Θ. ΠΟΡΤΑ: Ο συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας μας μιλά για τη σύνθετη πρόκληση του “Περί ΄Υψους” (βίντεο -προσκλήσεις)

Χρόνος. Σύμπαν. Έρωτας. Θάνατος. Θεός.

Πέντε Μεγάλες Ιδέες συγχρονίζουν την ενέργεια εξαιρετικών καλλιτεχνών και σηματοδοτούν μια συνθήκη: την έκφραση του Ύψους. Ο συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας προσκαλεί δημιουργούς και ερμηνευτές από τον χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας και του θεάτρου, με σκοπό να εκφράσουν ατομικά και συλλογικά τη δική τους αίσθηση για τις Μεγάλες Ιδέες.

Δημήτρης Σκύλλας: “Ως νέος δημιουργός,  κατανοώ μέσα μου μια θεμελιώδη ανάγκη, αυτή της επαφής και της συγκέντρωσης ενέργειας μέσω κάποιου είδους σύγχρονης τελετουργίας. Μιας τελετουργίας επίκαιρης και με απλότητα η οποία έχει ως στόχο την κατανόηση του παρόντος και τη σημασία της στιγμής, ψυχικά αλλά και σωματικά.”

 

Έχοντας ως πυρήνα τη μουσική σύνθεση, από τον Liszt και τον Crumb, μέχρι τον Κουμεντάκη, τον Σκύλλα και τον Σελαμσή, τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές στο πιάνο και το κουαρτέτο σαξοφώνων STAB προσεγγίζουν τον παλμό αυτών των ιδεών σε συνδυασμό με μικρές συγγραφικές πρεμιέρες και την παρουσία ηθοποιών, όλοι μαζί στα πλαίσια μιας κοινής εννοιολογικής τριβής. Το ΠΕΡΙ ΥΨΟΥΣ δεν είναι μόνο μια μουσική συναυλία σύγχρονης μουσικής, αλλά ούτε παράσταση! Είναι ένα ψηφιδωτό πνευματικών και προσωπικών εντυπώσεων, όλες συγχρονισμένες σε λίγες μόνο στιγμές.

Αριάννα Χαζτζηγαλανού
Αριάννα Χατζηγαλανού
Τίτος Γουβέλης
Τίτος Γουβέλης
Αργύρης Πανταζάρας
Αργύρης Πανταζάρας
Διονύσης; Μαλούχος
Διονύσης; Μαλούχος

Συντελεστές
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κουμεντάκης, Κορνήλιος Σελαμσής (νεό έργο), George Crumb , F. Liszt, G. Kurtág και Δημήτρης Σκύλλας (Νέο έργο)
Μουσική ερμηνεία: Τίτος Γουβέλης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο), Guido de Flaviis (με το κουαρτέτο σαξοφώνων STΑB Guido De Flaviis Στάθης Μαυρομάτης, Ηλίας Σαμσόνοφ, Κώστας Τζέκος)
Συγγραφείς: (με νέα κείμενα γραμμένα για το Π.Υ.) Κώστας Ακρίβος, Λένα Κιτσοπούλου, Αλεξάνδρα Κ*, Χρήστος Χρυσόπουλος
Ηθοποιοί: Αργύρης Πανταζάρας, Αριάννα Χατζηγαλανού

Την Τρίτη, 19 Απριλίου στις 21.15 στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αθήνα).

Για τις προσκλήσεις στείλτε το όνομά σας στο  email info@artandpress.gr

Λένα Κιτσοπούλου
Λένα Κιτσοπούλου
Κορνήλιος Σελαμσής
Κορνήλιος Σελαμσής