Θέατρο Vault: Παράταση (8-15-22 Μαίου) “Μάρτυς μου ο Θεός” – Ι. Ιωσηφίδης (βίντεο – προσκλήσεις)

Μετά την τεράστια επιτυχία και την δεύτερη χρόνια το έργο του Μάκη Τσίτα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη θα συνεχίσει για άλλες τρεις παραστάσεις  μόνο, για όσους δεν πρόλαβαν, αλλά και για όσους θέλουν να ξανααπολαύσουν τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στις 8, 15 και 22 Μαίου.

Μια πολύ καλή σύγχρονη παράσταση, με πολύ γέλιο, μέσα στην εποχή μας για να επεξεργαστούμε, πως και γιατί φτάσαμε στην σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση σαν χώρα και σαν Ελληνες..

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο Vault οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014– σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

 

Συντελεστές

Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη

Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και πολυτέκνων: 8€
Ανέργων: 5€

Για τις προσκλήσεις στείλτε το όνομά σας στο email   info@vrilissiatimes.gr .