2016 συνίδρυσε στο Άμστερνταμ την ομάδα παραστατικού λόγου και ερμηνείας Alli Mana | Performance, Theatre & Poetry και το Μάρτη του 2017 πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου (Γιάννης Ιδομενέως) το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Φωνητικής και Ιστορικής Ερμηνείας Claudio Monteverdi 450 – To Θέατρο των Φωνών. Στην Ολλανδία συνεργάζεται με την Academy of Vocal Arts (AcVa) στη Χάγη στην διδασκαλία εργαστηρίων με θέμα το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι, την Αναγέννηση και το Baroque, ενώ συμπράττει με το φωνητικό σύνολο Cantamare (dir. Silvere van Lieshout). Είναι ενεργό μέλος του Royal Association of Musicology (RAM, UK) και της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.

Διδάσκει φωνητική σε σύνολα στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου (Τμήμα Φωνητικών Συνόλων) και φωνητική μουσική σε Μεσαίωνα, Αναγέννηση και Μπαρόκ (Α΄ Κύκλος Παλαιάς Μουσικής) σε συνεργασία με το Ωδείο ΑΡ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

(Φωτογραφία Νατάσα Δαλιάνη)

***Δελτίο Τύπου