Θ. Vault: Μηχανικοί Καταρράκτες της Σώτης Τριανταφύλλου (συνεντεύξεις -προσκλήσεις)

Από τις καλύτερες παραστάσεις που χάρηκα που είδα εφέτος.  Καταπληκτικές ερμηνείες με πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη σκηνοθεσία από τον Σταμάτη Πατρώνη.

Ο  Ορέστης Τρίκας είναι απλά εξαιρετικός. μετρημένος χωρίς υπερβολές και απολυτά συγκεκριμένος, μπράβο του.

O Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για πρώτη φορά στο θέατρο τη νουβέλα της Σώτης Τριανταφύλλου “Μηχανικοί Καταρράκτες”, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Από το Σάββατο 26 Μαρτίου, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00, έως τις 29 Μαίου. “…όλοι οι άνθρωποι είναι προβλέψιμοι – εκτός από τις περιπτώσεις όπου είναι εντελώς απρόβλεπτοι…”

Ο Σαλ, ένας νεαρός άντρας από το Μεκάνικ Φόλς, αποφασίζει να γίνει απρόβλεπτος απέναντι στην “κανονικότητα” διασχίζοντας τη χώρα με προορισμό τη Τιχουάνα στο Μεξικό, όπου σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και να μεταμορφωθεί στον αληθινό του εαυτό, τη Σάλλυ.

Οδηγεί, συναντά και συναντιέται με ανθρώπους, με το παρελθόν του, με τους φόβους του, με τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την προσωπική αλήθεια.

Βάζει ταχύτητα, πατάει το γκάζι, η πινακίδα της Σέβυ γράφει Sally80 κι έχει ζωγραφισμένο ένα κουκουνάρι, σύμβολο του Μέιν κι ο Σαλ μας προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το ταξίδι…dimitra-300x300
mkatarraktes2
orestis_trikas-300x300mkatarraktes6

 

 

Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου
Σκηνοθεσία / θεατρική απόδοση: Σταμάτης Πατρώνης
Επιμέλεια Σκηνικού-Κοστουμιών: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρίνα Γερμανού
Φωτογραφίες: Stellan Farell

Το φόρεμα της παράστασης είναι BLAMEYOURDAZE

 

 

 

Διάρκεια: 100′ (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου
Σκηνοθέτης: Σταμάτης Πατρώνης
Παίζουν: με σειρά εμφάνισης: Μαρία Κοντοδήμα, Ορέστης Τρίκας, Βαγγέλης Πιτσιλός, Ρομίνα Κατσικιάν, Γιάννης Μυλωνάς, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Δήμητρα Τάμπαση.