Please enable JS

Θάνος Κρομμύδας

Όσες δυσκολίες & να έρθουν, μην αφήσεις κανέναν να σε σταματήσει από αυτό που θες.

Γιατί αποδέχτηκες την ιδέα του Θοδωρή Βουρνά και παίζεις στην παράστασή του Balance της Νάνσυ Σπετσιώτη;

Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι συνεργάζομαι ξανά με το Θοδωρή και είναι μεγάλη μου χαρά. Αυτό επειδή είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνεργασία. Όταν λοιπόν μου έκανε την πρόταση για το Balance και μου είπε λίγα λόγια για το έργο, εγώ αμέσως ζήτησα να μου στείλει το κείμενο για να το διαβάσω. Διαβάζοντας το λοιπόν, το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το έργο, πολύ τολμηρό, επίκαιρο, δυνατό με σημαντικά μηνύματα και θεώρησα ότι αυτός ο ρόλος θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση και ήθελα πολύ να συμμετέχω σε αυτή την παράσταση για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Μαζί θα προσπαθήσουμε. Είναι δύσκολο, αλλά είμαστε μαζί…

Στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας όλοι οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες. Όλοι μας μπορούμε να βρούμε το κουράγιο, τη δύναμη, το ψυχικό σθένος να τις προσπεράσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω βγαίνοντας πιο δυνατοί. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις και στιγμές που θα χρειαστούμε όλοι μας κάποιο στήριγμα. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ κοντινός και αγαπημένος μας άνθρωπος ή και κάποιος που μπορεί να μην είναι τόσο κοντά μας αλλά να μας εκτιμά. Μια απλή συμβουλή, μια όμορφη κουβέντα ή και μια αγκαλιά μπορούν να είναι τόσο σημαντικά που να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την όποια δυσκολία. Αυτή η ασφάλεια που νιώθουμε όταν έχουμε κάποιον να μας νοιάζεται είναι πάρα πολύ σημαντική.

Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να δούμε την παράσταση;

Η παράσταση όπως είπα και πριν είναι δυστυχώς επίκαιρη. Είναι η ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού και βλέπουμε πως μια φαινομενικά υγιής και όμορφη σχέση μπορεί να φτάσει εύκολα σε ένα άσχημο και τραγικό συμβάν. Και αυτό γίνεται σε διάστημα μερικών μηνών. Ο θεατής θα δει όλη αυτή την πορεία του ζευγαριού και τον τρόπο που προσπαθούν να βρουν την ισορροπία τους μέχρι τη στιγμή που θα χαθούν όλα και την τελική κατάρρευση της σχέσης τους. Είναι αυτά λοιπόν τα επίκαιρα μηνύματα που περνάει το κείμενο και η παράσταση μας για τις ανθρώπινες αλλά και πιο συγκεκριμένα, για τις ερωτικές σχέσεις. Τέλος, θεωρώ ότι μέσα από αυτό τον ωμό ρεαλισμό της παραστάσης, προσεγγίζουμε επικίνδυνα την αλήθεια και τραγικότητα που μπορεί δυστυχώς να υπάρχει στις ζωές μας.

Η σχέση τους θα είναι αρκετά δυνατή να αντέξει το χειμώνα για να ξανάρθει η άνοιξη…

Η γνώμη μου είναι ότι οι άνθρωποι βιάζονται πολύ να προχωρήσουν σε μια σχέση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μας καλό είναι να έχουμε μια ψυχική και συναισθηματική υγεία. Όταν κουβαλάμε μέσα μας τα τραύματα ή φαντάσματα του παρελθόντος μας, αυτά στις πρώτες δυσκολίες θα βγουν και θα ξεσπάσουν στον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας. Αν λοιπόν τα έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά και δεν τα αφήνουμε να κάνουν κουμάντο στο παρόν μας, να έχουμε την υγεία που λέω δηλαδή, τότε μια σχέση είναι ικανή να αντέξει πολλούς χειμώνες… γιατί όχι και για πάντα.

Τι σκέφτεσαι όταν διαβάζεις τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη “Το παν είναι η ρότα σου κόντρα στην κοινωνία ετούτη ”;

Όσες δυσκολίες και να σου έρθουν, μην αφήσεις κανέναν να σε σταματήσει από αυτό που θες να κάνεις. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και απόλαυσε το ταξίδι της ζωής έχοντας ανθρώπους δίπλα σου να μοιραστείς τις χαρές και δυσκολίες της.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις που λαμβάνει μέρος ο Θάνος Κρομμύδας: