Θ. Tempus Verum Εν Αθήναις: «Η αρρώστια της νιότης» (Προσκλήσεις)

Ποιός έχει κάνει τα σκηνικά στην παράσταση;

Στείλτε την απάντηση και το ονοματεπώνυμό σας στο email  proskliseis@artandpress.gr

 και κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Κυριακής 6 Νοεμβρίου.

 

Ο Δημήτρης Λάλος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Tempus Verum Εν Αθήναις, εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με ένα έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ.

Το ψυχογράφημα του Μπρούκνερ, γραμμένο το 1926, παρακολουθεί μια ομάδα νέων φοιτητών ιατρικής, που μέσα στην υπεροψία και στην απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας.
Οι χαρακτήρες ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και στην παράνοια, στις σπουδές και στα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όρια τους, φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

pan1607_mg_1016s
Η παζολινική ατμόσφαιρα του έργου, μας κάνει να αναρωτηθούμε πραγματικά πόσο μακριά μπορεί να βρισκόμαστε από μια εποχή σκληρότητας και απανθρωπισμού. Τα παιχνίδια εξουσίας και το ερωτικό τους πάθος, θα τους φτάσει στο τέλος στα άκρα.
Τολμηρός και άκρως ρεαλιστικός , για την εξπρεσιονιστική του καταγωγή, ο συγγραφέας, λίγο πριν ο Χίτλερ ανέβει στην καγκελαρία, αυτοεξορίζεται στην Γαλλία και γράφει το αντιφασιστικό έργο «Οι Ράτσες».

 

« Η αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά: Μιχάλης Σαπλαούρας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννα Τζερμιά
Παίζουν: Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν.pan1607_mg_5401s
pan1607_mg_4718s

Tempus Verum Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. 210-3425.170)
Από 30 Σεπτεμβρίου 2016 έως 8 Ιανουαρίου 2017
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00.