Διάφορα

ΧΑΪΚΙΖΟΝΤΑΣ – ΑΝΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Εμφάνιση EXWFYLLO ''XAIKIZONTAS - ANARXH IDEOLOGIA'' POIHSH THS NIKHS PAPA8EOXARH.jpg


«ΧΑΪΚΙΖΟΝΤΑΣ – ΑΝΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ»

Της Νίκης Παπαθεοχάρη

ΠΟΙΗΣΗ

Το χαϊκού είναι ιαπωνική ποιητική φόρμα, η πιο σύντομη στον κόσμο της ποίησης, από τρίστιχα των 5-7-5 συλλαβών ή και από μία ακόμα στροφή 7-7 συλλαβών.

Ολόκληρες αλυσίδες από στροφές μπορούν να ενώνονται μεταξύ τους θεματικά. Είναι η κατ’ εξοχήν στιχουργική άσκηση λιτότητας και ευφυΐας. Πρόκειται για ένα συμπυκνωμένο παιχνίδι εξέλιξης με τις λέξεις και τις εικόνες.
Στο «Άναρχη Iδεολογία», η Νίκη Παπαθεοχάρη, απλώνει κάθε είδους θέματα ερωτικά, υπαρξιακά, πολιτικά, σε σελίδες σταγόνες αυθεντικής ζωής,

Εμφάνιση NIKH PAPA8EOXARH - PORTRAITO.jpgπου επικαιροποιούνται και υποκλίνονται – χωρίς ούτε μία συλλαβική παρέκκλιση – στην απλή και αυστηρή λόγια δομή, αυτής της Ιαπωνικής ποίησης.

Είναι ασύνορη πρόκληση πειθαρχίας, είναι αμεσότητα, είναι αφαι-ρετική διάσταση, πυκνότητα, δυναμογόνος μηχανισμός ένστικτου και… θεραπότοπος.

Η ίδια σημειώνει Εφαλτήριο και έννοια μου, η άναρχη λευτεριά του “λογο-παίχνιδου”, το ξεσήκωμά του, και η ευεργετική του διέξοδοςΣτις ρωγμές μου φύτρωσε μια στάση θυελλικής αντίστασης…”

五十八

Κρατάω φιλί

από διάφανη ράτσα

σ’ αποθύμησα

二十八

Το αρσενικό

μια ζωή καβαλάρης

…δίχως άλογα

二十九

Ονειρεύεσαι

του νερού καρδιοχτύπι

Αν το βρεις παρ’ το

Είναι μια προσπάθεια απελευθερωτική, με σκοποθεσία να καλοπιάσουμε τα αισθητήριά μας. Είναι θεμελιώδης ο ζωτικός ρόλος της λέξης: ανοίγει ανοιχτωσιές με φεγγίτες, μέσα σ’ αυτό το σκληρό πρόστιμο της αλήθειας της ύπαρξης. Η δύναμή της μετακινεί τη σκέψη και τη ζωή μας.

Βιβλία της συγγραφέως:

  1. « Ψηφίδες » 2011 εκδ. Π. Κυριακίδης
  2. « Ψηφίδες » 2015 εκδ. Ι. Σιδέρης
  3. « Ελληνικές Θαλασσινές Διαστάσεις » 2015 εκδ. Ι. Σιδέρης
  4. « Les Animaux et leurs Hommes – Τα Ζώα και οι Άνθρωποί τους »

      Poésies/Ποιήματα 1913-1926 Διαπολιτισμική (δίγλωσση) μελέτη

      της ποιητικής συλλογής του Paul Eluard  2015 εκδ. Τegos

  1. « Χαϊκίζοντας – Άναρχη ιδεολογία » Ποίηση 2016 εκδ. ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

«Τα ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ δεν έχουν πατρίδα»

fotinamyalaΤίτλος: «Τα ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ δεν έχουν πατρίδα»
Συγγραφέας: Βάσω Μιχοπούλου
Κατηγορία: Κοινωνικά
ISBN: 978-960-583-147-9
Διαστάσεις: 
17×14
Σελίδες:
380
Έτος έκδοσης:
2016
Τιμή:
22€

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. | www.parisianou.gr

 

Περιγραφή Βιβλίου

«Οι επιστήμονες του 21ου αιώνα: ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τους εργαστηριακούς πάγκους» θα ήταν ο εναλλακτικός τίτλος του βιβλίου της βιολόγου και δημοσιογράφου Βάσως Μιχοπούλου, η οποία αναλαμβάνει να μας συστήσει 40 κορυφαίους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους, που διαμορφώνουν τις συνθήκες της σύγχρονης επιστημονικής πραγματικότητας παγκοσμίως, να προχωρούν ένα βήμα μπροστά την ανθρωπότητα και να επηρεάζουν τη ζωή μας.

Πώς και γιατί διάλεξαν το συγκεκριμένο δρόμο, τι τους ελκύει στην επιστήμη τους, τι ερευνούν και ποια είναι τα αποτελέσματα των ερευνών τους, τι συναισθήματα βιώνουν μετά από μια ανακάλυψη, τι ώρα τελειώνουν από το πανεπιστήμιο, σε τι σπίτι γυρνάνε; Έχουν ζωή έξω από το εργαστήριο; Είναι ερωτήματα στα οποία απαντούν οι ξεχωριστές αυτές προσωπικότητες κάνοντας τον αναγνώστη κοινωνό της έρευνάς τους.

Οι ίδιοι σε απλή και κατανοητή γλώσσα περιγράφουν την επιστημονική τους πορεία, εξηγούν τους στόχους, τη μεθοδολογία και τη σημασία του ερευνητικού τους έργου για την Επιστήμη και την κοινωνία, καθώς και τον αντίκτυπο που αυτό έχει στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας γενικότερα.

Χάρη στο βιβλίο της Βάσως Μιχοπούλου, ο μη ειδικός αναγνώστης μπορεί να «ταξιδέψει» μαζί με τους πρωταγωνιστές σε πολλά επιστημονικά πεδία, να εμπνευστεί από αυτές τις ξεχωριστές ανθρώπινες ιστορίες τους και να τους ακολουθήσει ως πρότυπα σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία, ανερμάτιστη, παρακολουθεί σαστισμένη όλα όσα συμβαίνουν γύρω της και βρίσκεται εγκλωβισμένη στη μετριοκρατία και στην προβολή αναλώσιμων και συνήθως ευτελών ειδώλων.

Το βιβλίο, που περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βιογραφικά σημειώματα των επιστημόνων, προλογίζει ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Σχετικά με τη συγγραφέα

Εμφάνιση BASW MIXOPOYLOY.jpg

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο σήμερα εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων. Ταυτόχρονα έχει μετεκπαιδευτεί στη Δημοσιογραφία της Επιστήμης με υποτροφίες σε ευρωπαϊκά «Σχολεία Επιστημονικής Δημοσιογραφίας» (Schools of Science Journalism).

Είναι δημοσιογράφος με εικοσαετή και πλέον επαγγελματική εμπειρία σε εφημερίδες, περιοδικά, on-line έντυπα και τηλεόραση. Έχει εργαστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΕΡΤ Α.Ε. ως εσωτερική συντάκτρια στη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΝΕΤ, στην ΕΤ1, αλλά και στην Κρατική Ραδιοφωνία ως δημοσιογράφος – παραγωγός, ενώ έχει συνεργαστεί κατά καιρούς και με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (ALPHA, STAR CHANNEL, Newsbomb.web TV, κ.ά.)

Αρθρογραφεί στον ελληνικό και ξένο Τύπο (όπως το «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», «H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ο «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ», περιοδικό Cancer World, κ. ά.), και έχει σημειώσει αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες με αποκλειστικές και μοναδικές μέχρι σήμερα συνεντεύξεις στην Ελλάδα.

Έχει ασχοληθεί με την επικοινωνία της Επιστήμης και έχει συνεργαστεί με αρκετά ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα στον τομέα της προώθησης της επιστημονικής πληροφορίας στον Τύπο, ενώ έχει αναλάβει τη διοργάνωση αρκετών επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και άλλων δράσεων.

Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά και δημοσιογραφικά συνέδρια, έχει λάβει μέρος με υποτροφία σε πολλά διεθνή επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια (workshops), έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως η μοναδική Ελληνίδα δημοσιογράφος Επιστήμης σε διεθνή study press trips, έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή πάνελ σε στρογγυλά τραπέζια στο πλαίσιο αρκετών επιστημονικών δράσεων, ενώ έχει προσκληθεί από αρκετές επιστημονικές εταιρείες στο εξωτερικό ως σύμβουλος επικοινωνίας στον τομέα της υγείας.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (EΣΗΕΑ), αλλά και η μοναδική Eλληνίδα δημοσιογράφος που είναι επίσημο μέλος της International Science Writers Association, καθώς και πολλών διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και λίγα Τουρκικά.

Πρώτη φορά πουθενά!

Πρώτη φορά πουθενά!Τίτλος Πρώτη φορά πουθενά!
Συγγραφέας ΚΥΡ
Επιμελητής Έλενα Κατσαΐτη
ISBN 978-960-605-177-7
Barcode 9789606051777
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 128
Κατηγορία Λευκώματα – Ημερολόγια
Format Hardback
Μέγεθος 224 x 205
Χώρα προέλευσης Ελλάδα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΟΠΤΡΑ | https://www.dioptra.gr/el/
Σχετικά με το Συγγραφέα ΚΥΡ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης. Πρωτοδημοσίευσε σκίτσα του σε ιταλικά περιοδικά και εφημερίδες. Άρχισε να εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Μεσημβρινή. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο στη Μεγάλη Παγκόσμια Έκθεση του Μόντρεαλ, το 1981.

13 Μετά τα Μεσάνυχτα

13 Μετά τα ΜεσάνυχταΤίτλος: 13 Μετά τα Μεσάνυχτα
Κατηγορία: ΓΡΑΦΗ
Συγγραφέας: Φλωράκης Ηλίας
Τιμή: 10.00 €

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σεναριογράφων Ελλάδος | http://bookstream.eu/e-library/writing/30/

Περιγραφή βιβλίου

Η συλλογή διηγημάτων του Ηλία Φλωράκη “13 Μετά τα Μεσάνυχτα” μόλις κυκλοφόρησε στη σειρά ΓΡΑΦΗ. Διατίθεται από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με 10 ευρώ συν τα ταχυδρομικά τέλη.

Ο Ηλίας Φλωράκης σπούδασε Πληροφορική και Ηλεκτρονικός και δούλεψε σε πολλά πόστα. Πωλητής, ηλεκτρονικός, μόνιμος συντάκτης του περιοδικού RAM (ΔΟΛ), ΙΤ σε εταιρείες όπως τα Metropolis κ.α. Διδάσκει πληροφορική από το 2000 σε ιδιωτικές σχολές, ενώ το 2011 συνεργάζεται με την ΜΚΟ «50και Ελλάς», διδάσκοντας Υπολογιστές και Νέες Τεχνολογίες σε άτομα μεγάλη ηλικίας. Παράλληλα κατέχει πάνω από 60 παγκόσμια ρεκόρ σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Καλλιτεχνικά ξεκίνησε ως συγγραφέας με «Το μπαράκι του Τσάρλι» (εκδ. Καστανιώτη) και «ο Θεραπευτής» (εκδ. Άγκυρα) και πολλές δημοσιεύσεις και βραβεύσεις στον χώρο της λογοτεχνίας. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Ashinart από το 2006.

Το 2011 έγραψε και σκηνοθέτησε τον θεατρικό μονόλογο «Je t’aime», που κέρδισε Βραβείο Πρωτότυπου Κειμένου και Έπαινος Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Σατυρικού Θεάτρου της Πάτρας, ενώ το 2011 ανεβάζει την μαύρη κωμωδία «White Pages».

Από το 2012, ασχολείται με το σενάριο, το μοντάζ και την σκηνοθεσία στον κινηματογράφο. Έχει γυρίσει τις ταινίες «The Product Manager», η οποία επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες του San Francisco Greek Film Festival, «a Simple Story», Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, «The Concert», Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Φανταστικού της Ηλιούπολης. Οι ταινίες συμμετείχαν και στο διαγωνιστικό τμήμα πολλών φεστιβάλ του εξωτερικού.

Το 2015 ξεκίνησε το CineLike Lab, εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά Δημοτικού.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Ονειρόκυκλοι και μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Οι Τρόφιμοι

Οι ΤρόφιμοιΤίτλος: Οι Τρόφιμοι
Κατηγορία: ΓΡΑΦΗ
Συγγραφέας: Σαπρίκη Ανδρεάνα
Τιμή: 12.00 €
Μυθιστόρημα της Ανδρεάνας Σαπρίκη.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σεναριογράφων Ελλάδος | http://bookstream.eu/e-library/writing/29/

Περιγραφή βιβλίου

Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται στο μακρινό μέλλον και είναι μια αλληγορία βασισμένη στη στοχευμένη ισοπέδωση μιας κοινωνίας, έτσι κατασκευασμένης που δεν αφήνει περιθώρια επιλογής στους ανθρώπους, αλλά τους κατευθύνει να ζήσουν σε μια φυλακή που οι ίδιοι έχουν χτίσει. Έχω επηρεαστεί βαθιά από πολλούς σπουδαίους συγγραφείς όπως ο Άλντους Χάξλευ, ο Τζώρτζ Όργουελ, ο Ρέι Μπράντμπερι, ο Βάλτερι Μπένγιαμιν κι αυτό φαίνεται καθαρά στα κείμενά μου. Η αγάπη μου για την τέχνη, την επιστημονική φαντασία και τη Φυσική είναι επίσης διάχυτη στο βιβλίο μου. Αυτό που προσδοκώ είναι η αφύπνιση από την εικονική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Μια πραγματικότητα που προσπαθώ να αποτυπώσω στο βιβλίο μου με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν απέχουμε και πολύ από τη μοίρα των τροφίμων. Ελπίζω όποιος το διαβάσει να διαπιστώσει για μια ακόμα φορά ότι μοναδικός στόχος αυτών που κρατούν τη ζωή μας στα χέρια τους είναι η αλλοίωση της πραγματικότητας, η παραποίηση της αλήθειας. Μοναδική ελπίδα στον ορίζοντα φαίνεται να είναι η απόδραση από τη φυλακή μας.
Η Ανδρεάνα Σαπρίκη γεννήθηκε στο Κομπότι της Άρτας και είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως yoga instructor στην Κοινωνική Συνεταιριστική “Δράση”. Έχει ανεβάσει παραστάσεις χοροθεάτρου στο Φεστιβάλ Πέτρας, (Fragments το 2008 και El fuego del espiritu το 2009). Έχει βραβευτεί δύο φορές στο London Greek Film Festival με το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το 2011 για το Sleepwalker όπου συμμετείχε στο σενάριο και το 2013 με το βραβείο καλύτερου σεναρίου για ταινία μικρού μήκους (The Promise).
Έχει ασχοληθεί με μετάφραση-διασκευή ισπανόφωνων σεναρίων για σειρές και με υποτιτλισμό ταινιών και ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση.