Please enable JS

Μάρδη Μηλιαρά

Το παν είναι να μάχεσαι & να φτιάχνεις τη ζωή σου όπως την θες εσύ, κόντρα στα στερεότυπα της κοινωνίας.

Γιατί δέχτηκες την πρόταση του Σταμάτη Μπαντούνα να παίξεις στη παράσταση του Αντίο Βερολίνο;

Η πρόταση του Σταμάτη Μπαντούνα έγινε έπειτα από ακρόαση που είχε κάνει για το συγκεκριμένο έργο. Οπότε στην πραγματικότητα εγώ έχοντας μια γενική εικόνα του έργου, του χτύπησα την πόρτα. Έπειτα γνωρίζοντας και τον Σταμάτη καλύτερα νομίζω πως ακόμα περισσότερο αυξήθηκε μέσα μου αυτή η λαχτάρα. Το έργο με αφορά, με συγκινεί, η εικόνα του Σταμάτη για τα πράγματα μου αρέσει, το θέατρο Αγγέλων βήμα είναι ένα πανέμορφο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, όποτε δεν υπήρχε λόγος να μην δεχτώ.

Για ποιούς λόγους πιστεύεις ότι  πρέπει να δούμε την παράσταση;

Το έργο και οι ήρωες ζουν στην Γερμανία στις αρχές του 30’, λίγο πριν τον β’παγκόσμιο πόλεμο και λίγο πριν το μεγάλο ολοκαύτωμα. Σε μια σκληρή περίοδο πολιτικά, οι ήρωες ζουν κανονικά τις ζωές τους και τα πάθη τους, διασκεδάζουν, ερωτεύονται, κυνηγούν τα όνειρα τους, κανονικά, όπως όλοι μας σε κάθε εποχή. Κάθε εποχή είναι σκληρή και δύσκολη αλλά όλοι μας οφείλουμε να ζήσουμε ανεξάρτητα από αυτό. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τότε ερωτεύονταν, παντρεύονταν, τσακώνονταν, ζούσαν κανονικά ακόμα και αν υπήρχε περίπτωση την επόμενη κιόλας ώρα να πεθάνουν. Η αγωνία των ηρώων να ζήσουν και να ευτυχήσουν κόντρα στην εποχή είναι μια οπτική της παράστασης.

Τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει η δεκαετία του 1930, ώστε να θεωρείς ότι πρέπει να ασχολούμαστε με αυτήν;

Κάθε εποχή έχει ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, αλλά υπάρχουν εποχές που είναι γροθιά στο στομάχι, μία από αυτές είναι και η δεκαετία του 30 λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Όταν τα πράγματα βράζουν μέσα μας, έχουν πάντα ενδιαφέρον. Ουσιαστικά φαίνεται να είναι μια εποχή ξεγνοιασιάς, χαράς και ερωτικής απελευθέρωσης που όμως η απειλή υπάρχει, είναι εκεί, βράζει μέχρι που χύνεται και διαλύονται όλα, μέσα μας.

Ο δικός σου ρόλος.

Ο ρόλος της Σάλλυ δεν έχει πολλές διαφορές από εμένα, από ένα νέο κορίτσι που προσπαθεί όχι μόνο να επιζήσει σε μια καταβροχθιστική κοινωνία αλλά και να ζήσει..

Τι σκέφτεσαι όταν διαβάζεις τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη “Το παν είναι η ρότα σου κόντρα στην κοινωνία ετούτη ”;

Το παν είναι να μάχεσαι και να φτιάχνεις τη ζωή σου όπως την θες εσύ, κόντρα στα στερεότυπα της κοινωνίας.

Πληροφορίες για την παράσταση:

Array