Θ. Εμπορικόν: Ο Γυάλινος Κόσμος-Τεννεσσή Ουίλλιαμς. Δ.Καταλειφός, Θ.Μπαζάκα (βίντεο-προσκλήσεις)

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, «Ο Γυάλινος Κόσμος», το αριστουργηματικό έργο «μνήμης» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 4 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Εμπορικόν.

Πολύ καλή και προσεγμένη παράσταση με σκηνοθετικό σεβασμό στον συγγραφέα αλλά και στην εποχή που αποδίδει εύστοχα τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. ΜΑΓΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ! ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Εξαιρετική ερμήνεια από όλους. Ο Δημήτρης Καταλείφος απίστευτος για άλλη μια φορά με μία κίνηση και έκφραση ανάλαφρη. Η  Θέμιδα Μπαζάκα τρομέρη με μία εναλλάγη συναισθημάτων που σε καθήλωνε. Και η Στέλλα Βογιατζάκη, όπως και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος, χωρίς πολλά λόγια, εξαιρετικοί.  Για την εκπληκτική κινησιολογία, κυρίως στην Στέλλα Βογιατζάκη, βοήθησε η Σάντρα Λειβαδάρα.  

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί τη θεατρική συνάντηση του Δημήτρη Καταλειφού (Τομ) με τη Θέμιδα Μπαζάκα (Αμάντα).

«Ο Γυάλινος Κόσμος» είναι ένα έργο «μνήμης» πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας, που σκιαγραφεί μοναδικά τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην τέχνη, πλάθοντας «έναν γυάλινο, εύθραυστο κόσμο» προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα  που τους συνθλίβει.

ΓΥΑΛΙΝΟΣ-ΚΟΣΜΟΣ_ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ_2 thumbnail

Ο «Γυάλινος Κόσμος» θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα αφού στην ουσία περιγράφει την ίδια του την οικογένεια. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ του Σικάγου και την επόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη (Θέατρο Playhouse, Μάρτιος 1945), όπου κέρδισε το Βραβείο New York Drama Critics Circle Award. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Τεννεσσή Ουίλλιαμς  καθιερώνοντας τον ως ένα από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς του αιώνα.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικό: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Μικαέλα Λιακατά
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάμπρος Γραμματικός
Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δημήτρης Καταλειφός , Θέμις Μπαζάκα, Στέλλα Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος.

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.

 

Για τις προσκλήσεις στείλτε το όνομά σας στο email info@artandpress.gr  .