Λεωνίδας Καβάκος – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο 13 Μαΐου για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Στην Ελλάδα, δίπλα στην προσδοκία, μπαίνει η τονωτική, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, υπερηφάνεια. Η επιθυμία του Λεωνίδα Καβάκου είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική σε πόλεις της περιφέρειας. Να προσφέρει στην ίδια τη μουσική. Να φτάσει σε όλους εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε συμφωνικές συναυλίες, να ευεργετήσει τους λιγότερο ευνοημένους αλλά και να συνδράμει στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την οποία συνδέεται με παλιούς, βαθείς δεσμούς. Τώρα, μετά από τρεις συναυλίες, μία στην Καλαμάτα κατά την περυσινή, και δύο, στο Αγρίνιο και την Πάτρα, κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, ο τιμημένος με τις σπουδαιότερες διακρίσεις του κόσμου, βιολιστής και αρχιμουσικός, ολοκληρώνει τη φετινή συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με δύο συναυλίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή 11 Μαΐου, 20.30 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών   Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Κυριακή 13 Μαΐου, 21.00   Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1


Το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων της συμφωνικής μουσικής, οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση. Ως αρχιμουσικός, αλλά και ως σολίστ, δημιουργεί αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.
Η βραδιά ξεκινά με το απαιτητικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV1052 του Γ.Σ. Μπαχ και συνεχίζει με τη μαγευτική Συμφωνία αρ.4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική», του Άντον Μπρούκνερ.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, για την Αθήνα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και στη Θεσσαλονίκη, στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένεις Β. Ελλάδος, «ΛΑΜΨΗ». Παράλληλα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει το πρόγραμμα, «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά», συνδράμοντας καταλυτικά στην υλοποίηση των συναυλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο μουσικές βραδιές που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τον Οργανισμό Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1685 – 1750)

Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV 1052

  1. Allegro
  2. Adagio
  3. Allegro

 

ΑΝΤΟΝ ΜΠΡΟΥΚΝΕΡ (1824 – 1896)

Συμφωνία αρ.4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική»

  1. Bewegt, nicht zu schnell
  2. Andante, quasi allegretto
  3. Scherzo: Bewegt – Trio: Nicht zu schnell, keinesfalls schleppend
  4. Finale: Bewegt, doch nicht zu schnell

 

Λεωνίδας Καβάκος, βιολί και μουσική διεύθυνση

Συμμετέχουν:

MOYSA- Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

*Δελτίο Τύπου

 

Τιμές εισιτηρίων:

45€, 32€, 22€, 12€ και 7€ (εκπτωτικό)

 

Πληροφορίες:

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Τ. 210 7257601-3

www.koa.gr

 

Αγορά εισιτηρίων:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τ. 210 7282333

 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τ. 2310 895938-9