Η Ράσμι Σούκουλη μας μιλά για την νέα ταίνια “Μπλε Βασίλισσα” που πρωταγωνιστεί!

Μίλησε μας για την νέα ταίνια του Αλέξανρου Σιπσίδη «Μπλε Βασίλισσα»; Είναι αστυνομικό νουάρ;

Χωρίς να είμαι ειδήμων των κινηματογραφικών ειδών, θα μου άρεσε η ιδέα πως η ταινία μας Μπλε Βασίλισσα ανήκει στο αστυνομικό νουάρ. Φυσικά καμία ταινία δεν μπορεί να καταταγεί αυστηρά και μόνο σε ένα είδος. Οπότε θα μου αρεσε επισης να σκεφτομαι οτι η Μπλε Βασίλισσα έχει αρκετά κωμικά, δραματικά, δράσης και ρόμανς στοιχεία!

Είναι με λίγα λόγια μία πολύπλοκη και πολυεπίπεδη ταινία που το σεναριό της σε κρατάει σε εγρήγορση από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Πες μας δύο λόγια για τον ρόλο σου;

Όσο για το ρόλο μου αυτόν της Λένας, υπήρξε μία πρόκληση για μένα το να ενσαρκώσω μία τόσο διαφορετική από εμένα γυναίκα. Την σκέφτομαι σαν μία μαύρη Ντάλια, σαν μια γυναίκα αράχνη, από αυτές που σπάνια συναντάει κανείς στο διάβα της ζωής του. Μου άρεσε πάρα πολύ η διαδρομή που έκανα μέσα στο μυαλό της και απόλαυσα την εξυπνάδα της και την πανουργία της.

Τι σκέφτεσαι μερικές ημέρες πριν από την πρεμιέρα;

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα σκέφτομαι και αναρωτιέμαι ποια θα είναι άραγε η διαδρομή που θα κάνει η Μπλε Βασίλισσα που ανήκει σε ένα είδος αδιερεύνητο για τους έλληνες δημιουργούς αλλά και για το ελληνικό κοινό. Το δημιουργικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί, η δική μου συμβολή επίσης, και αυτό που μένει τώρα είναι να σφυγμομετρήσουμε αντιδράσεις και να δούμε αν αυτό που εμείς σκεφτήκαμε και ονειρευτήκαμε βγαίνει και προς τα έξω.

 

Γιατί αποφασίσατε να προβληθεί η ταινία με υπότιτλους για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών;

Είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ με την Απολλωνία Τσαντά που είναι ενεργό μέλος της κίνησης αναπήρων καλλιτεχνών και φυσικά μαζί με τον Δημήτρη Ευλαμπίδη υπογράφουν το σενάριο της ταινίας! Οπότε δεν ήτανε δική μου προσωπική απόφαση για το με ποιούς υπότιτλους θα προβληθεί η ταινία, αλλά ήτανε μεγάλη χαρά κι αισθάνομαι περήφανη που συμμετέχω σε μια ταινία που δίνει πρόσβαση σε συνανθρώπους μας με αναπηρίες να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα πολύ άμεσα σχέδιά μου συμπεριλαμβάνουν δύο σκηνοθεσίες γι’ αυτό το καλοκαίρι με τους μαθητές μου, παιδιά και ενήλικες, της ερασιτεχνικής σχολής θεάτρου που έχω στο Μαρούσι! Παράλληλα ετοιμάζω την έκδοση ενός θεατρικού μου έργου για νεαρούς ηθοποιούς, πακέτο με μία πρωτοποριακή ιδέα για το πως μπορεί να κινηθεί μια μαθητική κοινότητα γύρω απο ένα έργο.
Στα πιο μακροπρόθεσμα πλάνα μου είναι να έχω υγεία, εκτίμηση για τη ζωή, ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που μου δίνονται και να μπορώ να δίνω πίσω από την τόση αγάπη που μου δίνουν οι συνάνθρωποί μου.

 

φωτογράφιση Βενθεσικύμη Σούκουλη

Πληροφορίες για την ταίνια και τους κινηματογράφους που θα παίζεται ΕΔΩ