Θ.ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ: ΟΡΛΑΝΤΟ της Βιρτζίνια Γουλφ (βίντεο-προσκλήσεις)

 

Aπό τις καλύτερες φετινές παραστάσεις.  Η σκηνοθέτης ανεβάζει τη μια καλύτερη δουλειά μετά την άλλη.  Λούλου-Δεσποινίς Τζούλια-Ορλάντο.

Ρυθμός, αισθητική, αρτιότητα, αριστοτεχνική σκηνοθεσία και ερμηνείες. Λίλλυ Μελεμέ, μαγική, τίποτα λιγότερο.

Το θέμα είναι πως ενώ στο πρώτο μισό γελούσα στο τέλος του έργου συγκινήθηκα!

Η Αμαλία Αρσένη αν και τόσο νέα δείχνει να έχει όχι μόνο ταλέντο αλλα και ακραίες εναλλαγές από ρόλο σε ρόλο κάτι που κατά την κρίση μου κάνει έναν ηθοποιό να ξεχωρίζει.

Ο Χρήστος Καπένης, τον οποίο είδαμε  και στην Λούλου, απλά καταπληκτικός και με μεγάλο ταλέντο.

Ο Ρήνος  Τζανής και η Σεβίνα Μαραγκού εξαιρετικοί και οι δυό.

Πολλά μπράβο! Τη συστήνω!

 

 

 

 

Πρόκειται για το αριστουργηματικό κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ, γραμμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, το οποίο διασκεύασε το 2010 η Sarah Ruhl, μια απο τις πιο χαρισματικές και ανερχόμενες συγγραφείς της σύγχρονης δραματουργίας, γνωστή και αγαπητή στη χώρα μας από το έργο της “Ευριδίκη”.

Το “Ορλάντο” είναι ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, ένα ευφυέστατο “σκηνικό παιχνίδι” προς αναζήτησιν του “εαυτού”. Με ανατρεπτική διάθεση, γερές δόσεις χιούμορ και ποίησης, ο θεατής παρακολουθεί βήμα βήμα την απολαυστική διαδρομή ενηλικίωσης αυτού του παράξενου πλάσματος που ξεκινά τη σκηνική του ζωή ως νεαρός ευγενής στην υπηρεσία της Βασίλισσας Ελισσάβετ τον 16ο αιώνα και καταλήγει στο φινάλε, σύγχρονη γυναίκα στις αρχές του 20ου αιώνα. Το θέμα της μεταμόρφωσης, της αλλαγής, αλλά ταυτόχρονα και της αδιάκοπης εξέλιξης που οδηγεί στην αναζήτηση της πραγματικής μας ταυτότητας αντιμετωπίζεται με ελαφράδα και χιούμορ, με τόλμη και αυτοσαρκασμό, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή την σοβαρότητά ή την φιλοσοφική του διάσταση.4

1

Θεατρική απόδοση: Sarah Ruhl

Πρόκειται για το αριστουργηματικό κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ, γραμμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, το οποίο διασκεύασε το 2010 η Sarah Ruhl, μια απο τις πιο χαρισματικές και ανερχόμενες συγγραφείς της σύγχρονης δραματουργίας, γνωστή και αγαπητή στη χώρα μας από το έργο της “Ευριδίκη”.

Το “Ορλάντο” είναι ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, ένα ευφυέστατο “σκηνικό παιχνίδι” προς αναζήτησιν του “εαυτού”. Με ανατρεπτική διάθεση, γερές δόσεις χιούμορ και ποίησης, ο θεατής παρακολουθεί βήμα βήμα την απολαυστική διαδρομή ενηλικίωσης αυτού του παράξενου πλάσματος που ξεκινά τη σκηνική του ζωή ως νεαρός ευγενής στην υπηρεσία της Βασίλισσας Ελισσάβετ τον 16ο αιώνα και καταλήγει στο φινάλε, σύγχρονη γυναίκα στις αρχές του 20ου αιώνα. Το θέμα της μεταμόρφωσης, της αλλαγής, αλλά ταυτόχρονα και της αδιάκοπης εξέλιξης που οδηγεί στην αναζήτηση της πραγματικής μας ταυτότητας αντιμετωπίζεται με ελαφράδα και χιούμορ, με τόλμη και αυτοσαρκασμό, χωρίς όμως να χάνει ούτε στιγμή την σοβαρότητά ή την φιλοσοφική του διάσταση.

2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μεταφραση:

Μαργαρίτα Δαλαμάγκα- Καλογήρου

Σκηνοθεσία:

Λίλλυ Μελεμέ

Σκηνικά-Κοστούμια:

Ματίνα Μέγκλα

Μουσική:

Θοδωρής Πολυχρονόπουλος

Επιμέλεια κίνησης:

Μόνικα Κολοκοτρώνη

Φωτογραφίες παράστασης:

Νίκος Καρανικόλας

Φωτισμοί:

Μελίνα Μάσχα

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Αμαλία Αρσένη

Χρήστος Καπενής

Σεβίνα Μαραγκού

Ρήνος Τζανής

Λίλλυ Μελεμέ

Για τις προσkλήσεις στείλτε το όνομά σας στο mail info@artnadpress.gr  .

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 36 (ΜΕΤΡΟ Ομόνοια), Κέντρο
Τηλέφωνο:21 0524 2211