52α Δημήτρια: ΜΟEDER (Μητέρα) των PEEPING TOM από το Βέλγιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μια συγκλονιστική σκηνική εμπειρία υπόσχεται η παράσταση των Peeping Tom από το Βέλγιο που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, στις 9 μμ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των 52ων Δημητρίων.

Η παράσταση έχει περιγραφεί σαν έργο σπάνιας μοναδικότητας και όσοι την παρακολούθησαν αναφέρονται στις διαδοχικές συναισθηματικές κλειδαρότρυπες που ξεκλειδώνει. Τρανταχτά γέλια, βουβοί λυγμοί, συγκίνηση και ενθουσιασμός είναι ορισμένες μονάχα από τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, στο κοινό των ευρωπαϊκών σκηνών, το Moeder (Μητέρα).

Τεχνικά άρτιοι, αστείοι και σοκαριστικοί ταυτόχρονα, κωμικοί και τραγικοί σε απολαυστικές δόσεις, οι Peeping Tom συγκαταλέγονται στις πλέον αξιοσημείωτες χορευτικές ομάδες του διεθνούς χώρου. Το Moeder ανήκει ακριβώς στο είδος της παράστασης η οποία άπτεται της προβληματικής τους, καθώς εξερευνά τα θέματα των οικογενειακών σχέσεων, του διανοητικού κόσμου και της ψυχολογικής διάστασης των χαρακτήρων, στοιχεία που δεσπόζουν στη δραματουργία της κολεκτίβας από το Βέλγιο.

Όντας το δεύτερο μέρος του τρίπτυχου οικογενειακών πορτρέτων που ξεκίνησαν με το Vader και ολοκληρώνονται το 2019 με το Kind (Παιδί), η Μητέρα της σκηνοθέτριας Gabriela Carizzo αποτυπώνει στη μητρική φιγούρα το σώμα σαν αποθήκη, στα όρια της οποίας συνειδητές και ασυνείδητες λειτουργίες συμπλέκονται, συγκρούονται, και εν τέλει καθορίζουν την ίδια μας την ύπαρξη. Χορός, μουσική και θέατρο αλληλοσυμπλέκονται με θεαματικούς τρόπους στη Μητέρα των Peeping Tom, η οποία στην ουσία είναι η κάθε μητέρα.

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 10 ετών.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ο.Μ.Μ.Θ.

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Μ1)

25ης Μαρτίου & παραλία, Τηλ.: 2310 895.800

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ (Τρίτη) 21:00

ΤΙΜΗ 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο. Διατίθεται περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων σε κατόχους κάρτας ανεργίας.

***δελτίο τύπου