Το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας|RE-culture κινδυνεύει!

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η συμπαράσταση από ολόκληρη την χώρα στην προσπάθεια της ArtinProgress να διατηρήσει το μοναδικό Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ της Πάτρας | RE-culture. Μετά τον αιφνίδιο αποκλεισμό του Φεστιβάλ από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Θωμόπουλο, η λίστα με τους φορείς που δηλώνουν επίσημα την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια διάσωσης του RE-culture, όλο και μεγαλώνει.

Το Διεθνές Φεστιβάλ βιντεοτέχνης ΜΗΔΕΝ από την Καλαμάτα, το Φεστιβάλ Βόλου, η καλλιτεχνική ομάδα URBAΝ ACT είναι κάποιοι από τους σημαντικούς φορείς της περιφέρειας που ανησυχούν για το μέλλον του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας και παραστέκονται δίπλα στους εθελοντές της ArtinProgress.

http://tetartopress.gr

Είναι πραγματικά συγκινητικό, ότι το θέατρο «ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ» και το συνεργατικό καφέ «Γέφυρες» του ΣΟΨΥ προσθέτουν στο πλευρό του RE-culture τις κτηριακές εγκαταστάσεις τους, ενώ μην ξεχνάμε και την πιο  πρόσφατη προσφορά και των ΝΟΠΟΙΚΙΠΑ και θεάτρου ACT.Θυμίζουμε πως μετά τον αποκλεισμό του Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, τίθεται άμεσος κίνδυνος για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Στην προσπάθεια εύρεσης λύσης ώστε το RE‐culture να μπορέσει να συνεχίσει τις δράσεις του στην πόλη της Πάτρας η Art in Progress -διοργανώτρια του Φεστιβάλ- συγκεντρώνει υπογραφές, με στόχο να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα στον Πολιτιστικό Οργανισμό και το Δήμο Πατρέων ώστε να βρεθεί λύση στη στέγαση, τη χρηματοδότηση και την υλικοτεχνική βοήθεια του μοναδικού Φεστιβάλ που όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία του, είναι τόσο αναγκαίο για την πόλη της Πάτρας.Help Save Patras International Art Festival RE-culture ΑVAAZ.org

Η αγωνία κορυφώνεται από πολίτες, καλλιτέχνες και φορείς της χώρας επιθυμώντας να διατηρήσουν το σημαντικότερο πολιτισμικό δρώμενο της Πάτρας που προσφέρεται δωρεάν από την κοινωνία των πολιτών.

Έτσι, τώρα το ενδιαφέρον των πολιτών στρέφεται προς την ημερίδα που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου στον πολυχώρο King George Hall (Πλατεία Γεωργίου 1α, 1ος όροφος) με θέμα “isArt, inProgress?”.

Η σελίδα στο facebook του Art In Progress

Εκεί, θα τεθούν επί τάπητος στους πολίτες τρόποι διάσωσης του RE-culture.

Επίσης, ξεκίνησε δημόσια και ανοιχτή συλλογή υπογραφών για την διάσωση του μοναδικού Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ της Πάτρας μέσω του AVAAZ ή με αποστολή του ονοματεπώνυμου σας στο patrartinprogress@gmail.com.

 

https://www.patrasevents.gr