34 ιστορίες από το σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978 (εκδ. IANOS): Παρουσίαση 19 Ιουνίου στην εκδήλωση μνήμης στη Νέα Παραλία

Παρουσίαση της έκδοσης Σεισμογραφίες 34 ιστορίες από το σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978, από τις τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. Θα παρουσιαστεί (αλλά και θα πωλείται) στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το σεισμό του 1978 Νέα Παραλία, Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 9μμ, η οποία διοργανώνεται από τον υπερδραστήριο και πάντα ευαισθητοποιημένο σύλλογο Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας, οι οποίοι σημειώνουν:

“23:03, Τετάρτη 20 Ιουνίου 1978, ο Εγκέλαδος επανέρχεται δριμύτερος με τα 6,5 ρίχτερ. Όσοι δεν κουνήθηκαν από τον καναπέ τους τις προηγούμενες φορές, τώρα θα τρέξουν όπως όλοι οι υπόλοιποι για να σωθούν. 40 χρόνια μετά, θυμόμαστε τις δραματικές στιγμές που έζησε η Θεσσαλονίκη, εκείνο το βράδυ και τις άλλες που ακολούθησαν στις υπαίθριες κατασκηνώσεις.

Όλα ξεκίνησαν από την Ελένη Φωκά που μας υπενθύμισε το γεγονός και, σιγά σιγά, η παρέα των Φίλων άρχισε να συζητά και να προτείνει. Κάποιοι από εμάς άρχισαν να διηγούνται τις εμπειρίες τους και τότε γεννήθηκε η ιδέα να ζητήσουμε από γνωστούς και φίλους να γράψουν τα δικά τους Σεισμογραφήματα».

Όταν έφτασαν τα πρώτα συμφωνήσαμε ότι αυτά δεν πρέπει να χαθούν και τότε είπαμε όλοι IANOS. Ευχαριστούμε τον Νίκο Καρατζά για την ταχύτατη έκδοση, ευχαριστούμε τους Τόλη Βεϊζαδέ, Σπύρο Βούγια, Ξανθίππη Γκλαβοπούλου, Διογένη Δασκάλου, Βασιλική Δεληγιάννη-Κουϊμτζή, Άκις Δ., Δημήτρη Δραγώγια, Κωστή Ζαφειράκη, Άλκη Κακαλιάγκο, Κατερίνα Καμάρα, Βασίλη Κεχαγιά, Σταυρούλα Κλειδαριά, Χρήστο Κοσμάογλου, Άκη Λαζάρου, Σάββα Λεσπουρίδη, Δέσποινα Μακροπούλου, Ευαγγελία Μίχου, Γιάννη Μπόντη, Λέοντα Ναρ, Φάνη Ουγρίνη, Δημήτρη Παπαγρηγορίου, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Ηρακλή Παπαϊωάννου, Θόδωρο Πελαγίδη, Χρύσα Περιδέλη, Φάνη Πετράκη, Σύνθια Σάπικα, Μαρία Στεφανούρη, Άρη Στυλιανού, Γιώργο Τούλα,  Τέλλο Φίλη, Ελένη Φωκά, Κυριάκο Χατζηιωάννογλου, Ιωάννα Χρυσοχοΐδου για τα όμορφα κείμενα.  Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Παππού για την ευγενική παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Στις 19 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, στις 9μμ στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών θα θυμηθούμε τις δραματικές στιγμές, τις ευχάριστες και απρόσμενες καταστάσεις και συναντήσεις, θα θέσουμε ερωτήματα στους ειδικούς της βραδιάς, τους κυρίους Παπαζάχο, Λεκίδη, Σιμιτζή, Βαφειάδη και Στεργιάδη, θα παρακολουθήσουμε βίντεο εκείνων των ημερών και στο τέλος θα τελέσουμε τα σαράντα του σεισμού και θα μας ευχηθούμε «να ζούμε και να τον θυμόμαστε» σαν μία μακρινή ανάμνηση. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με έντονα ταρακουνήματα εμπνευσμένα από εκείνη την  εποχή με shake και όλες τις μεγάλες επιτυχίες του 1978. Ελάτε να θυμηθούμε, να ρωτήσουμε, να ακούσουμε, να μάθουμε και βέβαια να διασκεδάσουμε. Ελάτε να περάσουμε μία ωραία βραδιά στην ωραία Νέα Παραλία, στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών”.

Σεισμογραφίες

34 ιστορίες από το σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978

Επιμέλεια υλικού: Σύλλογος «Φίλοι Νέας Παραλίας»

Φωτογραφίες έκδοσης: Μιχάλης Παππούς

Επιμέλεια έκδοσης: Νατάσα Κάντζα

Επιμέλεια εξωφύλλου: Bernard Cuomo

 

Εκδόσεις IANOS, 2018

ISBN: 978-618-5141-47-9

Σελ. 80

Διαστάσεις: 15cm x 24.5cm

Τιμή: 6.00€

*Δελτίο Τύπου