«Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου» της Δελίνας Βασιλειάδη υποψήφιο στα Βραβεία Βιβλίου Public

Ένα παιδικό βιβλίο με την υπογραφή της Δελίνας Βασιλειάδη (εκδ. Μιχάλη Σιδέρη) έρχεται να ξυπνήσει το ενδιαφέρον των μικρών της φίλων για τη φύση και τις ομορφιές της, τα χρώματα και τις σταθερές αξίες που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. «Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου» είναι μια ιστορία για όλες τις αισθήσεις που τους καλεί να γνωρίσουν τα χρώματα, να ανακαλύψουν, να αγγίξουν, να μυρίσουν λουλούδια και φυτά κι αυτά να γίνουν μέρος της ζωής τους, όπως και οι καλοί φίλοι που αποτελούν στήριγμα και βοήθεια. Ο κόσμος τους μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να είναι πιο φωτεινός και χαρούμενος κάθε μέρα.

Η γνωστή καλλιτέχνης και συγγραφέας λοιπόν, διηγείται μια όμορφη περιπέτεια που ξεκινά όταν ένα κοριτσάκι, η Λίλα, προσφέρεται να βοηθήσει το απαρηγόρητο Ουράνιο Τόξο που έχει χάσει όλα τα χρώματά του και πλέον είναι γκρι.

Θα καταφέρει η Λίλα να ξαναφέρει τα χρώματα στο Ουράνιο Τόξο; Ποιος θα τη βοηθήσει; Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν κοντά μας φίλοι αληθινοί που μας αγαπούν, μας υποστηρίζουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες;

Ένα παραμύθι σε εύχρηστο μέγεθος (21Χ24) και εικονογραφημένο από τη Βικτωρία Καπλάνη, το οποίο περιμένει την ψήφο του κοινού, στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, των Βραβείων Βιβλίου Public

http://www.publicbookawards.gr/2018/vote2018.php?auto=1&CatID=7&id=1162

*Η Δελίνα Βασιλειάδη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε χρηματοοικονομικά και λογιστική, υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου και κινηματογράφου. Είναι εικαστικός κι έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2014 η δουλειά της παρουσιάστηκε στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 2013 έως το 2015 συνεργάστηκε στη σκηνοθεσία παραστάσεων παιδικού θεάτρου, σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου στο ΚΘΒΕ. Το 2017 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών το θεατρικό της έργο Πέρασμα, ενώ τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους συμμετείχε με το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Το αστεράκι στη Νύχτα με τα παραμύθια. Το 2005 απέσπασε έπαινο και τιμητική διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, ενώ γράφει χρόνια θεατρικές κριτικές για το πολιτιστικό έντυπο Φιλμ νουάρ. Είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη.

Σειρά βιβλίου: Οι Πρώτες μου Ιστορίες

Ημερ/νία έκδοσης: 12/2017

Εκδότης: Σιδέρη Μιχάλη

Σελίδες: 64

Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά