KYTTARO Live – Πρόγραμμα συναυλιών Οκτωβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Help! A Beatles Tribute

 

Όταν τίθεται το ερώτημα, ποιό είναι το πιο επιδραστικό και σημαντικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής, η απάντηση που έρχεται αμέσως στο στόμα όλων, είναι αναμφισβήτητα μία: Οι BEATLES!!! Ένα γκρουπ που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής με περισσότερα από 600 εκατομμύρια αντίτυπα, με τα περισσότερα #1 τραγούδια στο Billboard, δέκα βραβεία Grammy, ένα βραβείο Oscar, αδιανόητες άλλες διακρίσεις, μα πάνω απ’ όλα μία άνευ προηγουμένου φρενίτιδα του κόσμου για την τετράδα από το Liverpool, των John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr και George Harrison.

 

Όπως είναι λογικό, έχουν υπάρξει πάρα πολλά tribute σχήματα στους BEATLES, το πιο σημαντικό όμως εξ’ αυτών, οι Help! A Beatles Tribute, θα μας επισκεφτούν στις 30 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο Live για μία βραδιά αφιερωμένη στα θρυλικά “Σκαθάρια”, με διάρκεια μεγαλύτερη από δύο ώρες, όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική μουσική των BEATLES. Οι Help! A Beatles Tribute είναι πασίγνωστοι για τις εξαιρετικές, νότα προς νότα, αποδόσεις των κομματιών των BEATLES, με την ίδια ενέργεια, τα ίδια κοστούμια αλλά και τα ίδια μουσικά όργανα, ώστε να προσφέρουν στον κόσμο την ίδια ποιότητα την οποία γνώρισε και αγάπησε ο κόσμος από το 1960 που δημιουργήθηκε αυτό το μοναδικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.

 

Οι Help! A Beatles Tribute τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δώσει πάνω από 200 συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανόμενης μία εβδομαδιαίας περιοδείας στην γενέτειρα των BEATLES, το Liverpool, παίζοντας ακόμα και στο Cavern Club κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Beetleweek. Άλλο σημείο αναφοράς τους, είναι η συναυλία τους στο Obertauren της Αυστρίας, όπου έπαιξαν για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του γυρίσματος της ταινίας “Help!” σε εκείνο το μέρος.

 

Οι λάτρεις των BEATLES, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία συναυλία, όπου για περισσότερα από 120 λεπτά θα ακουστούν διαχρονικοί ύμνοι της μουσικής, απ’ όλες τις περιόδους των Σκαθαριών. Μια συναυλία-γιορτή για τη μουσική που άλλαξε τον κόσμο…

 

Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Προπώληση & Ταμείο)

 

 

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House – Κύτταρο Live (10:00 – 13.00 Καθημερινές & Ώρες – Ημέρες Συναυλιών) – Metal Era – No Remorse Records – Reload Stores – Cinema Libre – Uncle Chronis Tattoo – Monsterville

ON-LINE: www.ticketpro.gr – www.123tickets.gr

 

Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για την προηγούμενη ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας, ισχύουν κανονικά. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να είναι παρόντες, μπορούν να εξαργυρώσουν το εισιτήριο από το σημείο που το αγόρασαν.

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1885352458387672/

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ARCANE ANGELS FEST II:II

AURA NOIR (NOR)
“Masters of Black Thrash Attack”
https://www.facebook.com/auranoirofficial/
https://auranoir.bandcamp.com/

EMBRACE OF THORNS (GRE)
“Ceremonial Daemonic Bestiality”
https://www.facebook.com/EmbraceOfThorns/
https://embracethorns.bandcamp.com/

IRAE (POR)
“Portuguese Black Metal Terrorizm”
https://www.facebook.com/IRAE-136936839703562/
https://irae666.bandcamp.com/

ORDEM SATANICA (POR)
“Portuguese Lo-Fi Mysticism”
No pages – No information needed

HELLSODOMY (TUR)
“Turkish Deathrash Assault”
https://www.facebook.com/hllsdmy666/
https://hellsodomy.bandcamp.com/

ABYSSUS (GRE)
“Subjugating Death Metal”
https://www.facebook.com/pages/Abyssus/
https://abyssus666.bandcamp.com/

Damage: 23€ (early bird tix)
25€ (επόμενα 100 εισιτήρια)
27€ (υπόλοιπο προπώλησης)

-Εισιτήρια διαθέσιμα μέσω Viva.gr και συνεργαζόμενων εκπροσώπων (Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία)

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Για τoυς Νορβηγούς Aura Noir δε χρειάζονται συστάσεις στους απανταχού ακόλουθους του ήχου, όντας οι προπάτορες της υποκατηγορίας γνωστής ως blackened thrash metal. Αντλώντας τις επιρροές τους από τα πεδία του κλασικότροπου thrash metal των ’80s, μα ωθώντας την οπτική του ένα βήμα μπροστά, οι διδαχές των πρώιμων Sodom, Kreator, Voivod και Destruction μπολιάστηκαν με Νορβηγοπρεπή κουλτούρα για ένα κράμα που αυτοπροσδιορίζεται λιτά ως “Black Thrash Attack”.

Οι “δικοί μας” Embrace of Thorns, πάλι, μετρούν μια ήδη μακροσκελή δισκογραφία, με συμμετοχή σε διοργανώσεις και rosters δομικών πυλώνων του εξωτερικού. Πιστοί στη bestial ακρότητα, δίχως όμως να βαλτώνουν τον ήχο τους σε ρηχά νερά, κάθε σταθμός στη δισκογραφία τους αποτελεί και μια διαφοροποίηση που διατηρεί το πεδίο ενδιαφέρον. Οι εμφανίσεις τους επί εγχώριου εδάφους μετρούνται πλέον ως πολυάριθμες, τη στιγμή που οι ανάλογες ανταποκρίσεις λογίζονται το λιγότερο ως διθυραμβικές.

Οι Πορτογάλοι Irae κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες (και καλύτερους) δίσκους της φετινής χρονιάς, δίχως ανασταλτικές αμφιβολίες. Όντας κατεξοχήν τέκνο του πολυπράγμωνος Vulturius, η μεστότητα που ακούει στην ονομασία “Crimes Against Humanity” επιτυγχάνει στο να ηχεί όσο φρέσκο και προσβάσιμο απαιτεί η πλειοψηφία της σκηνής, δίχως εκπτώσεις στα υπόβαθρα της αμαυρωμένης αισθητικής του. Σπάνιες μοιάζουν οι ανάλογες περιπτώσεις στις οποίες εξισορροπούνται εκ φύσης αντίρροπα συστατικά -και δη όταν τα λαμπρά του riffs βρίθουν άκρατης μουσικότητας.

Οι Πορτογάλοι Ordem Satânica από τη δική τους πλευρά αποδεικνύονται ως μια από τις παραγωγικότερες συμπράξεις της lo-fi επικαιρότητας, με το σύνολο μιας analog worship προσφοράς να επικυρώνει την (καλώς εννοούμενη) ξεροκεφαλιά τους. Κάθε νέος σταθμός τους αποτελεί και μια must-have περίπτωση για τους ακόλουθους των αναλογικών format, όπως και κραταιή επικύρωση της βαραθρωδούς καταχνιάς τους.

Οι δε Τούρκοι Hellsodomy ανήκουν στις περιπτώσεις που μπολιάζουν το death metal τους με ψήγματα παλαιακής thrash ορμής. Το πρώτο ολοκληρωμένο full-length τους “Chaostorm” ακολουθεί μια συνταγή πιστή στις διδαχές που διέκριναν τα αρχέγονα deathrash σχήματα της κατηγορίας τους, τη στιγμή που σημειώνει ένα βήμα διακριτής διαφοροποίησης από τις εμβρυικές -εξίσου- ποιοτικές δουλειές τους (“Sodomy Is Nigh”, “Masochistic Molestation”).

Από την άλλη, το death metal στοιχείο συμπληρώνουν πιο αμιγώς οι “δικοί μας” στρατιώτες της σκηνής Abyssus. Ολοένα πιο βελτιωμένοι σε κάθε τους ηχογράφηση, με αντίστοιχα επιβλητική σκηνική παρουσία, το δεμένο τους σύνολο αναρκτά ποιότητες που τίποτα δε ζηλεύουν από τις βλοσυρότερες νέες ελπίδες μιας διεθνούς εκπροσώπησης. Τα ίδια τα μέλη, άλλωστε, παραμένουν όσο πιο ταγμένοι σε αρχετυπικές καταβολές, με τις εμφανίσεις τους να διακατέχονται από αμείωτες εκφάνσεις νεύρου.

Όπως ενδεχομένως να αντιληφθήκατε, η ανακοινωθείσα επίσκεψη των AURA NOIR έχει πλέον προσαρτηθεί στο main event του Arcane Angels Festival, έστω και αν αποτελεί διαχωρισμένη τιμολογιακή περίπτωση. Παρόλα αυτά, η διοργανώτρια εταιρία αποφάσισε τη διάθεση μειωμένων αντιτίμων για όσους τιμήσουν την απόκτηση εισιτηρίου από νωρίς, υποβοηθώντας έτσι την οικονομική κατάσταση της χώρας.

 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ

 

… «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»

και μετά από ένα καλοκαίρι «On the Road» σε όλη την Ελλάδα

η παρέα ξανασμίγει στο στέκι της με ένα εκρηκτικό θεραπευτικό κοκτέιλ

για να ξεπεράσουμε το καλοκαίρι που έφυγε

και να υποδεχτουμε τον χειμώνα που έρχεται

με αισιοδοξία και ζωντανα συναισθήματα…

με τραγούδια που ..ανασταίνουν νεκρούς και ..καθηλώνουν ταύρους

από τέσσερις διαφορετικές πηγές δημιουργικής τρέλας!!!

 

Λάκης Γιόκα Νίκος και Μηλιώκας, τέσσερις φίλοι,

τέσσερις κορυφαίοι τραγουδοποιοί της σκηνής μας,

παρέα με την θετική τους αύρα και τις αμέτρητες επιτυχίες τους,

που συντροφεύουν για δεκαετίες τόσες και τόσες στιγμές μας,

όλοι μαζί, για τρεις μοναδικές φθινοπωρινές παραστάσεις στην αγαπημένη τους σκηνή…

 

 

Ετοιμαστείτε για …

 

«Κιθαρίστας ή Ντράμερ»..«Για το Καλό μου»..«Γυριστρούλα»..«σαν Σταρ του Σινεμά»..«Ποιμενικό Ροκ»..«Μενεξεδιά»..«Τσικαμπούμ»..«Κακοσάλεσι»

«Πάρε με απόψε πάρε με»..«Ευλαμπία»..«Κουρσάρος»..«Ροζ»

«Βασιλική»..«Νοσταλγός του Rock n Roll»..

«Για να σε εκδικηθώ»..«Κάπου θα συναντηθούμε»

«Το παλιό μου παλτό»..«Βέροια Θεσσαλονίκη Αθήνα»

«Γοριλάκι»..«Greko Μασκαρά»..«Ανεμώνα»..

«Να δεις που κάποτε»..

«Δεν ήμαστε καλά»

 

μα .. Θα Γίνουμε Καλά .. τον Οκτώβριο, στο Κύτταρο..

 

 

F/b Event: https://www.facebook.com/events/

 

ΠΟΡΤΕΣ: 22.00   /  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€ /

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 8224134. info@kyttarolive.gr

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (από 18/9):

ΚΥΤΤΑΡΟ www.kyttarolive.gr

VIVA.GR  http://www.viva.gr/

RELOAD STORES  https://www.facebook.com/ReloadStores

SEVEN SPOT  http://www.sevenspot.gr/

11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου  http://www.11876.gr/

MEDIA MARKT http://www.mediamarkt.gr/

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ http://www.evripidis.gr/

ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ http://www.athinorama.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Tribute concert to Chris Cornell ”

Say Hello to Heaven”

 

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε στο Κύτταρο, σε μία και μοναδική συναυλία αφιερωμένη στη μουσική καριέρα και κληρονομιά του τεράστιου Chris Cornell.
Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η Πίστη» .
Στη σκηνή θα λάβει μέρος πλήθος γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από την ευρύτερη Rock κοινότητα, συμμετέχοντας σε έναν μαραθώνιο τραγουδιών από όλες τις φάσεις τη καριέρας του.
Με αυτόν τον τρόπο φίλοι, γνωστοί , κοινό και μουσικοί θα τιμήσουμε αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη που σημάδεψε και ενέπνευσε γενιές μουσικόφιλων.
Να είστε όλοι εκεί!

Πρωτοβουλία/Οργάνωση Παραγωγής:
===========================================
Αναστασία Μπάστα (MadHoLe)
Steve Lado (Tardive Dyskinesia)
Γιάννης Παπανικολάου (Diviner / Rock ‘N’ Roll Children)
===========================================

«Η Πίστη» Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες .

Αρχική


https://www.facebook.com/Η-Πιστη-140646599338363/

Μουσικοί – Τραγουδιστές
==================
The Drums:
Alex Kolias (Pulse R)
Πέτρος Τσαμπαρλής (SiXforNinE)
Στέφανος Στεφανίδης (Puta Volcano)
Γιώργος Ράδος (Fool in the Box)
Διονύσης Μαρακάκης (Black Hat Bones)
Fotis Benardo (SiXforNinE)
Νίκος Αναστασιάδης (Groove spot trio / R’N’R Children)

The Bass:
Herc Booze (SiXforNinE / Diviner)
Elias Boozeas (Foray Between Ocean)
Τάκης Φοίτος (Full Body Massage / Menorâh)
Θοδωρής Σταυριανός (Mama Sings Fire / MadHoLe)
Γιώργος Μπουλμάνος (Customize!)
Ανδρέας Βάρσος (SunRaininLife)
Άγγελος Panokas (Black Hat Bones)
Τάκης Τνισκίδης (ex- Rectifire, ex- In A Testube)
The Guitars:
Steve Lado (Tardive Dyskinesia)
Παναγιώτης Βαρβατσούλης (4Lt / MadHoLe)
Κώστας Φοίτος (Diviner / Menorâh)
Γιώργος Μαρούλης (Diviner / 4Bitten)
Χρήστος Βλάχος (Black Hat Bones / Mahakala)
Ethan Snow (Danger Angel)
George Kapa (SiXforNinE)
Φώτης Καραογλάνης (SolarMonkeys)
Κωνσταντίνος Καψιμάλλης (The Mighty N)
Μάνθος Στεργίου (Tardive Dyskinesia)
Spy Das (Blame Kandinsky)
Βασίλης Παναγόπουλος (SoundtrucK)
The Voices:
Γιάννης Βογιατζής (Need)
Γιώργος Προκοπίου (Poem / Mother Of Millions)
Πάνος Βιντζηλαίος (Pulse R)
Αναστασία Μπάστα (MadHoLe)
Πηνελόπη Αναστασοπούλου (Mama sings Fire)
Νατάσα Τσίρου (The Mighty N)
Ρεβέκκα Τσου (Nochnoy Dozor)
Γιάννης Βαρβατσούλης ( 4Lt)
Μίνα Γιαννοπούλου (Solo Artist)
Στέφανος Ι.Ζαφειρόπουλος (False Coda)
John Citizen (Solarmonkeys)
Αντώνης Βλάχος (3Fold Pain)
Απόλλων Αβατάγγελος (Fool in the Box)
Μπάμπης Μαυρίδης (Black Hat Bones)

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: TICKET HOUSE http://www.tickethouse.gr/

ΕΝΑΡΞΗ: 21.00

FB EVENT:

https://www.facebook.com/events/123059678307949/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 8224134

info@kyttarolive.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

H Love Light Productions περήφανα παρουσιάζει
The Souljazz Orchestra (CAN) live in Athens
Special guests: Afrodyssey Orchestra

 

Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 15€ (περιορισμένη προπώληση)
• 18€ (υπόλοιπη προπώληση)
• 22€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
• Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
• Ticket House (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, εντός της στοάς, τηλ.: 210 3608366, www.tickethouse.gr)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/kyttaro/the-souljazz-orchestra

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Έχοντας κάνει τη πρώτη τους εμφάνιση στην Καναδική σκηνή, πάνω στην αλλαγή της χιλιετίας, οι Souljazz Orchestra ποτέ δεν σταμάτησαν να πιέζουν τα όρια του προσωπικού τους ήχου, που αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα από soul, jazz, afro, latin και Caribbean ήχους, εκτελεσμένο από μεγαλοπρεπή πνευστά, σκονισμένα vintage πληκτροφόρα και ένα οπλοστάσιο κρουστών, ικανών να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις.

Η πολυπολιτισμική κολλεκτίβα, επανήλθε δισκογραφικά στο προσκήνιο με την κυκλοφορία του “Resistance” το Φθινόπωρο του 2015, που ήρθε να συνεχίσει τη συνεργασία του σχήματος με τη Βρετανική Strut Records. “Προσεγγίσαμε αυτό το album με καθαρά και φρέσκα αυτιά” εξηγεί ο βασικός συνθέτης του σχήματος Pierre Chretien. “Στόχο μας αποτέλεσε να χτίσουμε τη καινούρια μας δημιουργία πάνω στον ήχο και το κεντρικό μήνυμα του σχήματος, οπότε αυτό που έκανα ήταν να εισάγω κάποιες από τις Γαλλικές επιρροές της Καραϊβικής, όπως και κάποιες Γαλλόφωνες Δυτικοαφρικανικές, τις οποίες αγαπούσα από την πρώτη μου νιότη.” Τελικά το νέο album συμπεριλαμβάνει όντως φρέσκα χορευτικά στοιχεία από coupe-decale, zouk, and ndombolo που έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη πλούσια μουσική παλέτα από afro, soul και jazz ηχοχρώματα.

Σε συνέχεια των προηγουμένων δισκογραφικών κυκλοφοριών τους, οι Souljazz Orchestra επιτυγχάνουν για άλλη μια φορά τη συγγραφή δυνατών στίχων, που δένουν απόλυτα με τη ψυχή της μουσικής τους, και παραδίδουν καυστική κοινωνική κριτική, συνδυασμένη με μηνύματα ελπίδας. Ηχογραφημένο με τις παραδοσιακές αναλογικές τεχνικές που το σχήμα πάντα χρησιμοποιεί, το “Resistance” αποτελεί μια ηχηρή μουσική δήλωση, έναν τεράστιο εορτασμό για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη χειραφέτηση.

Συμπληρώνοντας επισήμως το 13ο έτος ύπαρξής τους, οι Souljazz Orchestra συνεχίζουν την εντυπωσιακή πορεία τους, γεμάτη από αξιομνημόνευτες δισκογραφικές κυκλοφορίες. Έχοντας ως δισκογραφική στέγη την Do Right! από το Τορόντο, κυκλοφόρησαν τα “Freedom No Go Die” (2006, συμπεριλαμβάνει το single “Mista President”) και “Manifesto” (2008) ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά, για να συνεχίσουν τελικά με τρία albums μέσω της Strut Records, τα εντυπωσιακά “Rising Sun” (2010), “Solidarity” (2012) και “Inner Fire” (2014), που εν καιρώ αναγνωρίστηκαν ως κυκλοφορίες-σταθμοί, έκαστη στο μουσικό είδος που εκπροσωπεί, οδηγώντας τη μπάντα στην υποψηφιότητα για σωρεία βραβείων Juno, στον Καναδά.

Στο μεταξύ, η πολυετής παρουσία των Souljazz Orchestra σε μουσικές σκηνές ανά την υφήλιο, χάρη στην ακούραστη διάθεσή τους για ασταμάτητες περιοδείες, έχει προσδώσει στο σχήμα το φήμη του θρυλικού live act, φέρνοντας τις ζωντανές εμφανίσεις τους στο σημείο να χαρακτηριστούν κορυφωτικές, εκστατικές και καθαρτικές, γεμάτες παλλόμενες συνθέσεις και εκρηκτικούς αυτοσχεδιασμούς. Μέχρι τώρα, το σεξτέτο από την Ottawa είχε την τύχη να προσφέρει την εμπειρία του live show του σε παραπάνω από 25 χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, μοιραζόμενο τη σκηνή με τιτάνες όπως οι Stevie Wonder, Bob Dylan και Demi Kuti, μη δείχνοντας καμία διάθεση να μετριάσει αυτή την προσπάθεια σε κάτι λιγότερο από τα ήδη κεκτημένα.

“Όταν είσαι τόσο παθιασμένος με τη μουσική δεν είναι κάτι που μπορείς να αρχίζεις και να σταματάς σαν να μπορούσες να γυρίσεις έναν διακόπτη” λέει ο σαξοφωνίστας Ray Murray. “Οι Souljazz είναι κάτι παραπάνω από απλά μια μπάντα για εμάς. Είναι ένας τρόπος ζωής.”

***

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Afrodyssey Orchestra.

***

LINKS:
• The Souljazz Orchestra: www.souljazzorchestra.com | www.facebook.com/souljazzorchestra
• Afrodyssey Orchestra: www.afrodyssey.com | www.facebook.com/AfrodysseyOrchestra
• Love Light Productions: www.facebook.com/lovelightprods
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• KYTTARO Live Club / ΚΥΤΤΑΡΟ: www.facebook.com/kyttaro

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• 3P Lab: 3plabgr@gmail.com – +30 6948182236 (Δημήτρης Κότσης)
• KYTTARO Live Club / ΚΥΤΤΑΡΟ: +30 210 8224134 – info@kyttarolive.gr
 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

The Blues-Rock Festival Vol.2

 

« Μετά το πανδαιμόνιο του περασμένου Απριλή

το μεγάλο Blues Rock  Festival της σκηνής μας επιστρέφει

για άλλο ένα σεμινάριο ατόφιου ροκενρολ και μπλουζ ιστορίας

κατευθείαν από την πηγή…. ! ! ! »

BLUES WIRE

ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ & SOUFRA BAND

VAVOURA BAND

Special Guest: NICK DOUNOUSSIS

 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου,

οι καλύτεροι συναντάνε στη σκηνή του Κυττάρου τους καλύτερους

και υπόσχονται μια τετράωρη πανδαισία

με τις τις ιστορίες να ζωντανεύουν και τις κιθάρες να παίρνουν φωτιά

σε ένα μουσικό ταξίδι “All Over The World” .. σε μια μεγάλη και ιστορική βραδιά…

 

Fb Event: https://www.facebook.com/events/618219131900295/

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

 

BLUES WIRE

Η μπάντα με το παράσημο της «καλύτερης μπλουζ μπάντας στην Ευρώπη»…

Πρωτεργάτες του μπλουζ στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών,

30+ χρόνια πορείας, πάνω από 10+ δισκάρες στο ενεργητικό τους,

συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους

(John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell / Dave Kelly

Angela Brown/ Larry GarnerDick Heckstall Smith/ Al Copley/ Guitar Shorty

Johnny Mars/Dr.FEELGOOD κ.α

Opening acts σε.. Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush κ.α

και συμμετοχές σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ,

μα πάνω απ’ όλα μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση

αλλά και το μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν

και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους μπλουζ…

«Οι Μπλουζ Γουάιρ είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη.

Τους αξίζει ν’ ακουστούν στα μεγαλύτερα ακροατήρια»  KATIE WEBSTER

 

ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ & SOUFRA BAND

Πολλοί σοφοί, μάγοι και ιστορικοί του μέλλοντος, μαγεμένοι από τις ρεμπέτικες-μπλουζ ιστορίες

της «Θεοκομωδίας» (1994) – αυτό το μοναδικό αριστούργημα που δε χωράει σε καμία κατηγορία

ή σύγκριση – και σοκαρισμένοι από την .. «Επιθυμία!» (1983) … «τη μπετονιέρα μη κατηγοράς αυτή σου δίνει για να φας» (..ξέρετε εσείς…) προσπάθησαν να εξηγήσουν το ..εξωτικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Ζώρζ Πιλαλί (μετά της λογιοτατης Soufra Βand βεβαίως βεβαίως) χωρίς αποτέλεσμα,

γι’αυτό κι εμείς ζητήσαμε από τον ίδιο τον μεγάλο Ζωρζ να μας δώσει μια ιδέα για το τι μας περιμένει….

……

«Ο Ζωρζ Πιλαλί σε μια εξωφρενική, σατιρική παράσταση άδων και απαγγέλων ιδιοφυή ποιήματα μετά της αναλόγου μουσικής υποκρούσεως όστις δύναται να καταπλήξει το φιλοθεάμον και φιλοπερίεργον κοινόν των Αθηνών. Τα φρικώδη σύνεργα και η οδυνηρά μέθοδος των οποίων μετέρχεται η τέχνη του συγγραφέως θέλουσι να φρικιάσει τους παίδας, συμμορφώσει τους ατακτούντας και σοφρωνήσει τους πενθούντας…»

Μετά τιμής .. Ζωρζ Πιλαλί

VAVOURA BAND

Η μπάντα που στα δύο χρόνια ύπαρξης και χωρίς δισκογραφία

τα έσπαγε σε ένα γεμάτο  Σπόρτινγκ

είναι ένα φαινόμενο χωρίς προηγούμενο..

Δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς όταν ο frontman δεν είναι άλλος

από τον «δυναμίτη» ΤΖΩΝΥ ΒΑΒΟΥΡΑ,

αυτό τον εκρηκτικό ερμηνευτή και μπασίστα με τα χίλια πρόσωπα,

γνωστό για την τρέλα την ενέργεια και τα αστεία του

αλλά και τις κινηματογραφικές-τηλεοπτικές παρουσίες,

οπού μαζί με το ιερό τέρας της κιθάρας,

τον μυθικό Γιάννη Δρόλαπα (επίσης Μουσικές Ταξιαρχίες)

έναν κιθαρίστα – σχολή από μόνον του

ξεκίνησαν αυτό το τόσο ιδιαίτερο ροκ τρίο

που μας χάρισε δυστυχώς μόνο το ιστορικό maxi single «Vana g. Vanna»

και το πειραματικό «Τώρα το λένε Ethnic – Soundtracks for films»

Αλλά οι Vavoura Band θα μείνουν στην ιστορία όχι για την πλούσια δισκογραφία τους

αλλά για τις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις..

Από το 77 που άνοιγαν τους Socrates στο Κύτταρο έως σήμερα,

αποτελούν εμπειρία για κάθε ροκά που σέβεται τον εαυτό του …

 

 

NICK DOUNOUSSIS

(Nick & The Backbone)

Ένας από τους καλύτερος κιθαρίστες Blues στην Ελλάδα

και ένα από ένας απο τους μοναδικούς του είδους στην Ευρώπη..
Στα τέλη της δεκαετίας του 70 με φίλους από το σχολείο ιδρύει το συγκρότημα GHETTO που κινείται στο χώρο της καθαρά ανεξάρτητης rock n roll σκηνής. Το 1983 συν-ιδρύει τους Blues Gang – Blues Wire και δημιουργούν τις δύο βασικές ζωντανές σκηνές της Θεσσαλονίκης, το Παραρλάμα ‘86-’90 και το club του Μύλου ‘91-‘96. Μεγάλη δισκογραφία, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη, έως το 1995, όταν ο Νίκος αποχωρεί, για να συστήσει το προσωπικό του τρίο NICK and the BACKBONE.
Την περίοδο 1997-98 το γκρούπ πραγματοποιεί δύο επιτυχημένες περιοδείες σε συνεργασία με τον ελληνοαμερικανό θρύλο της γενιάς του Chicago Blues ,Nick Gravenites και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες του BLUES, όπωs o Louisiana Red, ο Johnny Nicolas η Nelly Travis και ο Phil Guy. Το 1999 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά των NICK and the BACKBONE με τιτλo “Cracking Under Pressure” από την Ano Kato Records, σε συνθέσεις του Νίκου και με την συμμετοχή του Nick Gravenites στο τραγούδι. «Το Τexas blues συναντά το Chicago» γράφουν οι κριτικές του δίσκου, με ευρωπαϊκές πινελιές τύπου Eric Clapton απο τα χέρια του Νίκου και ωμό, δυνατό, «Τεξάνικο» τύπου SRV and DOUBLE TROUBLE ήχο.Το 2000 ακολουθεί μία επιτυχής συνεργασία με τον θρύλο του μπλούζ του Σικάγου Phil Guy με εμφανίσεις στα μπλούζ φεστιβάλ της Αθήνας και των Σκοπίων. Από το 2001 το συγκρότημα συνεχίζει τις εκρηκτικές του ζωντανές εμφανίσεις, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σταθμός στην σειρά των συναυλιών τους τα αφιερώματα στον JIMMY HENDRIX και τον STEVΙE RAY VAUGHAN, που συζητήθηκαν πολύ από τα ακροατήρια που τα παρακολούθησαν σε διάφορες ελληνικές πόλεις.

 

ΠΟΡΤΕΣ: 21.00   /  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 8224134. info@kyttarolive.gr

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 

ΚΥΤΤΑΡΟ www.kyttarolive.gr

(10-13.00 καθημερινές και ώρες-συναυλιών)

VIVA.GR  http://www.viva.gr/

RELOAD STORES  https://www.facebook.com/ReloadStores

SEVEN SPOT  http://www.sevenspot.gr/
11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου  http://www.11876.gr/

MEDIA MARKT http://www.mediamarkt.gr/

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ http://www.evripidis.gr/

& http://www.athinorama.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

N.Ο.Ε. (εnN.O.E.iται)

re info soon…

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

MERCILESS (Sweden)
& AMKEN (Greece)

“Cult Deathlike Thrash”

Υπάρχουν cult συγκροτήματα, που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα βλέπαμε live στη ζωή μας, ιδιαίτερα στο χώρο του extreme metal. Ένα από τα πιο καλά “κρυμμένα” μυστικά στο ακραίο metal, είναι οι Σουηδοί death-thrashers MERCILESS. Ιδρύθηκαν το 1986 και αφού πρώτα πειραματίστηκαν με άλλα ονόματα (BLACK MASS και OBSESSED), κατέληξαν στο όνομα MERCILESS, με το οποίο κυκλοφόρησαν δύο demos. Αυτά υπέπεσαν στην αντίληψη του Euronymous, κιθαρίστα και συνιδρυτή των black metallers MAYHEM, που έσπευσε να τους υπογράψει στη δισκογραφική εταιρία που είχε μόλις ιδρύσει, την Deathlike Silence Productions. Το “The Awakening” είδε το φως της δημοσιότητας το 1990 και ήταν η πρώτη επίσημη κυκλοφορία, τόσο της εταιρίας όσο και του συγκροτήματος, ενώ ο ίδιος ο Euronymous ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ!!!
 

Ένα εκρηκτικό μείγμα death και thrash metal, με λίγα πρώιμα black στοιχεία, που συνδύαζε τους POSSESSED και τους BATHORY, με τους SODOM, τους KREATOR και τους SLAYER των πρώτων τους άλμπουμ. Το “The Awakening” είναι ένα από τα πιο παραγνωρισμένα διαμάντια του ακραίου metal διαχρονικά, ένα άλμπουμ που υπήρξε προπομπός των σπουδαίων κυκλοφοριών που θα ακολουθούσαν από την Σουηδική σκηνή λίγα χρόνια αργότερα. Το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “The Treasures Within”, ήρθε δύο χρόνια αργότερα, το 1992, με χαρακτηριστική καθυστέρηση για την εποχή, εξαιτίας της νέας εταιρίας τους, της Αγγλικής Active Records, αφήνοντάς τους πίσω στον εσωτερικό ανταγωνισμό, ενώ στην πραγματικότητα το άλμπουμ δεν υστερούσε, ιδιαίτερα σε σχέση με το ντεμπούτο τους. Τα προβλήματα με τις εταιρίες συνεχίστηκαν, παρά τη συνεργασία τους με τον Dan Swano των EDGE OF SANITY και μετά το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο “Unbound”, που κυκλοφόρησε το 1994 μέσω της Σουηδικής No Fashion Records, διαλύθηκαν και βρέθηκαν μόνο για να ηχογραφήσουν μια διασκευή στο κομμάτι “Crionics” των SLAYER το 1995 για ένα tribute άλμπουμ.

Οι επανακυκλοφορίες ορισμένων εκ των άλμπουμ τους από τις Osmose Productions και Black Lodge Records, τους έφεραν ξανά στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα την επανασύνδεσή τους και την κυκλοφορία του ομώνυμου και τελευταίου άλμπουμ τους “Merciless” το 2002 και ελάχιστες, επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις. Τρία από τα τέσσερα βασικά και αυθεντικά μέλη του γκρουπ (Erik Wallin-κιθάρα, Roger “Rogga” Petersson-φωνητικά και Stefan “Stipen” Karlsson-ντραμς), μαζί με τον Peter Stjärnvind (ντράμμερ των MERCILESS στα δύο τελευταία τους άλμπουμ, πρώην ENTOMBED, UNANIMATED, NIFELHEIM, FACE DOWN, KRUX, REGURGITATE, DAMNATION, LOUD PIPES, BLACK TRIP, BORN OF FIRE, V.O.J.D και νυν MURDER SQUAD, PEST) στην δεύτερη κιθάρα και τον Josef Tholl (ENFORCER, V.O.J.D, CC COMPANY, JOSEPH THOLL AND THE ESCPADES, πρώην BLACK TRIP, CORRUPT, CORRUPTED, HAZARD) στο μπάσο, θα επισκεφθούν την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, για μία και μοναδική εμφάνιση στο Κύτταρο Live, όπου θα δούμε από κοντά ένα πραγματικό cult θρύλο της ακραίας μουσικής, για πρώτη και τελευταία φορά, αφού στα τέλη του τρέχοντος έτους το συγκρότημα αποσύρεται από την ενεργό δράση παντοτινά!!! Οι οπαδοί του death-thrash οφείλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να δώσουν το παρόν σε μία συναυλία που θα χαραχτεί στη μνήμη όσων παρευρεθούν. Την συναυλία θα ανοίξουν οι συμπατριώτες μας, thrashers, AMKEN, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πάρα πολύ καλό “Theater Of The Absurd” από τη No Remorse Records.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ (Προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων
Ticket House – Metal Era – No Remorse Records – Reload Stores – Cinema Libre – Uncle Chronis Tattoo – Monsterville
ON-LINE: www.123tickets.gr

 

 

 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

 

Ο Τζιμάκος επιστρέφει στο Κύτταρο,

για 8 βραδιές που θα γράψουν ιστορία ξανά….!!!

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

«όλοι οι χαζοί μπορούμε»

κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Νοεμβρίου (εκτός 17/11)

ΦΙΝΑΛΕ: Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου

 

Δελτίο Tύπου:

Ο συμπαγής καλλιτέχνης

Τζίμης Πανούσης

μετά την αρχαία κωμωδία στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο

συνεχίζει με σύγχρονη τραγωδία στο Κύτταρο

Αχαρνών & Ηπείρου

τα ΠαρασκευοΣάββατα του Νοέμβρη

με το γελοιόδραμα

«Όλοι οι χαζοί μπορούμε!»

Μαζί του το ροκ κουαρτέτο

Πεταμένα Λεφτά

Γέλια γέλια γέλια ασυγκράτητα γέλια

με τον αριστεροειδή

που πέρασε Σύριζα στην αριστερά και δεν την ακούμπησε

να λεηλατεί την Ελλάδα και να την αποτελειώνει μετά τον τυφώνα «Γιωργάκη»

και με τις ψόφιες κατσίκες του γείτονα

που συνεχίζουν ως ματιασμένα ζόμπι να μασάνε ταραμά!

 

Μη γλείψει κανείς!!!

 

FB Event: https://www.facebook.com/events/468590436857401/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 8224134 – 697 764 1373 info@kyttarolive.gr

ΠΟΡΤΕΣ: 22.00 / ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 13€ (προπώληση) – 15€ (ταμείο)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (από 3/10)

ΚΥΤΤΑΡΟ www.kyttarolive.gr

(10.00-13.00 καθημερινές και ώρες-συναυλιών)

BIG MOUTH: Γρ. Γυφτοπούλου 8 Χαλάνδρι https://www.facebook.com/bigmouthbar/

VIVA.GR  http://www.viva.gr/

RELOAD STORES  https://www.facebook.com/ReloadStores

SEVEN SPOT  http://www.sevenspot.gr/
11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου  http://www.11876.gr/

MEDIA MARKT http://www.mediamarkt.gr/

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ http://www.evripidis.gr/

ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ  http://www.athinorama.gr/