Κωνσταντίνα Πάλλα: “Δεν μπορώ να φανταστώ την ύπαρξή μου χωρίς μουσική.  Γεννήθηκα μαζί της και πορεύομαι μαζί της!”

Ποια η σχέση σου με τη μουσική;

Σχέση ζωής. Ακριβώς η ίδια σχέση που έχω με την αναπνοή. Κάθε ανάσα μου είναι και μια νότα.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ύπαρξή μου χωρίς μουσική.  Γεννήθηκα μαζί της και πορεύομαι μαζί της.

 

Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου δίσκο  Που κινείται μουσικά;

Στον δίσκο καθρεφτίζεται όλη η εμπειρία που έχω αποκτήσει στη ζωή μου ως τώρα. Υπάρχουν λαικά ακούσματα,  παραδοσιακά ακούσματα και σύγχρονος ήχος. Αυτό συμβαίνει γιατί  γεννήθηκα στα Τρίκαλα,  οπότε από παιδί άκουγα Βασίλη Τσιτσάνη και Απόστολο Καλδάρα. Έται πήρα  γερές λαικές βάσεις.

Στη συνέχεια σπούδασα στην Έδεσσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εκεί ήρθα σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας και κυρίως με τον  βαλκανικό ήχο. 

Οι δύο μεγάλες αυτές επιρροές παραδοσιακά και μακεδονίτικα αποτυπώνονται με τον ήχο του σήμερα. Και θέλω να ευχαριστήσω γι΄ αυτό τους ενορχηστρωτές του δίσκου, τον Γιάννη Δίσκο με τα παραδοσιακά  του στοιχεία, είναι από την Έδεσσα,  και τον  Λάμπη Κουντουρογιάννη, στον οποίο    οφείλουμε τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα νέο καλλιτέχνη, να θέλει να κυκλοφορήσει ένα cd; Πώς μπορεί ένας νέος μουσικός να προωθήσει τη μουσική του μέσα στο 2018;

Γιατί είμαι ρομαντικός άνθρωπος,  γιατί θέλω να λάβει ο ακροατής ένα παραδοσιακό δώρο στα χέρια του. Το θεωρώ πολύ όμορφο, σαν ιεροτελεστία να ανοίγουμε ένα cd με το βιβλιαράκι του.

Η μουσική σήμερα προωθείται μόνο μέσω ίντερνετ καλώς ή κακώς. Το καλό είναι, ό,τι είναι άμεσο και φθηνό. Το ανεβάζεις και το αφήνεις ελεύθερο σε όλο τον κόσμο. Το κακό είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ πληροφορία, την οποία δεν προλαβαίνουμε να φιλτράρουμε.

Είναι σημαντικό για έναν τραγουδιστή να είναι και μουσικός;

Είναι απαραίτητο να έχεις βασικές γνώσεις μουσικής.

Η δουλειά μου είναι να υπηρετώ τις νότες. Αν δεν ξέρω τις νότες πως θα τις υπηρετήσω, όπως λέει  και  η δασκάλα μου, της φωνητικής.

Παίζεις-τραγουδάς, όσο συχνά θα ήθελες;

Παίζω όσο συχνά θέλω. Φροντίζω να κάνω τουλάχιστον τρία lives την εβδομάδα. Αυτή τη σεζόν ήμουν κάθε εβδομάδα Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία.  Έχει περάσει σεζόν που έκανα οκτώ lives την εβδομάδα, την Κυριακή  διπλό μεσημέρι, βράδυ.

Με ποιους καλλιτέχνες έχει ή θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θέλω να συνεργαστώ με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ο οποίος αγγίζει τη μουσική με την ίδια ανιδιοτέλεια που την αγγίζω κι γω. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μουσική. Η τέχνη είναι πάνω από εμάς. Εμείς απλά την υπηρετούμε.

Η τέχνη που πρέπει να  κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες είναι για όλο τον κόσμο. Γιατί απλά θέλουμε να δηλώσουμε κάτι να πάμε τον κόσμο σε ένα άλλο επίπεδο.

Ποια τα σχέδια σου για τους προσεχείς μήνες;

Θέλω μαζί με τα όνειρα μου να ταξιδέψω σε όλα τα μέρη της  Έλλαδας, αλλά παράλληλα να βρω λίγο χρόνο να γράψω νέα τραγούδια. Δημιουργικά έκλεισε ένας κύκλος με την κυκλοφορία του δίσκου, οπότε με το ένα μάτι είμαι ήδη στον επόμενο δίσκο.