Please enable JS

Η Μάντη Περσάκη μιλά για τον αθλητισμό & το pilates

Πριν Ξεκινήσουμε πες μας λίγα λόγια για την Μαντυ μέσα από τα δικά σου μάτια.

Η πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό ήταν στην ηλικία των 2,5 χρονών και από τότε ο αθλητισμός έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Με την είσοδο μου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου γνώρισα πληθώρα τρόπων εκγύμνασης, από την πρώτη στιγμή ξεχώρισα το Pilates και φρόντισα ώστε να γνωρίσω όλους τους χώρους από τους οποίους προέρχεται. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερα να αποκτήσω ολιστική και ακαδημαϊκή προσέγγιση πάνω στο αντικείμενο που με ενδιέφερε να ακολουθήσω.

Αμέσως μόλις ολοκλήρωσα το Πανεπιστήμιο, δημιούργησα το πρώτο μου Γυμναστήριο στη Ν. Σμύρνη. Μέσα σε 3 χρόνια με την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου για την οποία είμαι βαθιά ευγνώμων, κατάφερα να δημιουργήσω άλλα 2 Γυμναστήρια σε Ελληνικό και Άλιμο. Σήμερα, έχοντας στο πλευρό μου εξαιρετικούς συνεργάτες δημιουργήσαμε μαζί 3 Franchise Γυμναστήρια σε Νέο Ψυχικό, Νέα Μάκρη και μόλις πριν λίγους μήνες άνοιξε και το νέο μας Γυμναστήριο στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Θεωρώ πως στην επίτευξη αυτού του Project και γενικότερα των στόχων μου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο η Ακαδημαϊκή μου κατάρτιση, το Μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό μου, όπου βασισμένη στη μεθοδολογία του PILATES στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη βοήθεια και των καθηγητών μου οδηγήθηκα στο να διαχειρίζομαι καταστάσεις κάτω από ιδιαίτερη πίεση και να αλλάξω σταδιακά τρόπο σκέψης.

Επίσης βασικά στοιχεία του χαρακτήρα μου ήταν ανέκαθεν το να μην τα παρατάω ποτέ προτού εξαντλήσω κάθε πιθανή λύση και το να κυνηγάω διαρκώς τα όνειρα μου και τους στόχους μου μέχρι να επιτευχθούν. Πιστεύω βαθιά πως αυτά τα δυο στοιχεία με έχουν οδηγήσει στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα, ενώ δε θα είχα πετύχει τίποτα εάν δεν είχα δίπλα μου εξαιρετικούς συμβούλους, συνεργάτες και ανθρώπους να με στηρίζουν.

Τι είναι για σένα η pilates;

Η πρώτη μου επαφή με το Pilates, το οποίο και αγαπώ, ήρθε στο πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή, γιατί κατάλαβα ότι δεν ήταν απλά μόδα καθώς προερχόταν από χώρους του αθλητισμού όπως η ενόργανη και η ρυθμική γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες και η φυσικοθεραπεία. Είναι μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυσικής κατάστασης κτλ. Αγαπώ το Pilates, προσπαθώ να το εξελίξω και προτρέπω και όλους να το γνωρίσουν, καθώς αποτελεί την καλύτερη μορφή άσκησης που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στους ασκούμενους.


Πάνω κάτω πόσες προπονήσεις πιστεύεις πρέπει να κάνει κάποιος άνθρωπος την εβδομάδα;

Για να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε ένα όμορφο σώμα, πρέπει πρωτίστως να το αγαπήσουμε και να το φροντίζουμε κάνοντας άσκηση, ώστε να είναι γερό και υγιές. Θεωρώ πως 2-3 φορές την εβδομάδα είναι ιδανικό, αλλά ακόμα και όταν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, ακόμα και 20’ άσκησης ημερησίως μπορούν να μας χαρίσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.


Που σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό; Σε ποιο γυμναστήριο;

Κυρίως βρίσκομαι στο Γυμναστήριό μου στη Ν. Σμύρνη. Το πρόγραμμά μου όμως είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκομαι και να κάνω προπονήσεις σε όλα μου τα Γυμναστήρια, καθώς θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο. Παράλληλα, κάνω προπονήσεις καθημερινά και στο Virtual Online Training Studio μας για όλα τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό, που δεν έχουν την δυνατότητα να έρθουν στα Γυμναστήριά μας και επιλέγουν να γυμναστούν διαδικτυακά.


Η φυσική κατάσταση ενός ανθρώπου (άνδρα/γυναίκας) παίζει ρόλο στην λίμπιντο;

Εντάσσοντας την άσκηση και ειδικά το Pilates στην καθημερινότητά μας, αυξάνουμε την δύναμη και την αντοχή μας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε την ευλυγισία μας. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η δύναμη και η λειτουργία του πυελικού μας εδάφους, επιδρώντας θετικά στην βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής.


Νους υγιής εν σώματι υγιή… το πιστεύεις και γιατί;

Το αρχαίο αυτό γνωμικό ισχύει και θα ισχύει όσο υπάρχει ο άνθρωπος. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα υγιές πνεύμα μέσα σε ένα υγειές σώμα. Φροντίζω το σώμα μου σημαίνει: υιοθετώ σωστές διατροφικές συνήθειες και εντάσσω την άσκηση στην καθημερινότητά μου. Ψυχή και σώμα αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, είναι κομμάτια του εαυτού μας και οφείλουμε να τα προσέχουμε εξίσου. Γι’ αυτό και η συμβουλή μου για όποιον δεν μπορεί να κάνει μαζικές και ταυτόχρονες αλλαγές στην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωής του, αρχικά να υιοθετήσει το Pilates, χωρίς να αλλάξει τίποτα άλλο. Είμαι βέβαιη πως όσο περνάει ο καιρός θα αποκτήσει τη διάθεση και τη θέληση να τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο.

Array