Please enable JS

Γιάννης Αγγελάκης: “Αρκεί να βγεις δώδεκα ώρες στο δρόμο για να δεις την κατάντια μας!”

Μίλησε μας για το κείμενο.

Το παραμύθι αυτό είναι ένα αυτοβιογραφικό κείμενο. Μιλάει για πράγματα που μου αρέσουν αλλά και για όσα λείπουν από τη ζωή μου. Όσοι με ξέρουν πολύ καλά μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Βέβαια κατά τη διάρκεια της συγγραφής ενώ ξεκινάς από μία συγκεκριμένη αφετηρία η ιστορία σε κατευθύνει όπως θέλει εκείνη οπότε αφήνεσαι να σε οδηγήσει.

Ποιες σκέψεις μπορεί να έχει ο θεατής αφήνοντας πίσω τη σκηνή του θεάτρου;

Ίσως να προβληματιστεί πάνω στο θέμα του γάμου και στην πίεση που ασκούν οι γονείς στα παιδιά τους σε αυτό το ζήτημα, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι τόσο πιο πολύ δυσκολεύονται να κάνουν σχέσεις και τελικά επιλέγουν την μοναχικότητα.

Τι περιμένεις από το θέατρο;

Από το θέατρο περιμένω ωραίες συνεργασίες. Δύσκολο να το πετύχεις πάντα βέβαια.

Τι σκέφτεσαι για την Ελλάδα του 2019;

Ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Σε οικονομικό επίπεδο το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται διαρκώς. Σε πολιτικό επίπεδο, αυτοί που έφεραν τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες και να ζητούν την ψήφο του. Και οι μεν και οι δε. Σαν κοινωνία αρκεί να βγεις δώδεκα ώρες στο δρόμο για να δεις την κατάντια μας.

Φωτογραφίες: Έλενα Τηνιακού

Πληροφορίες για την παράσταση ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ στο Θέατρο ΠΚ ΕΔΩ

Βιογραφικό του συγγραφέα και σκηνοθέτη:

Ο Γιάννης Αγγελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα  Έχει πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης της θεματικής ενότητας «Η σκηνοθεσία στο θέατρο» στα πλαίσια του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πιστοποιητικό επιμόρφωσης για το πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Πρακτικές Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής». Τον Ιούνιο του 2015 και τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε στο σεμινάριο παραμυθιού με διδάσκοντα τον Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Skrow theater. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής θεατρικού έργου με διδάσκοντες τους Βασίλη Κατσικονούρη και Ειρήνη Κανακάκη, σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με τους Ελένη Σκότη στο θέατρο Επί Κολωνώ και Δημήτρη Ήμελλο στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις και σεμινάριο υποκριτικής με τον Δημήτρη Καταλειφό στο Θέατρο των Αλλαγών. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στην παράσταση “Όταν λείπει η γάτα” των Σακελλαρίου – Γιαννακόπουλου σε διασκευή της Νινέτας Κασκαρέλη, σκηνοθεσία της Δήμητρας Δερμιτζάκη και παραγωγή της Ομάδας Θεάτρου 08- Θεατροπαρέα 08 που ανέβηκε τον Μάρτιο του 2019 στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών για φιλανθρωπικό σκοπό. Μοναδικό ιδρυτικό και σταθερό μέλος της ομάδας ΑντιΤέχνη με την οποία ανέβασαν την παράσταση “Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος” σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου στο θέατρο Επί Κολωνώ στα πλαίσια του Off Off Athens theater festival 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα πλαίσια του 2ου φεστιβάλ νέων δημιουργών “Ανοικτές Πόρτες” 2018.

Array