Συνέντευξη με την Ρένα Σεφεριάδη της Gallery L21B Art Stories

 

Τι ακριβώς είναι το L21B Art Stories και τι  ανακαλύπτουμε στον χώρο του;

Το “L21B Art Stories” ήταν ένα όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα! Είναι μια γκαλερί με ιδιαίτερα κοσμήματα για κάθε γούστο και κάθε ηλικία της γυναίκας. Δημιουργοί καλλιτέχνες ¨φυσήξανε¨ την έμπνευσή τους στο “L21B Art Stories”. Και κυρίως το αγάπησαν γιατί είναι και ΔΙΚΟΣ τους ΧΩΡΟΣ! Εδώ λοιπόν θα ανακαλύψουν όποιοι μας επισκευτούν εικαστικά κοσμήματα και άλλα έργα τέχνης. Επειδή όμως αγαπάμε και τους άντρες έχουμε και γι’ αυτούς το ¨κάτι τι¨τους. Το κάθε κόσμημα έχει και τη δική του ιστορία και το κάθε αντικείμενο επίσης. Αλλάδεν θα σας τα πω όλα τώρα. Θέλω και να σας τα δείξω.

 

 Πως το πήρατε απόφαση μέσα σε τόσο δύσκολους καιρούς να δημιουργήσετε το L21B Art Stories έναν χώρο με ιδιαίτερα κοσμήματα για το γυναικείο φύλλο?

Ξέρεις Κωνσταντίνε μου από μικρή έμαθα απο τη μοναδική γιαγιά μου που χάριν αυτής είμαι αυτό που είμαι σήμερα, χωρις να παραλείψω και τους γονείς μου, αλλά επειδή έλειπαν πολύ στο εξωτερικό, εγώ ¨πλάστηκα¨ από τη γιαγιά μου σε πολλούς τομείς. Αλλά επανέρχομαι στην ερώτησή σου γιατί αν αρχίσω να μιλάω για την super γιαγιά μου (εκεί διέκρινα στο χαμογελαστό βλέμμα της το σκοτείνιασμα) ξεχνάω να σταματήσω. Πάμε λοιπον, έμαθα ότι για κάθε όνειρό μας ή θα έρθη η στιγμή που θα το κάνουμε πραγματικότητα ή δεν είναι όνειρό μας. Και το δεύτερο που έμαθα είναι οτι τα δύσκολα είναι πρόκληση, τα εύκολα είναι για όλους (γέλιο). Εγώ λοιπόν προχωράω, χαμογελάω και βαριέμαι αφόρητα τα εύκολα!

Είστε μια γυναίκα που έχει σπουδάσει, έχει καλλιεργήσει τον εαυτό της και έχει ασχοληθεί με πολλά και ποικίλα πράγματα. Τι σας έχει  σημαδέψει επαγγελματικά και τι έχετε αποκομίσει τόσο  για την εξέλιξη της προσωπικότητάς σας, όσο και για τις δημιουργίες σας;

Κατ’ αρχήν η μόρφωση σου ανοίγει ορίζοντες. Για την καλλιέργεια του ευτού σου, τα πρώτα μαθήματα τα παίρνεις από το σπίτι σου και μετά εάν είσαι ένα άτομο όπως εγώ ¨ψάχνεσαι¨ κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό να βρεις το κομματάκι από το παζλ που πάντα δεν είναι απόλυτα σωστό! Επαγγελματικά δεν έχω να σου αναφέρω τι με σημάδεψε. Εκείνο όμως που μπορώ να σου πω τι έμαθα ασχολούμενη με διάφορα και ποικίλα πράγματα είναι αυτό που ακολουθώ ώς σήμερα «Βλέπε, Άκου και ΜΗ ΣΙΩΠΑΣ». Η σιωπή δεν ξέρω αν είναι  πάντα χρυσός ή δειλία. Και βέβαια το πλήρωσα αυτό. Αλλά προτιμώ να κοιμάμαι με όνειρα παρά με εφιάλτες. Για την προσωπικότητά μου θα σου απαντήσω με λίγα λόγια, πράγμα σπάνιο για μένα!!! Η εξέλιξή της είναι συνεχόμενος αγώνας. Έχω εισπράξει πολύ αγάπη και θα ήμουν αχάριστη εαν δεν το θεωρούσα το σπουαιότερο συστατικό για την προσωπικότητά μου. Και βέβαια έχω ένα σύζυγο, δεν μαρτυράω χρόνια (πονηρό γελάκι) που μου έχει ¨καταθέσει¨ όλο το μεγαλείο της ψυχής και της καρδιάς του. Στον άντρα μου λοιπόν οφείλω τα καλύτερα στοιχεία γι’ αυτό που είμαι σήμερα. Φαντάσου να σου απαντούσα και με πολλά λόγια. Για τις δημιουργίες μου που με ρωτάς θα σου απαντήσω προσωπικά. Η καλύτερη δημιουργία της ζωής μου είναι η υπέροχη οικογένειά μου! Οι δημιουργίες που υπάρχουν στο “L21B Art Stories” ανήκουν σε λατρεμένους καλλιτέχνες-φίλους που με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν. Δεν τους ευχαριστώ γιατί το ευχαριστώ είναι λίγο. Τους ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!

Άνθρωπος που αγαπάει και εργάζεται για τις τέχνες, κρύβει ευαισθησίες, κρύβει ανησυχίες και δεν εφησυχάζετε. Αναγνωρίζετε τέτοια στοιχεία του εαυτού σας ;

Μόνο αυτά? Αυτά και άλλα τόσα και τόσα είμαι σαν άτομο. Τις ευαισθησίες μου τις αντιλαμβάνεται εύκολα όποιο άτομο θέλει να με «ψάξει» και να μη σταθεί μόνο στην εικόνα μου. Τις ανησυχίες μου, όσες μπορώ κρύβω για να προστατεύσω τους άλλους!! Και το moto μου είναι: εφησυχασμένος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος νεκρός. Κι εγώ αγαπώ τη ΖΩΗ γιατί είναι ΓΥΝΑΙΚΑ.

 

Το L21B απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια?

Το L21B είναι μια γκαλερί που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια και σε όλες τις ηληκίες. Μπορείς να βρεις εξαιρετικά πράγματα σε απίστευτες τιμές, όπως και αριστουργήματα χωρίς να κοστίζουν περιουσία. Άλλωστε στην Ελλάδα ζω, είμαι και καταναλώτρια και από την αρχή το σκεπτικό μου ήταν να έχουμε τιμές που ο κόσμος που θα μας επισκέπτεται να νιώθει ευχάριστη έκπληξη. Ζούμε είπαμε στην Ελλάδα και δεν είμαστε «ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ»  γιατί δεν θέλουμε να έχουμε και το τέλος της. Ελάτε να γνωριστούμε λοιπόν για να δείτε τα λόγια μου σε πράξεις.

 

Πως δημιουργήθηκε η σχέση σας με τον κ. Μάριο Βουτσινά?

 

 Μας γνώρισε η συνεργάτης μου και φίλη μου Άννα Κοντολέων που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το όνειρό μου να πάρει σάρκα και οστά και της οφείλω άπειρα ευχαριστώ. Η σχέση μου με τον κ. Μάριο Βουτσινά είμαι σίγουρη οτι ήταν καρμική. Η πρώτη μας συνάντηση είχε ανάμεικτα αισθήματα και συναισθήματα. Τον θαύμαζα πάντα και τώρα τον είχα δίπλα μου! Φόβο, δέος, χαρά, τιμή, ευτυχία, πολυλογία και στεγνό στόμα. Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Τον εμπιστεύτηκα στό πρώτο λεπτό και ρουφούσα τα λόγια του σαν σφουγγάρι. Εκείνος  με «παίδεψε» λίγο βέβαια, γιατί το μυαλό του Μάριου σε ανακαλύπτει σε χρόνο DT. Αλλά πιστεύω οτι το 2016 μου έκανε δυο υπέροχα δώρα. Να κερδίσω τον Μάριο Βουτσινά και να δω το L21B Art Stories καλύτερο απ’ ότι ονειρευόμουν. Ο Μάριος έχει μάθει να δίνει χωρίς να περιμένει να πάρει. Σου χαρίζεται εάν τον κερδίσεις και σε προσπερνά αν δεν του αρέσει η κολώνια σου. Έτσι Ο Μάριος Βουτσινάς ανέλαβε εκτός από μένα το concept και το στήσιμο της γκαλερί μου. «Ξεφόρτωσε» στο L21B την αγάπη του, την αισθητική του, τις δημιουργίες του και αντικείμενα με βαριά ιστορία. Είναι για μένα ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ και νιώθω τεράστια ευλογία που ήρθε στη ζωή μου για να ΜΕΙΝΕΙ.

 

Μπήκαμε στο 2017, μια ευχή από εσάς για όλους όσους διαβάσουν αυτή την  συνέντευξη και για όσους επισκεφτούν το L21B Art Stories!

 Η ευχή μου για όλους είναι το 2017 να δώσει στον καθένα μας την χαρά σ’ότι μας λύπησε τα προηγούμενα χρόνια, να «μυρίσουμε» για να θυμηθούμε την παιδική μας αθωότητα. Αστερόσκονη, ομορφιά σ’ όλους λοιπόν και όσοι επισκευτούν το L21B ευχή μου και υπόσχεση, φεύγοντας να είναι γεμάτοι με θετική ένέργεια και πανέμορφες εικόνες.