Θ.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ: “H ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΛΕΜΑΝ” (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ)

Στείλτε το ονοματεπώνυμο και την απάντηση σας στο email proskliseis@artnadpress.gr και κερδίστε 2  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της επόμενης Δευτέρας 28/11. 

Ποιά είναι η βασική παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν; (H απάντηση σε ένα από τα βίντεο)  

 

Β’ ΣΚΗΝΗ

του ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΤΟΛΚΑΤΣΙΡ14523136_10154590321538908_7148928198104147497_n-1

Μια εξαιρετική σκηνοθεσία της Μαριτίνας Πάσσαρη με οκτώ ηθοποιούς σε μια πραγματικά μικρή σκηνή. Ο τρόπος που γίνεται η αλλαγή του σκηνικού στο δεύτερο μέρος είναι εκπληκτικός. Τα σκηνικά της Ζωής Μολυβδά – Φαμέλη είναι ακριβώς αυτά που πρέπει, αυτά που υποδηλώνουν την όλη οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Η Αλεξάνδρα Παντελάκη  αποδίδει  με ξεχωριστή μαεστρία την γιαγιά της οικογένειας. Η Εύρη Σωφρονιάδου στον ρόλο της ανώριμης μητέρας είναι αληθινά ξεχωριστή. Τόσο η Ειρήνη Μακρή, όσο και η Αντιγόνη Δούμου δίνουν καταπληκτικά η καθεμιά τον ρόλο της κόρης. Ο Ηρακλής Κωστάκης δείχνει μοναδικά την σκληρότητα, όσο και την ευαίσθησια του ρόλου του. Ο Μιχάλης Πανάδης μέσα από την ερμηνεία του ιδιότυπου ρόλου του περνάει όλη την αλήθεια της οικογένειας. Και τέλος, ο Νικόλας Παπαδομιχελάκης και ο Δημήτρης Μαμιός επεμβαίνουν και οι δύο συναισθηματικά και ανατρεπτικά στην οικογένεια και αλλάζουν πολλά.

Η μουσική επιμέλεια του Νίκου Σαββάτη είναι εξαιρετική.

 

Η πολυβραβευμένη, μαύρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».

Η παράσταση

Η συμβίωση μιας οικογένειας, τα μέλη της οποίας είναι εγκλωβισμένα σε μια επώδυνη και παράλογη συνύπαρξη, με τη βία να λειτουργεί ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας. Με χιούμορ, κυνισμό, διεισδυτική ματιά αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία, σκιαγραφούνται οι πολυδιάστατες σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μίας φτωχής οικογένειας. Μία παράλογη, κωμικοτραγική κι αδιέξοδη συνύπαρξη που μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου με τέτοιο τρόπο που σε κάνει –αβίαστα- να γελάς.

Το Έργο

Ορόσημο στην ιστορία της σύγχρονης θεατρικής γραφής, το πολυβραβευμένο έργο του Κλαούντιο Τολκατσίρ συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια συνεχούς επιτυχίας στην Αργεντική. Η Οικογένεια Κόλεμαν γεννήθηκε μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, στο φημισμένοTimbre 4: οι ηθοποιοί αυτοσχεδίαζαν επί μήνες χρησιμοποιώντας όλα τα δωμάτια του σπιτιού, με έναν σκοπό-οδηγία που τους είχε δοθεί: να δημιουργήσουν μια οικογένεια, δηλαδή, να αποφασίσουν ποια μέλη θα την αποτελούσαν, με ποιον τρόπο θα συνδέονταν μεταξύ τους, πώς θα επικοινωνούσαν, αν θα αγαπούσαν ή θα μισούσαν ο ένας τον άλλον• να βρουν καθημερινές συγκρούσεις, στις οποίες οι χαρακτήρες αυτοί θα έπρεπε να αντιδράσουν, ανακαλύπτοντας μέχρι ποιο σημείο εμπλέκονταν ή όχι στις ζωές των άλλων.

Συντελεστές

Κείμενο: Κλαούντιο Τολκατσίρ

Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος14593491_10154558140658908_1785920657_n

Επιμελεια σκηνικού και κοστουμιών: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σαββάτης

Ηχητικό περιβάλλον: Κώστας Σουρβάνος

Σκηνικη πάλη: Θάνος Δερμάτης

Χορογραφία: Χάρις Τσόπελα

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Μυρτάλη

 

Ερμηνεύουν:

Αλεξάνδρα Παντελάκη (γιαγιά, Λεονάρτα Κόλεμαν), Εύρη Σωφρονιάδου (Μεμέ), Μιχάλης Πανάδης (Μαρίτο), Ειρήνη Μακρή (Βερόνικα), Αντιγόνη Δούμου (Γκάμπι), Ηρακλής Κωστάκης (Νταμιάν), Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Εδουάρδο),

Δημήτρης Μαμιός (Ερνάν)

 

 

INFO:

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/ Β’Σκηνή

Κεφαλληνίας 16-18 Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις : 210 8838727

 

Παραστάσεις:

Από Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου  έως Τρίτη , 10 Ιανουαρίου
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

 

Διάρκεια:

 

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 12 ευρώ

Φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 8 ευρώ

Άνεργοι, Ατέλειες: 5 ευρώ

 

Προπώληση:

11876, Media Markt, Public, SevenSpots, Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»