Art ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

«Ευτυχία είναι να πραγματώσεις το όνειρό σου με την αποκλειστική δική σου προσπάθεια και επιμονή»

Γεννήθηκα στην Αθήνα και τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα στη Λιβαδειά. Ως παιδί είχα πολλές ανησυχίες και συχνά επαναστάτης για τις επιλογές και για τα όνειρα μου.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι πάντα με ενθουσίαζε.Συμμετείχα σε εκδηλώσεις και σε καλλιτεχνικά δρώμενα από μικρός. Ότι κι αν παρακολουθούσα όμως, τίποτα δεν με ενθουσίαζε τόσο, όσο ο χορός. Ένιωθα φλογερή αγάπη και πάθος για τον χορό. Πέρασα δύσκολες στιγμές, καταστάσεις και εμπόδια σπουδαία, μέχρι να πείσω τους γονείς μου, πως έπρεπε να ακολουθήσω αυτό που στη ζωή μου ήθελα πολύ..Να γίνω χορευτής. Όνειρο ζωής! Για τα δεδομένα της επαρχίας ήταν αδιανόητο.

%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b3%ce%bc%ce%b1-4-1

Το 2000 βρέθηκα στην Αθήνα και το 2001 σπούδαζα στην επαγγελματική σχολή κλασσικού μπαλέτου της Δέσποινας Γρηγοριάδου.
Από το δεύτερο έτος της σχολής, είχα ήδη ξεκινήσει να εργάζομαι ως χορευτής σε ομάδα. Βέβαια μέσα σε αυτά τα πρώτα χρόνια, δούλεψα πολύ σκληρά. Δυστυχώς είναι δύσκολος ο δρόμος του χορευτή. Παρ’ όλα αυτά είχα και έχω την υπομονή να κυνηγάω τα όνειρά μου. Τα χρόνια περνούσαν, με πάρα πολύ κόπο, μόχθο αλλά και απόλυτη ευχαρίστηση μιας και οι σκέψεις μου είχαν υλοποιηθεί. Διότι ευτυχία είναι να πραγματώσεις το όνειρό σου με την αποκλειστική δική σου προσπάθεια και επιμονή.

320650_262863480422449_100000963978582_723327_1899789674_n%5b1%5d

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με αναγνωρισμένους, καταξιωμένους χορογράφους και σκηνοθέτες από Ελλάδα και εξωτερικό, χορεύοντας σε μεγάλα θέατρα όπως το Μέγαρο Μουσικής, Κ.Θ.Β.Ε., Βασιλικό Θέατρο, Μονή Λαζαριστών, Κακογιάννη, Badminton, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Ακαδημία μπαλέτου στη Σόφια, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ακροπόλ κ.α.

Κάποια στιγμή η αγάπη μου για την διδασκαλία με οδήγησε να γίνω, κι εγώ ανάμεσα σε άλλους δασκάλους, εκπρόσωπος χορήγησης διπλώματος του Ρώσικου συστήματος Vaganova και να διδάσκω σε σχολές χορού και studio.
Από το 2007 έως σήμερα χορογραφώ ποικίλες παραστάσεις σε μικρά και μεγάλα θέατρα της Αθήνας.
Το 2010 «Κάρμεν» σε σύγχρονη χορογραφία, με συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών και μαέστρο τον Ραφαήλ Πυλαρινό στο θέατρο ΑΙΞΩΝΗΣ.
Το 2011, μετά από πολύ σκέψη, ωριμότητα και αναβρασμό ιδεών, αποφάσισα να ιδρύσω δική μου ομάδα σύγχρονου/νεοκλασικού χορού την NON SOLO. Ευχαριστώ τους εκπληκτικούς συνεργάτες-χορευτές που βοήθησαν να παρουσιάσουμε εκείνο το υπέροχο έργο που είχε τίτλο «Δεν Ξέρω». Όμως δυστυχώς οι συνθήκες και οι καταστάσεις στην Ελλάδα έφεραν την ομάδα σε καταστολή. Εύχομαι στο μέλλον να μπορέσω ξανά να ενεργοποιήσω τη NON SOLO.

Στην Ελλάδα η Αθηναϊκή σκηνή από καλλιτεχνικής άποψης έχει να δώσει πολλά. Έχουμε θαυμάσιους καλλιτέχνες που υποφέρουν από την ανεργία. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει έστω μια υποτυπώδης οικονομική υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες δημιουργοί να εκφραστούν. Πιστεύω και εύχομαι στο απώτερο μέλλον στη χώρα μας να αλλάξουν πραγματικά οι συνθήκες, όχι μόνο για τα καλλιτεχνικά, αλλά και για τα καθημερινά βιοποριστικά.

Ακούω πολλές φορές κάποιους να λένε, πώς επιβιώνει αυτός που έχει ταλέντο.
Όχι! Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν ισχύει.Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά, που απλά δεν είχα τύχη. Αυτό το πιστεύω απόλυτα. Το λέω συχνά στους γύρω μου. Το ιδανικότερο θα είναι να στοχεύουμε στην τελειότητα που φυσικά δεν θα την φτάσουμε ποτέ. Ωστόσο ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός της επιμονής και της προσπάθειας.

15046256_1288930807815706_1562808315_n

Φέτος για ακόμη μια φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να χορέψω στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα πλαίσια της πλατφόρμας χορού με την ομάδα DANCERS OF NORTH. Το έργο «Insist» που αξιολογήθηκε, επιλέχθηκε να παρουσιαστεί από διεθνή επιτροπή και αυτό μου έχει δώσει μεγάλη χαρά.
Παράλληλα παίζω ως ηθοποιός-χορευτής στο έργο «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη στο θέατρο Ακροπόλ, όπου και έχω χορογραφήσει την παράσταση.

Όλα τα χρόνια που κινούμαι στο χώρο αυτό, βλέπω τη δυσκολία που επικρατεί, στο να μπορέσεις να κρατηθείς γερά στα πόδια σου δίχως αλλοιώσεις. Το δέντρο της τέχνης έχει πολλούς καρπούς. Ο πιο ζουμερός για μένα λέγεται «Χορός». Βρίσκεται στο πιο ψηλό κλαδί του δέντρου. Αν τυχόν καταφέρεις να τον φτάσεις, ίσως και να μπορέσεις να τον γευθείς. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

 

Info: Η παράσταση οι «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή 11:30 & 15:00 , στο θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9)