Please enable JS

Είστε έτοιμοι για μια απολαυστική περιπέτεια; Οι «Αθηνοπεριπέτειες» επιστρέφουν!

Τι μυστικά κρύβει αυτή η πόλη; Πόσους θησαυρούς; Θέλετε, μεγάλοι και μικροί, να τους ανακαλύψετε με τον πιο απολαυστικό τρόπο; Είστε έτοιμοι για μια βουτιά στη γνώση; Μετά τον πρώτο, πολύ επιτυχημένο κύκλο τους την περασμένη Άνοιξη, οι «Αθηνοπεριπέτειες» επιστρέφουν δυναμικά και κλείνουν ραντεβού με τους μικρούς εξερευνητές στη Πνύκα.

Οι εκπαιδευτικές διαδρομές που διοργανώνει η Σοφία Αλεξίου βασίζονται στο βιβλίο της «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Συνδυάζουν ευρηματικά την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση. Η κάθε εξόρμηση διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης, με δώρα για όλους τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες!

Στόχος των ξεναγήσεων

Η Σοφία Αλεξίου, με το βιβλίο της σαν οδηγό και σε συνεργασία με ξεναγούς, ιστορικούς-αρχαιολόγους και μουσειολόγους, έχει σχεδιάσει έναν περίπατο που θα βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πώς γεμίζει η ψυχή όταν εξερευνάς τον κόσμο. Και παράλληλα να διαπιστώσουν πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια και σε μνημεία, μαθαίνοντας για τους θησαυρούς του παρελθόντος. Να βιώνεις σε πραγματικό χρόνο την πολύτιμη αύρα, την ενέργειά τους, να ανακαλύπτεις πραγματικά την αξία τους με όλες τις αισθήσεις!

Αυτός είναι ο κυριότερος στόχος των Αθηνοπεριπετειών: Να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου διαδραστικά. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητές τους για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

  • Οι «Αθηνοπεριπέτειες» πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 10:30. H πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για να δηλώσετε συμμετοχή είναι η 11η Δεκεμβρίου.
  • Το ραντεβού δίνεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας στις 10:15. Ο περίπατος περιλαμβάνει ξενάγηση στους λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Μουσών, Πνύκας), όπου θα ανακαλύψετε όλοι μαζί τα αρχαία μνημεία τους.
  • Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2 ώρες με στάσεις.
  • Στον περίπατο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 5- 11 ετών, τα οποία πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από γονείς, δασκάλους ή ενήλικες συνοδούς που δεν πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο της δραστηριότητας.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά ανά διαδρομή.
  • Κόστος: €12 τα παιδιά, €3 οι ενήλικες συνοδοί/γονείς, ο δεύτερος γονιός/συνοδός δωρεάν. Το κόστος για τα σχολεία διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης.

Κάντε κράτηση της θέσης σας εδώ:

Προμηθευτείτε το βιβλίο της Σοφίας Αλεξίου, με βάση το οποίο έχουν σχεδιαστεί οι «Αθηνοπεριπέτειες», σε όλα τα βιβλιοπωλεία και από την επίσημη σελίδα του εκδοτικού εδώ:

Αυτή την περίοδο, συγκεκριμένα κάθε Σάββατο, η Σοφία Αλεξίου διοργανώνει και τις «Αλιμοπεριπέτειες». Χρηματοδοτούνται από τον δήμο Αλίμου και προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά του δήμου. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Επίσης, οι «Αθηνοπεριπέτειες» είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση, όπως για παράδειγμα ν’ αποτελέσουν τον πυρήνα μιας σχολικής εκδρομής ή ενός παιδικού πάρτι.

Αναζητήστε όλες τις πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της Σοφίας Αλεξίου: https://sofiaalexiou.gr/

Whoiswho

Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και αρθρογράφος στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή τής χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία κόρη πολύ διασκεδαστική. To 2020 κυκλοφόρησε το πρώτη της βιβλίο «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ακολούθησε το δεύτερο βιβλίο της «Αποστολή Γαλάζιο Νησί με τον Νηρέα και την Πηγή» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Το Νερό Είναι στα Χέρια μας», σε συνεργασία με το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med). Το βιβλίο ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά και χαρίζεται στα παιδιά! Σχεδίασε και υλοποιεί τις Αθηνοπεριπέτειες, σε συνεργασία με αρχαιολόγους, ξεναγούς και μουσειολόγους. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα». Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα! Πιστεύει πως όλα είναι δυνατά αν κάνεις εκείνο που αγαπάς! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στα site sofiaalexiou.gr, athinoperipeteies.gr και στο blog της Mom And The City στο debop.gr!

Array