Θ. Αθηναίδα: Παιδική παράσταση 2η χρονιά-Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης (βίντεο-προσκλήσεις)

 

Η παιδική παράσταση «Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης» του Στέφανου Κοσμίδη που έκανε πρεμιέρα το Νοέμβριο 2014, συνεχίζεται και τη νέα χρονιά κάθε Κυριακή στην Αθηναΐδα.

Μια εξαιρετική και διδακτική παράσταση που στοχεύει στη γνώση και στη δημιουργία ερεθισμάτων σε παιδιά και σε μεγάλους, κερνώντας τους… καραμέλες σοφίας.

 

Ο Τιμόθεος,  πολίτης μιας χώρας που έχει ξεχάσει πως έχει ξεχάσει ,δουλεύοντας για λογαριασμό του  Βασιλιά της χώρας , γνωστού και ως Διάσημου Κακοποιού, μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον αλλάξει .

 

Κατηγορείται από τον Βασιλιά της χώρας ότι έχει κλέψει το διαμάντι της γνώσης και φυλακίζεται στον χωροχρόνο. Εκεί ο Τιμόθεος πρέπει να περάσει τους πέντε πλανήτες και να βρει τον Ξιφομάχο Ιττο που θα τον οδηγήσει στην πύλη για να επιστρέψει. Οι πέντε πλανήτες έχουν δημιουργηθεί από την ενέργεια των παροιμιών που ξεχάστηκαν και ταξίδεψαν μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων. Ο Τιμόθεος μέσα από τις παροιμίες, μέσα από την λαϊκή σοφία, «καραμέλες σοφίας» όπως τις ονομάζει θα βρει το θάρρος, το κουράγιο ,την γνώση να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Διάσημο Κακοποιό και να επιστρέψει την γνώση στον κόσμο.

kyrios_timotheos_petradi2 kyrios_timotheos_petradi3

Οι παροιμίες είναι  η σοφία του λαού που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα . Είναι το κλειδί για τις σωστές επιλογές και το τίμημα που φέρουν αυτές.

 

Τα παιδιά μέσα από την παράσταση θα μάθουν τον πλούτο της γλώσσας μας και της σοφίας που εμπεριέχεται. Θα συμμετάσχουν στην εξέλιξη του ταξιδιού ανακαλύπτοντας την δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

 

Ένα παραμύθι για την σοφία της γλώσσας, το θάρρος και την αυτοεκτίμηση, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα όπου όλα συμβαίνουν στη σκηνή σα παιχνίδι. Μια παράσταση που μιμείται τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά, τον τρόπο που δημιουργούν με την φαντασία τους.

Η πρωτότυπη  μουσική του Νίκου Δρογώση μελωδική, ρυθμική αλλά και ήρεμη σε συνοδεύει στο μακρινό ταξίδι στον χωροχρόνο.
Συντελεστές

Συγγραφή/ Σκηνοθεσία: Στέφανος Κοσμίδης

Σκηνικά/Κοστούμια: Βασιλική Ιατροπούλου σε συνεργασία με την Εύα Πρωτοσύγγελου

Μουσική: Νίκος Δρογώσης

Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Πρωτοσύγγελου

 

Παίζουν: Γιώργος Οικονόμου, Ρόζα Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Τάκης Παρασκευόπουλος

Για προσκλήσεις στείλτε  email με το όνομά σας info@vrilissiatimes.gr  .