Please enable JS

Άννα Σεβαστή Τζίμα «Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!»

Ποια είναι η υπόθεση της παράστασης «Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα» που θα δούμε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Κηποθέατρο Παπάγου;
Η Ζοζεφίνα, είναι μια έφηβη ελαφίνα , και όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της αλλά και τα αγόρια, ψάχνει την ταυτότητα της, δοκιμάζει τον αυτό της στο παιχνίδι της ζωής. Λαμβάνει λοιπόν ένα νέο αίτημα φιλίας στο κινητό της από έναν άγνωστο «συνομήλικο» της. Δυστυχώς ο «συνομήλικος» δεν είναι στ΄ αλήθεια αυτό που φαίνεται, αλλά μια πονηρή αλεπού που σκαρφίστηκε αυτό το κόλπο με σκοπό να οδηγήσει το ελάφι στο πιάτο του πεινασμένου λιονταριού.

Γιατί σκεφτήκατε να αξιοποιήσετε ένα μύθο του Αισώπου για μια παράσταση που απευθύνεται σε εφήβους; Οι μύθοι του Αισώπου δεν απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά;
Ο Αίσωπος έχει γράψει πάρα πολλά παραμύθια, κάποια από αυτά αφορούν αποκλειστικά ενήλικες. Στην εποχή του , τα παραμύθια του ήταν γνωστά σε μικρούς και μεγάλους. Θεωρώ ότι υπήρξε ένας
εξαιρετικά έξυπνος άνθρωπος που μέσω του παραμυθιού μεταφέρει σπουδαία διδάγματα για τη ζωή που αφορούν όλες τις ηλικίες.

Τι είναι αυτό που κάνει αυτήν την παράσταση ξεχωριστή για τους εφήβους;
Η πλοκή, το μήνυμα, η μουσική, όλα έχουν το χρώμα της εφηβείας, παρ’ όλ’ αυτά είναι μια παράσταση πολύ αγαπητή και στο ενήλικο κοινό και αυτό έχει να κάνει με το θέμα της. Η χειριστική αλεπού, και η τοξική της συμπεριφορά είναι κάτι που συναντάμε, όλοι στη ζωή μας. Το θέμα επίσης είναι πολύ επίκαιρο και σίγουρα, το χιούμορ και η ανατροπή στην πλοκή του έργου, είναι κάτι που σου μένει.

Ποιο είναι το μήνυμα της παράστασης;
Αγάπα τους ανθρώπους που σε αγαπάνε, να είσαι ο εαυτός σου και μην αφήνεις ποτέ κανέναν να υποτιμάει τα πιστεύω σου, τις ικανότητες σου, τα συναισθήματα σου. Αυτοί που το κάνουν αυτό δεν έχουν καλούς σκοπούς. Υπάρχουν πάντα άνθρωποι που μπορούν να σε καταλάβουν και να σου σταθούν και αυτοί δεν κρύβονται.

Γιατί πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό ώστε να έχει αποτέλεσμα;
Νομίζω ότι ο λόγος είναι προφανές αν και δεν είναι μόνο το διαδίκτυο είναι και γύρω μας. Δεν δέχομαι την αξία κάποιου που εκμεταλλεύεται την καλή πίστη των παιδιών. Ο λόγος, λοιπόν, που χρησιμοποιώ ένα παραμύθι είναι γιατί πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να μείνει στην ύπαρξή μας. Επίσης μας μεταφέρει σε έναν κόσμο, που δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει. Κάτι που μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε νοητικά και να επεξεργαστούμε με τον δικό μας ρυθμό την πληροφορία.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης;
Νιώθω πολύ τυχερή για το επιτελείο των καλλιτεχνών που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια. Θα ξεκινήσω από τους εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τους ρόλους του έργου.
Ο Δημήτρης Σκούρτης (γνωστός ως πάπιας) που ενσαρκώνει την πονηρή αλεπού. Ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης που παίζει μουσική, κάνει ακροβατικά αλλά και ενορχήστρωσε και όλη τη μουσική της παράτασης. Η Μαρία Ιωάννου, που ερμηνεύει με εξαιρετικό τρόπο, την αφελή και ευκολόπιστη έφηβη ελαφίνα, τη Ζοζεφίνα. Ο Γιώργος Χουσάκος, που θα σας μείνει αξέχαστος ως πεινασμένο λιοντάρι, με τη βροντερή φωνή του και τη δυναμική του παρουσία και η Πέλια
Γιαννουλάτου, η πιστή φίλη της Ζοζεφίνα, θα μας δροσίσει με τις κωμικές της ερμηνείες!
Τέλος θα ήθελα να αναφέρω την πολυβραβευμένη σκηνογράφο και ενδυματολόγο της παράστασης, την Πολυτίμη Μαχαίρα που με την ιδιαίτερη ματιά της, μας μεταφέρει σε έναν παραμυθένια κόσμο μιας σύγχρονης αστική ζούγκλας.

Πείτε μας λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης και τι άλλο ετοιμάζετε εκεί.
Οι Μορφές Έκφρασης μόλις ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο κύκλο, και αναφέρομαι στο θερινό καλλιτεχνικό σχολείο στη Φύση που λειτούργησε για 10 η χρονιά φέτος και που τώρα ετοιμάζετε να δεχτεί μαθητές στα χειμερινά καλλιτεχνικά της εργαστήρια. Επίσης ανοίγει τις πόρτες της η «Παρμυθένια Ορχήστρα» που αφορά νέους καλλιτέχνες ή νέους που θέλουν να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας, που άπτεται θέματα που έχουν να κάνουν με την έκφραση μέσα από τη
Μουσική, το Λόγο και το Ρυθμό αλλά και την δημιουργία μιας ορχήστρας των παραμυθιών για μικρούς αλλά και μεγάλους.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 20:00

«Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα»!

Η Ζοζεφίνα, ένα λιοντάρι και μια αλεπού, ήρωες από τα σοφά παραμύθια του Αισώπου, σε μια δυνατή μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χιούμορ και σασπένς με αφορμή ένα νέο αίτημα φιλίας!

Κείμενο & σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μια φρέσκια παράσταση από την σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Σεβαστή Τζίμα και τους πολυτάλαντους καλλιτέχνες που ζωντανεύουν τους ήρωες αλλά και το κοινό με την ιδιαίτερη ενέργεια τους, τις εκπληκτικές τους ερμηνείες, τραγουδώντας, παίζοντας πολλαπλά μουσικά όργανα αλλά και ραπάροντας!

Η νέα αυτή παράσταση της ομάδας «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» και της γνωστής. για τις πρωτοπόρες σκηνοθεσίες της, δημιουργό Άννα Σ. Τζίμα προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει έναν μύθο του Αισώπου, με μια πολύ φρέσκια και σύγχρονη ματιά, όπου το χιούμορ, η ζωντανή μουσική, και η πλοκή κρατούν το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο έως και την τελευταία στιγμή. Με ήθος αλλά και μια γλώσσα που μιλούν οι νέοι, το κοινό θα παρακολουθήσει την ιστορία της Ζοζεφίνας, μιας έφηβης ελαφίνας και πως αυτή θα πέσει στην παγίδα μιας πονηρής αλεπούς και ενός πεινασμένου λιονταριού… όταν θα αποδεχτεί ένα νέο αίτημα φιλίας από έναν άγνωστο «συνομήλικο» της.

Η μουσική, το θέατρο και η κίνηση εναλλάσσονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της παράστασης δίνοντας στον θεατή τη δυνατότητα να απολαύσει μια πολυδιάστατη και δυναμική θεατρική εμπειρία!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Ο πεινασμένος βασιλιάς του δάσους, το Λιοντάρι, ζητά από τον υπηρέτη του, την Αλεπού, ένα καλό γεύμα, ένα ελάφι κατά προτίμηση… Η αλεπού γνωρίζοντας ,φυσικά, πως όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει ποτέ να το πιάσει , σκέφτεται ένα ύπουλο σχέδιο για να πετύχει τον σκοπό της… Μια υπέροχη φωτογραφία και ένα ψεύτικό προφίλ, στο Junglebook, θα έπειθαν κάθε αθώα ελαφίνα να αποδεχτεί ένα νέο αίτημα φιλίας!

Οι ήρωες της παράστασης, μας μεταφέρουν ενδυματολογικά, στον αγαπημένο ,για το νεαρό κοινό, κόσμο των Άνιμε, με δυνατές και ξεκάθαρες γραμμές, αλλά και με μεταμφιέσεις που μας θυμίζουν το παραμύθι… δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να ταξιδεύει, τόσο μέσο των κοστουμιών, όσο και του σκηνικού που υπογράφει η καταξιωμένη σκηνογράφος – ενδυματολόγος Πολυτίμη Μαχαίρα, τόσο μέσο του κειμένου, από το παραμύθι στην πραγματικότητα και ανάποδα, μετατρέποντας την κατά τα άλλα σκληρή ιστορία σε ένα παραμύθι γεμάτο αλήθεια και σοφία… όπως ακριβώς και το παραμύθι του Αισώπου στο οποίο βασίστηκε όλο το έργο. «Το Λιοντάρι, η Αλεπού και το Ελάφι».

Μια παράσταση που θα σας δώσει αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά σας σε σχέση με την ασφαλή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για χειριστικούς ανθρώπους που μπορούν να διεισδύσουν στη φυσική ή διαδικτυακή ζωή τους.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους

Συντελεστές:

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα & Δημήτρης Σκούρτης
Χορογραφίες – Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Σωτηροπούλου , Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης
Δραματολογική ανάλυση: Θωμάς Κινδύνης
Make-up artist: Διονυσία Κωνσταντίνου
Μουσική παραγωγή – ηχογραφήσεις: Γαβρήλος Χατζηβασιλείου
Κλικ: Απόστολος Δελάλης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαρία Ιωάννου (Ζοζεφίνα), Γιώργος Χουσάκος (Λιοντάρι), Δημήτρης Σκούρτης (Alex Lion King Fox), Πέλια Γιαννουλάτου (Φοίβη)

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Στο Κηποθέατρο Παπάγου

Τιμή εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10€

Εισιτήρια

  • Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2103464903 και 2103464002
  • TICKETSERVICES: https://www.ticketservices.gr/
  • TICKETSERVICES τηλ. κέντρο 210 7234567

Η παράσταση θα παίζεται κατά τον μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο και για σχολεία στο θέατρο της ομάδας.
Απευθύνεται σε μαθητές Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού σχολείου καθώς και μαθητές της Α και Β Γυμνασίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3464903

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Facebook Page https://www.facebook.com/morfesekfrasis
WebPage 
https://www.morfesekfrasis.gr/

Array