Νίκος Μερτζάνος: “Πιστεύω πολύ στην τύχη για να γίνει μια καλή έναρξη, αλλά για τη διάρκεια χρειάζεται ταλέντο και δουλειά!”

 

 

 

Ποια η σχέση σου με τη μουσική;

Έχω έντονη προσωπική σχέ

 

σ

 

η με τη μο

 

υσική 

 

από τα σχο

 

λικά μου χρόνια. Και όσο κι αν ακούγεται κλισέ, δε θ μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική. Ξεκίνησα στη Τρίτη γυμνασίου, πήρα το πρώτο μου πιάνο. Έκανα μια απόπειρα να μπω στην μουσικολογία. Τέλειωσα το Φιλοσοφικό-Παιδαγωγικό-Ψυχολογικό και έκανα στο Ωδείο Αθηνών, ανώτερα θεωρητικά και στο Νάκα φωνητική με την Έλλη Πασπαλά.

Πες μας λίγα λόγια για το δίσκο σου, που κινείται μουσικά;

 Ήταν μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι το 2013 από τον Νίκο Μωραίτη αλλά για πέντε χρόνια για κάποιον λόγο δεν κουμπόνανε τα πράγματα. Τελικά βγήκε αυτός ο ποπ-έντεχνος δίσκος και παρόλο που κυκλοφόρησε σε μια εποχή που δεν υπάρχει ποπ, είναι ένας δίσκος που τον χρώσταγα στον εαυτό μου και Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

 

Τι είναι αυτό που κάνει ένα νέο καλλιτέχνη, να θέλει να κυκλοφορήσει ένα cd; Πώς μπορεί ένας νέος μουσικός να προωθήσει τη μουσική του μέσα στο 2018;

Αν θες να σου πω για μένα, είχε φτάσει σε επίπεδο εμμονής. Αλλά συνέβη όταν χαλάρωσα και άφησα τα πράγματα να γίνουν μόνα τους. Όσο για την προώθηση κατά τη γνώμη μου Χρειάζεσαι ένα καλό μάνατζμεντ και ένα καλό timing. Σημαντικός παράγοντας η τύχη. κάνεις αυτό που θες εσύ και αν σου βγει, σου βγήκε. Πιστεύω πολύ στην τύχη για να γίνει μια καλή έναρξη, αλλά για τη διάρκεια χρειάζεται ταλέντο και δουλειά.

Είναι σημαντικό για έναν τραγουδιστή να είναι και μουσικός;

Είναι απαραίτητο για να έχει άποψη επί του θέματος. Προκύπτουν πολλές και καλύτερα ιδέες σε live concerts αλλά και στο στούντιο, όταν ο τραγουδιστής ξέρει να μιλήσει για το τι θέλει.

 

Παίζεις-τραγουδάς, όσο συχνά θα ήθελες;

Όχι αυτό δε μπορεί να γίνει. Θα πρέπει να δώσεις το χρόνο να προκύψει κόσμος από τη μουσική σου και μετά να κάνεις τα πολλά lives. Γενικά δε τραγουδάω όσο θα ήθελα . Παρόλα αυτά αγαπώ τη σκηνή και είναι κάτι που το χρειάζομαι ψυχοθεραπευτικά.

Με ποιους καλλιτέχνες ή θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα ήθελα να συνεργαστώ τραγουδιστικά και συνθετικά με πολλούς καλλιτέχνες. Τώρα αν έχω όνειρα συνεργασίας με καλλιτέχνες- μύθους, ναι έχω.

 

Ποια τα σχέδια σου για τους προσεχείς μήνες;

Συνεργασία με τη Γιώτα Νέγκα, και το Νίκο Μωραίτη στον στίχο, σε συνθέσεις δικές μου. Το καλοκαίρι θα το περάσω στο studio.

Ακύρωση της συναυλίας του Nίκου Μερτζάνου εμφανίζεται στις 31 Μαίου στην Σφίγγα λόγω απεργίας.

 

«Στάσου λίγο» τιτλοφορείται το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Νίκου Μερτζάνου που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records με την υποστήριξη του Jumping Fish της Cosmote.

Ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει 10 τραγούδια σε μουσική και ερμηνεία του Νίκου Μερτζάνου, στίχους του Νίκου Μωραΐτη και του Νίκου Μερτζάνου και την ευχάριστη συμμετοχή της Πέννυς Μπαλτατζή στο τραγούδι «Ανάμεσά μας» το οποίο υπάρχει και ως bonus acoustic track.

Το άλμπουμ πήρε τον τίτλο του από το τραγούδι «Στάσου Λίγο» με το οποίο ο Νίκος Μερτζάνος συστήθηκε στο κοινό σε ηλικία 19 ετών και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 7 εκ. προβολές και στο άλμπουμ το ακούμε από ζωντανή ηχογράφηση τον Οκτώβριο του 2007.

Toν Δεκέμβριο του 2016, το «Τέτοιες μέρες» ήταν το τραγούδι για το οποίο ο Νίκος Μερτζάνος βραβεύτηκε από το Jumping Fish Artist Contest κυκλοφορώντας το video clipτου, με την υποστήριξη του Jumping Fish σε σκηνοθεσία Θανάση Νεοφώτιστου.

H κυκλοφορία του άλμπουμ «Στάσου Λίγο» συνοδεύεται από την ταυτόχρονη κυκλοφορία του νέου single «Δεν είν’ η αγάπη». Ένα δυναμικό τραγούδι για την αγάπη σε μουσική του Νίκου Μερτζάνου και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

 

Download link  ολου του album σε mp3 :

https://we.tl/oz8giirNLB 

Πληροφορίες για το  cd του Μίκου Μερτζάνου

 

Ο Νίκος Μερτζάνος όμως εκτός από καλός ερμηνευτής, ξεχωρίζει και ως συνθέτης, με αρκετά τραγούδια του να έχουν ερμηνευθεί από σπουδαίες φωνές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Δάφνη Λέμπερου, η Λένα Αλκαίου, η Βίκυ Καρατζόγλου και άλλοι.

Track list

1.       Τέτοιες μέρες  Στίχοι – Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

2.       Δεν είν’ η αγάπη Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης  Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

3.       Μονάχα το φιλί Στίχοι – Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

4.       Ανάμεσά μας Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης Μουσική: Νίκος Μερτζάνος Featuring: Πέννυ Μπαλτατζή

5.       Δεν πολεμώ Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

6.       Αυτά που δεν λέγονται Στίχοι – Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

7.       Σπόρια Μουσική: Νίκος Μερτζάνος Στίχοι: Νίκος Μωραιΐτης

8.       Με μάτια δεμένα  Στίχοι – Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

9.       Το τέλος που ονειρεύτηκα Στίχοι – Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

10.   Στάσου λίγο Στίχοι-μουσική: Νίκος Μερτζάνος

11.   Ανάμεσά μας (acoustic version)

Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης Μουσική: Νίκος Μερτζάνος Featuring: Πέννυ Μπαλτατζή

 

Νίκος Μερτζάνος

«Στάσου Λίγο»

Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης-Νίκος Μερτζάνος

Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

Εταιρεία: Feelgood Records

 

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Μακράκης

Τελικές μίξεις – Mastering: Δημήτρης Χωριανόπουλος (DIGI)

 

Μίξεις: Θεόφιλος Πουζμπούρης, Δημήτρης Χωριανόπουλος

Ενορχηστρώσεις: Θεόφιλος Πουζμπούρης – Νίκος Μερτζάνος –  Δημήτρης Χωριανόπουλος
Τσέλο: Κιάρα Κωνσταντίνου
Βιολί: Αγγελική Ποτήρη
Κιθάρα: Θεόφιλος Πουζμπούρης, Δημήτρης Χωριανόπουλος

Πιάνο: Νίκος Μερτζάνος

Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Χωριανόπουλος

Το κομμάτι «Στάσου Λίγο» ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στο στούντιο Εσώτερον Πιάνο: Νίκος Μερτζάνος
Μίξη: Κώστας Κρίκος
Μάστερ: Χρήστος Παραπαγκίδης