Please enable JS

Ανδριάνα Νταή: «Στις Μικρές Ζωές ο θεατής θα νιώσει έντονα συναισθήματα»

Η ηθοποιός Ανδριάνα Νταή μίλησε στο artandpress.gr για την παράσταση Μικρές Ζωές στην οποία πρωταγωνιστεί. Οι Μικρές Ζωές είναι ένα έργο του ηθοποιού – συγγραφέα Χρήστου Άνθη, το οποίο παρουσιάζεται από την ομάδα Outsider σε σκηνοθεσία Άννας Ετιαρίδου στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής κάθε Παρασκευή έως τις 17 Δεκεμβρίου 2021.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στην παράσταση Μικρές Ζωές. Έχετε κοινά στοιχεία;

Διαβάζοντας το έργο με συγκίνησε πολύ η ιστορία της Κωνσταντίνας, την οποία υποδύομαι στην παράσταση. Πρόκειται για μια γυναίκα καρδιοχειρουργό, σύγχρονη, δυναμική και πετυχημένη επαγγελματία στην ιδιαιτέρως απαιτητική δουλειά της, όμως πίσω από αυτόν τον δυναμισμό και την αυτοπειθαρχία, προσπαθεί να συγκρατήσει τον αβάσταχτο πόνο της για μια απώλεια που η ίδια τη χρεώνει ως προσωπική της αποτυχία και την έχει φέρει αντιμέτωπη με μια ψυχική ασθένεια που πηγάζει από τον πένθος της. Έχω αρκετά κοινά στοιχεία με την ηρωίδα, ως ελεύθερη επαγγελματίας κι εγώ, μαχόμενη δικηγόρος, όμως η πρόκληση του ρόλου ήρθε από τις αντιθέσεις μας. Η Κωνσταντίνα φέρει ένα πολύ μεγάλο πένθος, το οποίο την έφερε αντιμέτωπη με μια ψυχική ασθένεια. Σε αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσα να ταυτιστώ μαζί της και έπρεπε να συλλέξω περισσότερες πληροφορίες ώστε να μπορέσω να την νιώσω και να την ενσαρκώσω.

Μιλήστε μας για την νεοσύστατη ομάδα Outsider.

Τα τέσσερα μέλη της ομάδας είμαστε επαγγελματίες σε άλλους τομείς και ασχολούμαστε με το θέατρο ερασιτεχνικά πολλά χρόνια. Μάλιστα έτσι γνωριστήκαμε. Από το θέατρο. Έτσι γίναμε και φίλοι και ομάδα και συνεργάτες. Η ομάδα μας, Outsider, προέκυψε από την μας αγάπη για το θέατρο. Ξεκινήσαμε λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία και παρόλο που περάσαμε πολύ δύσκολα και εργαστήκαμε κάτω από αυτές τις συνθήκες, η φλόγα και το πάθος μας δεν έσβησε ποτέ. Βέβαια είχαμε στα χέρια μας και το εξαιρετικό έργο του Χρήστου Άνθη που αποτελεί για εμάς απίστευτη έμπνευση και μας βοήθησε όχι μόνο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε αλλά και να ξεφύγουμε από την δυστοπική πραγματικότητα που βιώναμε.

Αγαπημένη σας σκηνή του έργου;

Η σκηνή που με συγκλονίζει κάθε φορά από όταν διαβάσαμε το έργο μέχρι σήμερα είναι εκείνη που η Κωνσταντίνα και ο Σταμάτης συγκρούονται και μας μεταφέρουν όλη την ένταση της σχέσης τους. Βλέπουμε ένα ζευγάρι που ο καθένας βιώνει την πραγματικότητα διαφορετικά και την αντιμετωπίζει και διαφορετικά με αποτέλεσμα η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους να έχει χαθεί. Βέβαια σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαφορετική στάση παίζει και η ψυχική διαταραχή της Κωνσταντίνας που κάνει ένα αναπάντεχο ξέσπασμα και βγάζει όλα τα συναισθήματα που καταπίεζε για χρόνια. Όσο λέω τα λόγια της, νιώθω να χτίζεται μπροστά στα μάτια του κοινού μια εικόνα της κοινής ζωής του ζευγαριού και των κοινών τους βιωμάτων και ξαφνικά με δύο λέξεις γκρεμίζεται, σπάει και γίνεται χίλια κομμάτια.

Τι θέλετε να κρατήσει ο θεατής φεύγοντας από την παράσταση;

Στις Μικρές Ζωές ο θεατής θα νιώσει έντονα συναισθήματα. Θα γελάσει, θα συγκινηθεί, θα έρθει αντιμέτωπος με τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Εύχομαι οι θεατές να φύγουν με τη γλυκιά γεύση που αφήνει το αισιόδοξο μήνυμα του τελευταίου μονόλογου του έργου. «Δεν χρειάζεται να είμαστε ήρωες, ούτε θεοί. Έτσι, με τις ατέλειές μας, με τα κουσούρια μας, πολλές φορές χωρίς να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να σταθούμε δίπλα σε κάποιον στο μετρό… με μια ματιά, με λίγα ή καθόλου λόγια, επειδή απλά υπάρχουμε, άθελά μας, αγγιζόμαστε».

Μια ευχή για το μέλλον;

Οι Μικρές Ζωές αναφέρονται στις μεγάλες περιόδους στη ζωή ενός ανθρώπου που οι σχέσεις, οι δουλειές, οι άνθρωποι κάνουν έναν κύκλο. Τείνουμε να θεωρούμε ότι χάνονται από τη μνήμη μας, αφού κλείσει αυτός ο κύκλος, όμως ουσιαστικά αυτά που βιώσαμε συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα μας. Οι άνθρωποι που μας άγγιξαν, οι εμπειρίες που ζήσαμε, τα βιώματά μας γενικότερα. Εύχομαι λοιπόν να κρατάμε ζωντανές στη μνήμη μας τις μικρές ζωές μας, γιατί ανεξαρτήτως του προσήμου τους, θετικού ή αρνητικού, είναι αυτές που μας διαμορφώνουν και μας προχωρούν πάντα στις επόμενες, αυτές είναι που μας εξελίσσουν και χρωματίζουν τη ζωή μας.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Χρήστος Άνθης

Σκηνοθεσία: Άννα Ετιαρίδου

Φωτισμοί – Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης

Μουσική: Μανώλης Μπονιάτης

Φωτογραφίες: Γρηγόρης Ξένος

Video Trailer: Γιώργος Τσίπος

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Ερμηνεύουν: Σοφία Ιωακειμίδη, Χρήστος Άνθης, Μανώλης Μακρυγιάννης, Ανδριάνα Νταή.

Από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Παρασκευή στις 20.45 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2021

Τrailer: https://www.youtube.com/watch?v=DcNruTCGPso

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/mikres-zoes-1/

Array


Related Posts