Please enable JS

Κάρμεν Ρουγγέρη

Κάθε παράστασή μας είναι ένα στοίχημα που καλούμεθα οι συνεργάτες μου & εγώ να το κερδίσουμε.




Επιμέλεια συνέντευξης: Θάνος Ζαχαράκης


Φέτος το χειμώνα επιστρέφετε με το μουσικό παραμύθι «Μότσαρτ, ο μαγικός αυλός». Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Είναι ένα υπέροχο παραμύθι που στόλισε με την μουσική του ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Β. Α. Μότσαρτ, και είναι ανεβασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί ένα σκαλάκι για να ανέβουν τα παιδιά και να πάνε αργότερα στην όπερα. Συνηθίζουμε να ξανανεβάζουμε μετά από χρόνια, τα έργα που θέλουμε να γνωρίσουν και άλλες γενιές, πάντα όμως με καινούργια σκηνικά και κοστούμια.

Εδώ και 30 χρόνια ασχολείστε ενεργά κυρίως με το παιδικό θέατρο αλλά και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Θα μπορούσε να πει κανείς πως έχετε αφιερωθεί στα παιδιά. Είναι τελικά οι παιδικές παραστάσεις αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην τέχνη της υποκριτικής;

Ναι! Έχω αφιερωθεί στα παιδιά, γιατί είναι ότι πιο πολύτιμο διαθέτει μια χώρα. Ασχολούμαι εδώ και 30 χρόνια με το θέατρο για παιδιά και μ’ αρέσει! Και περνάω υπέροχα! Και γεμίζω αγκαλιές! Και παίρνω αγάπη! Και φεύγω χαρούμενη μετά από κάθε παράστασή μας γιατί και τα παιδιά που φεύγουν από κάθε παράστασή μας είναι χαρούμενα .

Κάθε παράστασή μας είναι ένα στοίχημα που καλούμεθα οι συνεργάτες μου και εγώ να το κερδίσουμε. Για 30 χρόνια τα καταφέρνουμε και αυτό μας κάνει να θέλουμε, κάθε χρόνο να ανεβάζουμε τον πήχυ.

Σχετικά με τα βιβλία τώρα. Τα βιβλία μας προκύπτουν, ως επί το πλείστον από τις παραστάσεις μας. Και αυτό γιατί τα παιδιά, φεύγοντας από το θέατρο, θέλουν να πάρουν μαζί τους την παράσταση, μέσα από το βιβλίο και το cd.

Στο παρελθόν έχετε συμμετάσχει σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, που μέχρι και σήμερα σημειώνουν εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης στις επαναλήψεις τους. Σας λείπει καθόλου εκείνη η χρυσή εποχή της τηλεόρασης;

Ήταν χρυσή εποχή, πράγματι και ήταν ωραίο γιατί τις σειρές μπορούσε να τις δει, παρέα, όλη η οικογένεια. Τώρα δεν είναι το ίδιο.

Θα σας ενδιέφερε να επιστρέψετε κάποια στιγμή στα τηλεοπτικά δρώμενα μέσα από κάποια συμμετοχή σε σειρά;

Μα δεν έχω φύγει από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Το 2020 έπαιξα στον “Αν ήμουν πλούσιος”. Το 2022-2023 έπαιξα στον “Γλυκάνισο”. Φέτος κάνω στην γιαγιά της Κάλλας στην σειρά “Η Μαρία που έγινε Κάλλας”. Και έκανα και ένα γκεστ στη σειρά “Ο Γιατρός”. Μια χαρά ήταν. Και βέβαια δεν σας κρύβω ότι κάθε φορά που μου γίνεται μια πρόταση για τηλεόραση, με κάνει πάντα χαρούμενη.

Υπάρχει κάτι καινούριο το οποίο ετοιμάζετε και θα θέλατε να μοιραστείτε;

Μόλις εκδόθηκαν τα βιβλία μας “Η λίμνη των κύκνων” και “Ο σάκος με τα μήλα. Ετοιμάζουμε την “Ομήρου Οδύσσεια”, με κρητικούς ηθοποιούς, για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης. Ετοιμάζουμε ακόμα την “Αργοναυτική εκστρατεία” στο Christmas Theater, η οποία θα παρουσιαστεί στα παιδιά στις 12 Ιανουαρίου 2025.

Πληροφορίες για την φετινή παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη:

Array