Anne Carrere: “Στην Πιαφ δεν μπορείς να αφαιρέσεις τη γυναίκα από την καλλιτέχνιδα ή το αντίθετο” PIAF! THE SHOW

“H Anne Carrere είναι η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Piaf, τα τελευταία πενήντα χρόνια”.

    Germaine Ricord, ερμηνεύτρια, συνεργάτιδα και φίλη της Piaf

Η  Anne Carrere (Αν Καρέρ) είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες Γαλλίδες ερμηνεύτριες. Σπούδασε χορό και μουσική και αναδείχθηκε γρήγορα σε μια από τις πιο αγαπητές Γαλλίδες τραγουδίστριες της εποχής μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι η περίφημη Los Angeles Chamber Orchestraκαλύτερη ορχήστρα δωματίου των ΗΠΑ) την προσκάλεσε να τραγουδήσει στην ετήσια συναυλία της τον περασμένο Φεβρουάριο, με όλο το Χόλιγουντ παρόν: πρόκειται για μια σπάνια τιμή που δεν έχει λάβει κανένας Γάλλος καλλιτέχνης στο παρελθόν. Είναι μόλις 30 ετών και η σκηνική της παρουσία αφήνει έκθαμβους κοινό και κριτικούς, κάνοντας το NBC να αναφωνήσει: «Η Carrere κατέκτησε το Broadway!», αναφερόμενο στη μουσικοθεατρική παράσταση, PIAF! THE SHOW. Με 1.000.000 θεατές, σε 30 χώρες και διθυραμβικές κριτικές, συνεχίζει για 3η χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της και έρχεται τον Ιούλιο σε επιλεγμένα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο

Στη συζήτησή μας μιλά για την ακρόαση που της άλλαξε τη ζωή, ξεκινώντας την περιοδεία που ανέδειξε το ταλέντο της σε παγκόσμια κλίμακα, τον θρύλο της Πιαφ, αλλά και τα προσωπικά της όνειρα και επιθυμίες.

-Σας έχουν χαρακτηρίσει ως τη νέα Πιαφ. Τί σημαίνει αυτό για εσάς;

«Σίγουρα είναι κολακευτικό και μια όμορφη ανταμοιβή για το αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων αυτών των χρόνων παρόλο που δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα με αποκαλούσαν έτσι. Δεν παύει να υπάρχει όμως παρά μόνο μία Πιαφ, η οποία είναι αναντικατάστατη. Αυτό που προσπαθώ είναι να σταθώ στο ύψος αυτής της  παγκοσμίου  φήμης εικόνας»

Ποιά ήταν η επαφή σας, με το ρεπερτόριο της Πιαφ,  πριν τη συμμετοχή σας, σε αυτή την παράσταση;

«Δεν ήξερα πολύ καλά το ρεπερτόριό της. Μόνο τις πιο μεγάλες επιτυχίες της, αφού και οι δύο γιαγιάδες μου άκουγαν τα τραγούδια της, όταν ήμουν μικρή.  Ανάμεσα σε αυτά, ο Ύμνος στον έρωτα, τον οποίο πλέον ήξερα απ έξω και το τραγουδούσα συχνά. Έτσι, όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τραγούδι, ήταν ένα από τα τραγούδια που επέλεξα για το ρεπερτόριό μου. Στη συνέχεια, μια οντισιόν μου άλλαξε τη ζωή. Αφορούσε αυτή την παράσταση που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο  και πλέον ξέρω όλα τα μεγάλα τραγούδια της Έντιθ Πιαφ».

Δίνετε το δικό σας ερμηνευτικό στίγμα ή ακολουθείτε πιστά τα δικά της  μοτίβα;

«Δεν μιμούμαι τη φωνή της Πιαφ, αφού δεν είμαι αυτή. Σέβομαι και μένω πιστή στις μελωδίες της και σε αυτή την χαρακτηριστική προφορά των παρατεταμένων ρο (RRRR «roulé»).  Από την άλλη, αποδίδω τα κείμενα όπως αγγίζουν εμένα την ίδια, μέσα από τα συναισθήματά μου και τα καθαρά δικά μου βιώματα».

-Πώς αισθανθήκατε στην πρεμιέρα αυτής της παράστασης και τί έχει αλλάξει μέχρι σήμερα;

«Η πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή, για το Piaf! The show, ήταν στο Παρίσι, το 2015, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Πιαφ και τα χέρια μου ήταν ιδρωμένα, το στομάχι σφιγμένο, αγχωμένη προκειμένου να καταφέρω η performance αυτή να μην καταλήξει  καρικατούρα ή μίμηση. Και σήμερα, συνεχίζω να νιώθω το ίδιο, αφού η επιθυμία μου είναι πάντα να εξελίσσομαι, να πηγαίνω παραπέρα και  πάντα να είμαι καλύτερη από την προηγούμενη φορά. Να μεταφέρω  τους ανθρώπους,  μέσα σε αυτό το μουσικό σύμπαν γνωστού σε όλο τον κόσμο.

-Ποιά  ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία στην προετοιμασία,  αυτής της τόσο φιλόδοξης παραγωγής;

«Η οργάνωση δεν ήταν απλή. Χρειαζόταν να ληφθούν  υπ’ όψιν η οικογενειακή ζωή και οι υποχρεώσεις της, παράλληλα με τη δουλειά και τις απαιτήσεις της. Όμως, όσον αφορά στο επαγγελματικό κομμάτι και την εκμάθηση των τραγουδιών, αυτό ήταν κάτι που  προσπεράστηκε ως κάτι δεδομένο, προφανές. Δουλέψαμε πολύ με τον Gil Marsalla, τον παραγωγό και σκηνοθέτη και «καταδύθηκα» μέσα στην καριέρα της Πιαφ, προκειμένου να την γνωρίσω καλύτερα. Για αυτό τον λόγο  επίσης, συζήτησα πολύ με φίλους της που είναι ακόμη εν ζωή».

-Ποιές ήταν οι πιο συγκινητικές στιγμές, αυτής της μακρόχρονης παγκόσμιας περιοδείας, οι οποίες έχουν χαραχτεί στη μνήμη σας;

«Οι παραστάσεις στο  Carnegie Hall της  Νέας Υόρκής τον Ιανουάριο  και  στο Ηρώδειο στην Αθήνα (2016, 2 soldout,10.000 θεατές), με έχουν σημαδέψει για μια ζωή. Επίσης στο Olympia στο Παρίσι, τη μυθική αυτή αίθουσα, όπου η Έντιθ Πιαφ έζησε τις πιο μεγάλες στιγμές της επιτυχίας της και όπου παίζουμε, στις 19 του ερχόμενου Σεπτέμβρη, για ακόμη μια φορά και αποτελεί μια ακόμη μεγάλη στιγμή αυτής της περιοδείας».

Τελικά, τί έκανε την Εντιθ Πιαφ μοναδική και τα τραγούδια της διαχρονικά; Η φωνή; Η ερμηνεία; Η προσωπικότητα; Η ζωή της και ο μύθος που δημιουργήθηκε; Είναι η γυναίκα ή η καλλιτέχνης;

«Αυτό, που έκανε την Πιαφ έναν μοναδικό άνθρωπο, είναι το σύνολο όλων αυτών που ήταν. Πραγματικά όλων. Αφαιρέστε ένα στοιχείο από τη ζωή της ως καλλιτέχνιδα ή από τη ζωή της ως τη γυναίκα που αυτή ήταν και δεν θα είναι πια η Έντιθ Πιαφ».

-Ολοκληρώνοντας την περιοδεία υπάρχουν στον ορίζοντα  νέες  επικείμενες συνεργασίες ; Αλήθεια, ποιά είναι η προσωπική σας καλλιτεχνική επιθυμία, για το μέλλον;

«Το Piaf! The show,  θα συνεχίσει, για πολλά χρόνια ακόμη, την παγκόσμια περιοδεία του, δεδομένης της επιτυχίας που έχει. Αυτό δεν εμποδίζει πολλά νέα projects, τα οποία ήδη συζητιούνται, ενώ παίζω και στο Paris! The show, μια μουσική κωμωδία,  με παραγωγό τον Gil Marsalla.

Εύχομαι  να ανεβάσω,  κάποια στιγμή, στη σκηνή, μια παράσταση που θα αποτελείται από ένα προσωπικό ρεπερτόριο. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με κάποια άτομα, δουλεύοντας κείμενα και μουσική ενός ιδιαίτερου και διαφορετικού project».

-Τι είναι το τραγούδι για εσάς;

«Είναι το συναίσθημα της ζωής. Είναι η γέφυρα, η δίοδος μέσω της οποίας μπορείς να μεταβιβάσεις και να επικοινωνήσεις  ιδέες, όνειρα, επιθυμίες. Στο τραγούδι όλα επιτρέπονται».

-Ποια λέξη ή φράση θα βάζατε δίπλα στην performance του PIAF! THE SHOW;

“Η επιθυμία να προσπαθείς συνεχώς, να ξεπεράσεις τον εαυτός σου”.

Κριτικές για το PIAF! THE SHOW:

Η καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη ζωή της Edith Piaf.

Charles Dumont, συνθέτης του «Non, je ne regretterien» και δεκάδων άλλων τραγουδιών της Piaf

Η Anne Carrere κατέκτησε το Broadway!

NBC News

Είναι πολύ δύσκολο να υποδυθεί κανείς την Piaf, όμως η Anne Carrere κερδίζει το στοίχημα, συλλαμβάνοντας σχεδόν κάθε πτυχή της φωνής και του ύφους της.

Times

Η Piaf ενσάρκωσε απαράμιλλα το πνεύμα ενός τόπου και μιας εποχής. Η Anne Carrere, στην παράσταση,  που εμπνέεται εν μέρει από την ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο», αποτυπώνει καλύτερα από κάθε άλλον τη θυελλώδη παρουσία της.

BBC

Η Anne Carrere είναι η νόμιμη μουσική κληρονόμος της Edith Piaf.

Riviera Buzz

Η εξαίσια σκηνική παρουσία της Carrere φέρνει στον νου την Piaf, στις καλύτερες και ταυτόχρονα στις πιο τρυφερές στιγμές της.

Buenos Aires Herald

Η Anne Carrere, με την εκπληκτική φωνή και τη σκηνική της παρουσία, χαρίζει στο κοινό λαμπρές στιγμές […] Η ερμηνεύτρια πλαισιώνεται από μια θαυμάσια τετραμελή ορχήστρα, η οποία εστιάζει στις ρίζες της μουσικής της Piaf, που βρίσκονται στους ήχους, τους δρόμου και στους ρυθμούς μιας πόλης με πλούσια παράδοση, αλλά και στην ταύτισή της με τον γαλλικό λαό στην καρδιά ενός ταραγμένου αιώνα.

The Scotsman

Η ερμηνεία της Carrere είναι ό,τι πλησιέστερο στην Piaf. Καθώς την άκουγα, ήμουν βέβαιος ότι είχα μπροστά μου ένα εξαίρετο ταλέντο. Κάθε λίγα χρόνια κάποιος καλλιτέχνης από το εξωτερικό παρουσιάζεται στο αμερικανικό κοινό δημιουργώντας αίσθηση, όπως συνέβη με τον Charles Aznavour και τον Julio Iglesias. Ελπίζω ότι η επόμενη θα είναι η Anne Carrere.

Times Square Chronicles

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

2111010050, www.viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, MediaMarkt, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

 

PIAF! THE  SHOW

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

 

Σάββατο & Κυριακή 1 & 2 Ιουλίου: Κηποθέατρο Παπάγου

Δευτέρα 3 Ιουλίου: ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 5 Ιουλίου: Κάστρο Ιτς Καλέ, Ιωάννινα

Παρασκευή 7 Ιουλίου: Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Σάββατο 8 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Δευτέρα 10 Ιουλίου: Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Τετάρτη 12 Ιουλίου: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Πέμπτη 13 Ιουλίου: Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς

Παρασκευή 14 Ιουλίου: Ρωμαϊκό Ωδείο, Πάτρα

Σάββατο 15 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης

Δευτέρα 17 Ιουλίου: Θέατρο Αγλατζιάς, Λευκωσία

Τρίτη 18 Ιουλίου: Πατίχειο Θέατρο, Λάρνακα

Τετάρτη 19 Ιουλίου: Κηποθέατρο Λεμεσού

Παρασκευή 21 Ιουλίου: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

Σάββατο 22 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Δίου