ΓΕΛΟΙΟ ΣΚΟΤΟΣ: Από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού στο Θέατρο Άνετον – 52α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Σο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ των 52ων Δημητρίων και με την υποστήριξη του Goethe Institut, παρουσιάζεται στο Θέατρο Άνετον,  16 και 17 Οκτωβρίου, από την πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το έργο “Γελοίο Σκότος”, του Βόλφραμ Λοτσ. Είναι το πλέον πολυμεταφρασμένο γερμανικό έργο των τελευταίων ετών, βασισμένο στη μυθιστορηματική «Καρδιά του σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ και στο «Αποκάλυψη τώρα» του Κόπολα, εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το ξένο, ασκεί κριτική στον οικονομικοστρατιωτικό επεκτατισμό, συνδυάζει την υπαρξιακή αγωνία με την παρωδία.

Βραβευμένο, ως το καλύτερο γερμανόφωνο έργο του 2015, από το περιοδικό Theater Heute και από την επιτροπή των βραβείων Nestroy, το «Γελοίο σκότος» τοποθετεί δύο στρατιώτες σε μια επικίνδυνη αποστολή στα τροπικά δάση του Αφγανιστάν. Μαζί τους, δύο Σομαλοί πειρατές, ένας Ιταλός κυανόκρανος, ένας Σέρβος ιθαγενής, ένας ιδιόρρυθμος πάστορας, ένας παπαγάλος που εκφωνεί ειδήσεις, ένας μυστηριώδης αντισυνταγματάρχης που αυτομόλησε στη ζούγκλα, ένας συγγραφέας ραδιοφωνικού έργου σε απόγνωση.

Μια αλλιώτικη εκδοχή του διαχρονικού «The horror! The horror!», μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά, μια νέα γενιά υποκριτικού ταλέντου στο καίριο ερμηνευτικό πεδίο της πολιτικής φάρσας.

***δελτίο τύπου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙA: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, GOETHE-INSTITUT

Η παράσταση γίνεται με την υποστήριξη του Goethe Institut.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ»

Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως, τηλ. 2310 869 869

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ ΩΡΑ
16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 21:00 – 17 ΟKΤΩΒΡΙΟΥ 21:00

ΤΙΜΗ
12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο