Please enable JS

Μάγδα Κούκoυ – Φέρρα: “Ζω με την ελπίδα ότι κάθε καινούργια χρονιά θα είναι μια καλύτερη χρονιά.”

Ποιά ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις τον χορό; Υπήρχαν επιρροές στο περιβάλλον σου;

Η αγάπη μου για το κλασικό χορό ξεκίνησε μέσα από τη ρυθμική γυμναστική στην οποία η μητέρα μου με έγραψε από την πολύ μικρή ηλικία των 5 ετών. Η βοήθεια και η υποστήριξη

που είχα, με ώθησε ώστε να έχω μία αξιοσημείωτη αθλητική πορεία. Υπήρξα πανελληνιονίκης και μέλος του κλιμακίου της εθνικής Ελλάδος ρυθμικής γυμναστικής και αυτή είναι μια πολύ σημαντική περίοδος στη ζωή μου.

Το κλασικό μπαλέτο αποτελούσε βασικό στοιχείο της καθημερινής προπόνησης μέχρι την ηλικία των14 ετών και αυτό συνέτεινε ώστε να το αγαπήσω και να το ακολουθήσω ως επιλογή ζωής πια για την μετά τη ρυθμική περίοδο.

Το οικογενειακό μου περιβάλλον με βοήθησε ώστε να είμαι αρκετά εξοικειωμένη με τη κλασική και όχι μόνο μουσική, με τον κλασικό χορό αλλά και κάθε είδους χορό, αυτή η αρχική επαφή μαζί με την αθλητική πορεία έκανε τις επιλογές μου ευκολότερες και όλα κύλησαν σαν μία φυσική συνέχεια.

Ακολούθησαν σπουδές στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη στη Θεσσαλονίκη, εργάστηκα ως χορεύτρια για3 χρόνια στο κρατικό μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης L. Jacobson στη Ρωσία, στο κρατικό μπαλέτο του Liberec στην Τσεχία, περίοδοι  που κοσμούν το βιογραφικό μου και κορυφαίος σταθμός η συμμετοχή μου στο μπαλέτο της ΕΛΣ.

Πώς προσεγγίζεις το ρόλο σου σε ένα μπαλέτο;

Ξεκινώντας από τη μουσική που με συνεπαίρνει, προσπαθώ να προσεγγίζω το ρόλο από την οπτική του δημιουργού, φροντίζω κάθε φορά να εκτελέσω πιστά τις οδηγίες των χορογράφων και δίνοντας το καλύτερο εαυτό μου να προσθέσω και τον δικό μου εκφραστικό τόνο.

Ελπίζω πάντα το αποτέλεσμα να δικαιώνει τις προσδοκίες μου.

To πρόγραμμα εξάσκησης ενός χορευτή πόσο σκληρό και επίπονο είναι;

Είναι αρκετά επίπονο και απαιτεί καθημερινή σκληρή δουλειά. Η ημέρα ξεκινά με το πρωινό μάθημα μπαλέτου, συνεχίζει με τις ώρες πρόβας για το έργο που ανεβάζουμε, με προσοχή στην λεπτομέρεια και την ακρίβεια των κινήσεων, με πολλή αγάπη, που ενώ για άλλους φαντάζει δύσκολο για εμένα είναι ευχαρίστηση, ικανοποίηση και κινητήρια δύναμη.

Μίλησέ μας για την παράσταση Herrumbre και τη συμμετοχή σου σε αυτήν.

Το “Herrumbre” του σπουδαίου Ισπανού χορογράφου Νάτσο Ντουάτο που σημαίνει σκουριά, αναφέρεται στην ψυχική αλλοίωση του σύγχρονου ανθρώπου και αποτελεί από το2004 που πρωτοπαρουσιάστηκε ένα δυνατό και επίκαιρο μήνυμα.

Αν μπορώ να το εκφράσω με λόγια, θα έλεγα ότι με το έργο αυτό και τις χορευτικές εκφράσεις πόνου, βίας, αγάπης, … μέσα από το στρατιώτη που νομίζει πως έχει τη δύναμη, τη μητέρα σύζυγο που αγαπά χωρίς όρια, το μικρό κορίτσι που βιάζεται… αναδεικνύεται η<< σκουριά>> της σύγχρονης κοινωνίας.

Αισθάνομαι τυχερή και ευγνώμων που συμμετείχα, σε αυτή την καταπληκτική παράσταση και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για τους ρόλους που επιλέχτηκα να εκφράσω.

Τι σκέφτεσαι για την Eλλάδα 2019.

Ζω με την ελπίδα ότι κάθε καινούργια χρονιά, έτσι και το2019, θα είναι μια καλύτερη χρονιά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για την Ελλάδα, για όλους μας.

 

Βιογραφικό Μάγδα Κούκου-Φέρρα ΕΔΩ

Array