ΘΕΑΤΡΟ 104 – Σταχτομπούτα

Ένα παραμύθι για μεγάλους και μεγάλες

από τις ValSia

 

Από τις 2 Φεβρουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο 104.

Η Σταχτομπούτα και η πιστή της φίλη, το Βλαχαδερό, καταφθάνουν στο σήμερα και αφηγούνται μια πειραγμένη εκδοχή του παραμυθιού της Σταχτοπούτας . Μια μουσικοθεατρική σάτιρα που διακωμωδεί τη ανάγκη μας για παραμύθια , τις στερεοτυπικές ερωτικές σχέσεις και την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Από την τσαρική Ρωσία στον κόμβο Κηφισίας , από την κλασική μουσική στη μέταλ, από το μπαρόκ στο μίνιμαλ και από το μίνιμαλ στο κιτς. Και πάλι πίσω.

 

Το υπερθέαμα “Σταχτομπούτα” πραγματεύεται την υπερπροσπάθεια του ανθρώπου να συμπληρωθεί υπαρξιακά αναζητώντας τον ιδανικό Υπερσύντροφο. Από την υπερανάγκη της αυτοεπιβεβαίωσης η συνείδησή του τον οδηγεί στην ερωτική ολοκλήρωση μέσα από την προβολή του Υπερθέλω του σ ‘έναν Υπερκαθρέφτη. Πραγματικός σκοπός λοιπόν της μανιώδους υπεραναζήτησης του Υπερσυντρόφου είναι ο αντικατοπτρισμός του αλλούτερου εαυτού. Η συνάντηση με το υπερείδωλο του Υπερεγώ. Και αποτέλεσμα της παταγώδους αποτυχίας αυτής της αναζήτησης είναι η πλασματική δημιουργία ενός Υπερήρωα. Ενός αλάνθαστου, ακλόνητου, ατέρμονου Υπερανθρώπου. Υπεράνθρωποι όμως υπάρχουν μόνο στα Υπερσύμπαντα. Γι’ αυτό κι εμείς θα πάμε υπερρεαλιστικά, αγκαλιάζοντας θερμά την υποκουλτούρα, να γίνουμε υπερήρωες και να ταξιδέψουμε στο υπερσύμπαν κάποιου παραμυθιού.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Δημητριάδου Βαλέρια, Κουρκάκη Αθανασία

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σύλληψη ιδέας: ValSia

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοντακιώτης Στέργιος

Σκηνικά – Κοστούμια: Κλημενώφ Δήμος

Μουσική επιμέλεια: ValSia

Φωτογραφίες: Χατζηαγγελάκης Σπύρος

 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Κάθε Παρασκευή στις 21.15 (Για λίγες μόνο παραστάσεις)

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

10 ευρώ (Γενική είσοδος)

5 ευρώ (ατέλεια).

 

 

 

Προπώληση: viva.gr, 11876, Media Markt,Reload, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης», Αθηνόραμα

Χώρος: Θέατρο 104 . Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) – Τηλ : 210 3455020

http://www.104.gr/ – www.facebook.com/theatre104/

 

 

 

Βιογραφικό

της μουσικοθεατρικής ομάδας ValSia

Οι ValSia δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2015 από τη Δημητριάδου Βαλέρια και την Κουρκάκη Αθανασία ως μουσικό σχήμα. Με το που αποφοίτησαν από τη Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, όπου ήταν συμμαθήτριες για τρία χρόνια, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εκφραστούν μέσω μιας άλλης τέχνης που κοινώς αγαπούσαν, τη μουσική (η Αθανασία Κουρκάκη στη φωνή και η Βαλέρια Δημητριάδου στο πιάνο). Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν έχουν κάνει live εμφανίσεις σε διάφορα μέρη και μαγαζιά της Αθήνας παίζοντας κομμάτια που έχουν γράψει οι ίδιες και διασκευές από αγγλόφωνα αγαπημένα τους κομμάτια. Έχοντας επιρροές από διάφορα μουσικά είδη έχουν καταλήξει σ’ ένα δικό τους προσωπικό ακουστικό ήχο με στοιχεία από cabaret, blues, και baroque pop.

Το Μάιο του 2017 αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Duet yourself που διοργάνωσε το θέατρο Άλφα-ιδέα φτιάχνοντας ένα δεκαπεντάλεπτο δείγμα της “Σταχτομπούτας”. Αφού τελικά ήταν μία από τις νικητήριες ομάδες του φεστιβάλ, ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους και την παρουσίασαν τον Οκτώβρη του 2017 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Από 2 Φλεβάρη λοιπόν η Σταχτομπούτα, η παράσταση που αποτέλεσε την αρχή και της θεατρικής συνεργασίας των ValSia, ξανάρχεται με ανανεωμένη διάθεση κι ακόμη πιο έντονο το στοιχείο του παραλόγου, στο θέατρο 104.

 

Δείγμα δουλειάς:

https://www.youtube.com/watch?v=goV491mGjfo https://www.youtube.com/watch?v=OJDHUHjDlnI