Η Μυρτώ Γκόνη μας μιλά για την “Σαλώμη”

Γιατί η Σαλώμη ποθούσε τα χείλη του Ιωάννη;

      Ολόκληρο το ποιητικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ  είναι γεμάτο συμβολισμούς και το Μεγάλο Φιλί που ποθεί η ερωτευμένη Σαλώμη είναι η απόλυτη πραγμάτωση της σαρκικής ένωσης με τον Προφήτη Ιωάννη. Γιατί μόνο μ’ αυτόν η ένωση είναι πράξη εξύψωσης.
Πως νιώθεις που ερμηνεύεις  την Σαλώμη;

 

Στα χρόνια της δραματικής σχολής ήταν πολύ “της μόδας” ο τελευταίος μονόλογος του ομώνυμου ρόλου και τότε όλα τα κορίτσια ονειρευόμασταν να μας δωθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία να τον ερμηνεύσουμε. Μεγαλώνοντας βέβαια ανακάλυπτα όλο και περισσότερο το βάθος και την πολυπλοκότητα αυτού του χαρακτήρα. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη, τέσσερα χρόνια μετά την σχολή που αυτή την ευκαιρία μου την έδωσε  η Λίλλυ Μελεμέ και την ευχαριστώ.

Δύο λόγια  για την παράσταση;

Η παράσταση είναι απολύτως βασισμένη στο έργο του Οσκάρ Ουάιλντ χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή διασκευή και με μια σύγχρονη αισθητική γλώσσα, αφηγείται αυτή την αρχαία και σκοτεινή ιστορία.
Τι πιστεύεις ότι θα πάρει ο θεατής φεύγοντας από την παράσταση;

.      Συζητώντας με το κοινό μετά, πολλές φορές ακούω ότι παρακολουθούν με σφιγμένο το στομάχι σαν να βλέπουν θρίλερ και πάντα εντυπωσιάζομαι αφού πρόκειται για ένα έργο που όλοι γνωρίζουν από την αρχή το φινάλε (ναι στο τέλος της φέρνουν το κομμένο κεφάλι του!). Νομίζω όταν ένα τόσο ποιητικό κείμενο επικοινωνεί με τόσο άμεσο και επικοινωνιακό τρόπο  με το κοινό του, τότε κερδίζει το θέατρο.

Ποια τα επόμενα σχέδιά σου;

Για μένα ήταν ένας πολύ παραγωγικός χειμώνας και αυτό που επιθυμώ για το μέλλον είναι να συναντηθώ με κάποιους ανθρώπους καλλιτεχνικά με τέτοιο τρόπο που να με αφορά. Αυτό επιδίωκα μέχρι τώρα και θα το προσπαθήσω και για την συνέχεια.

Πληροφορίες για την παράταση της παράστασης στο Από Μηχανής ΕΔΩ

Πληροφορίες για την παράσταση Σαλώμη στο Θέατρο ΑΛΦΑ.ΙΔΕΑ ΕΔΩ

 

Επιμέλεια συνέντευξης Ιάσωνας Λαγουτάρης