Please enable JS

Η απάντηση ενός καρκινοπαθή στην ανάλγητη δήλωση Πνευματικού

Επιμέλεια: Στράτος Ιωακείμ

  • A-
  • A+

Έκρηξη οργής στην κοινωνία αλλά και μια απάντηση γροθιά στο στομάχι στα λεγόμενα του Σπύρου Πνευματικού που πρότεινε την πρακτική του «triage», δηλαδή της διαλογής καρκινοπαθών, στη βάση της αναλογίας «κόστος-όφελος».

Δεν κοπάζει η οργή των πολιτών για τις εκτός ορίων δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. και γιατρού στο επάγγελμα Σπύρου Πνευματικού περί διαλογής ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών.

Ο Μίλτος Μιχαηλίδης, που δίνει μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία εφτά χρόνια, απαντά πως οι άνθρωποι που εκείνος θεωρεί ξεγραμμένους, έχουν δίπλα τους γιατρούς που δεν έχουν καμία σχέση με τον βουλευτή.

Ο 57χρονος καρκινοπαθής, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και τους θεράποντες γιατρούς του που «δεν έχουν καμία σχέση με τον βουλευτή» μιλώντας στα gegonota.news και απευθυνόμενος στον Σπ. Πνευματικό είναι καταπέλτης:

«Ναι, είναι αλήθεια πως κοστίζουμε πολλά στο…σύστημα σας, αλλά μάλλον θα ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι από εμάς “φεύγουν” νωρίς με ότι αυτό συνεπάγεται για τα…έξοδα.

Γνωρίζεις, ακόμη, ότι πολλοί από εμάς έχουμε δώσει ένα σκασμό χρήματα, ξέρεις πως, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο, και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει αν αυτά τα χρήματα τα είχαμε ή τα δανειστήκαμε ή μαζεύτηκαν μέσω ανθρώπων που απλά ευαισθητοποιήθηκαν…

Ψιλά γράμματα για σένα…

Ξέρεις όμως, “φεύγουμε” με το κεφάλι ψηλά, έχοντας σηκώσει έναν “βαρύ σταυρό” που εσένα μάλλον δε σου λέει τίποτα, καθώς μας βλέπεις μόνο σαν “κόστος” σε ένα σύστημα που υπηρετείς και πίστεψέ με κοστίζεις πολύ πιο ακριβά δίχως να προσφέρεις απολύτως τίποτα!

Σε λυπάμαι ξέρεις…

Σε λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω “άνθρωπο” ή “επιστήμονα”, μου θυμίζεις περισσότερο εκείνον τον…Giosef Mengele, τον περιβόητο “γιατρό” του στρατοπέδου Ausbitz…

Σε λυπάμαι γιατί δεν γνωρίζεις πως η Πίστη και η Ελπίδα κάνουν Θαύματα, γιατί δεν υπολογίζεις Θεό κι Αγίους…

Σε λυπάμαι γιατί δεν έχεις ήθος και αξιοπρέπεια κι εύχομαι ποτέ στην ζωή σου να μη χρειαστεί να τραβήξεις μια…γραμμή για κάποιον δικό σου άνθρωπο…

Θα ήθελα όμως να μπορούσα να σε δω μια τέτοια στιγμή κατάματα».

Σφυρίζει αδιάφορα η Νέα Δημοκρατία

Χθες, ο «γαλάζιος» υποψήφιος προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όμως μάλλον τα έκανε χειρότερα, καθώς ισχυρίστηκε ότι ορισμένα από τα λεγόμενά του «δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου» που είχε για να αναλύσει ένα «τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν».  «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» πρόσθεσε.

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην σχολιάζει τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της, προτιμώντας να αφήσει τα φιλικά της μέσα να κάνουν τη δουλειά, θάβοντας, ως επί το πλείστον, το θέμα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

► «Η ανατριχιαστική του δήλωση δεν απασχόλησε καθόλου τη Νέα Δημοκρατία, γιατί απλά επιβεβαίωσε την αντίληψη που έχει για το ΕΣΥ: Συρρίκνωση και μείωση δαπανών σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και των φορολογουμένων» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/393000_i-apantisi-enos-karkinopathi-stin-analgiti-dilosi-pneymatikoy