ΚΘΒΕ & Alzheimer Hellas παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θεατρικό αναλόγιο (21 Μαρτίου)

Στο πλαίσιο των θεραπευτικών παρεμβάσεων της Alzheimer Hellas, οι περιθάλποντες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες στήριξης με βάση τη λογοτεχνία. Ένα κείμενο ή ένα ποίημα γινόταν κάθε φορά η αφορμή για προφορική και γραπτή έκφραση συναισθημάτων, ιστοριών, βιωμάτων. Στα κείμενα που έγραψαν αποτυπώνεται η φωνή τους, αυτά που θέλουν να ακουστούν και που θα μας κάνουν να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να τους κατανοήσουμε.
Περιθάλποντας είναι αυτός που φροντίζει, που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της ασθένειας στον άνθρωπο που αγαπά, που βιώνει ποικίλα συναισθήματα, όπως αγωνία, άγχος, θυμό, θλίψη, φόβο. Όλα αυτά είναι σημαντικό να τα εκφράζει, να τα εξωτερικεύει, να ακουστεί η φωνή του!
Ο Σύλλογος Φίλων της Alzheimer Hellas σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που συνεχίζει να αγκαλιάζει κάθε δράση, η οποία συνδέει την τέχνη με τον άνθρωπο, με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού,διοργανώνουν θεατρικό αναλόγιο με αυθεντικά κείμενα περιθαλπόντων ατόμων με άνοια. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 18:30, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τρεις ηθοποιοί και ένας περιθάλποντας/ερασιτέχνης ηθοποιός αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τις ιστορίες των περιθαλπόντων. Με τη δική τους φωνή θα μιλήσουν με τα λόγια των ατόμων που φροντίζουν και θα μας μεταφέρουν στο δικό τους κόσμο. Συγκίνηση, φόβοι, δυσκολίες αλλά και χιούμορ, ικανοποίηση, ελπίδα, στήριξη, όλα αυτά μαζί αναδύονται από τα κείμενα που θα παρουσιαστούν και θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι… στο ταξίδι της φροντίδας!

Συμμετέχουν στη σκηνή οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Ελένη Θυμιοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Χρίστος Στυλιανού & ο Χουρμούζιος Χουρμουζιάδης (Περιθάλποντας / Ερασιτέχνης ηθοποιός)Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών του ΚΘΒΕ: Μομώ Βλάχου, Έφη Δρόσου, Θάλεια Σκαρλάτου, Κοραλία Τσόγκα.

Σύνθεση και επιμέλεια κειμένων: Ελένη Θυμιοπούλου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Θυμιοπούλου – Χρίστος Στυλιανού

Μουσική επιμέλεια: Χρίστος Στυλιανού

Γενική επιμέλεια/Υπεύθυνες ψυχολόγοι της Alzheimer Hellas:

Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Πετρίνα Μαργαριτίδου

Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1

Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 18.30