ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: Το πρώτο βιβλίο του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη παρουσιάζεται στο πλαίσιο του TIFF58

Στο πλαίσιο του 58ου  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Αθανίτη, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα  6.00 μμ, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, Μουσείο Κιν/φου.

Οι Μυστικές Συναντήσεις κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο, από τις εκδόσεις Αγγελάκη και η πρώτη τους παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, 16/9.

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η τελευταία ταινία του Invisible (2016) κέρδισε 14 διεθνή Βραβεία κι έχει παρουσιαστεί σε πάνω απο 30 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία του 2000+1 Στιγμές (2001) επιλέχτηκεαπό τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema.

Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ η δεύτερη Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997)ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου.

Άλλες ταινίες του: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (1999), Η Πόλη των Θαυμάτων (2005), Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2012).

Οι Μυστικές Συναντήσεις είναι το πρώτο του βιβλίο.

 

Προλογίζει:
Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλ. διευθυντής ΦΚΘ
Μιλούν:
Στράτος Κερσανίδης, κριτικός κινηματογράφου
Στέλιος Χατζηαδαμίδης, συγγραφέας-σκηνοθέτης

Δημήτρης Αθανίτης
διαβάζουν:
Λευτέρης Λιθαρής, ηθοποιός ΚΘΒΕ
Γιολάντα Μπαλαούρα, ηθοποιός ΚΘΒΕ

Εκδόσεις Αγγελάκη, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, 6.00 μμ
Επίσημη παρουσίαση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκη
Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος, Μουσείο Κινηματογράφου