Η ΚΟΘ συμπράττει με το ΜΜΘ στις 16 Νοεμβρίου σε έργα Λαζαρίδη & Σοστακόβιτς

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει έργα Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Το κοντσέρτο για πιάνο, μικτή χορωδία και ορχήστρα “Εκ Νεκρών” γράφτηκε από τον Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ύστερα από ανάθεση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι αφιερωμένο στην άσβεστη φλόγα του ελεύθερου πνεύματος. Ο συνθέτης ερμηνεύει το έργο του μαζί την Κ.Ο.Θ., ενώ η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης τραγουδά το ποίημά του Θάλασσα, που συνοδεύει τη σύνθεση.

Στη συνέχεια ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, μαζί με τον τρομπετίστα Γρηγόριο Νέτσκα, παρουσιάζουν ένα από τα πλέον ιδιόρρυθμα έργα του Σοστακόβιτς, ένα κοντσέρτο για πιάνο και τρομπέτα με πολλές εκπλήξεις και άφθονες δόσεις χιούμορ. Η ‘Συμφωνία αρ.9’ του Σοστακόβιτς που ολοκληρώνει το πρόγραμμα είναι ένα ακόμη εξαίσιο δείγμα της ανάλαφρης πλευράς του συνθέτη, γεμάτη με τη χαρά της ζωής και τον αιχμηρό σαρκασμό του δημιουργού της.

*Δελτίο Τύπου

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης

Πιάνο: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Τρομπέτα: Γρηγόριος Νέτσκας

 

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης

Διδασκαλία: Μαίρη Κωνσταντινίδου

Πρόγραμμα:

Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (1976): ‘Εκ Νεκρών’ κοντσέρτο για πιάνο, ορχήστρα και χορωδία
Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975): Κοντσέρτο για πιάνο, τρομπέτα και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα, έργο 35
Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975): Συμφωνία αρ.9 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 70

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €