Please enable JS

Μάριος Γαβρίλης: Ο Ελληνογερμανός, που κάνει καριέρα & στο Hollywood.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Γερμανία από Έλληνες γονείς, θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα;

Νομίζω πως το γεγονός ότι έχω μεγαλώσει στη Γερμανία, ενώ οι γονείς μου κατάγονται από την Ελλάδα, έχει μία πολύ μεγάλη επίδραση σε εμένα, με την έννοια πως έχω ξεκινήσει τη ζωή μου με κάτι διεθνές.

Έχω ζήσει και στην Αμερική για κάποιο διάστημα. Υιοθέτησα πολλά στοιχεία της γερμανικής κουλτούρας, οπότε προφανώς σε κάποια θέματα λειτουργώ ως Γερμανός και σε άλλα ως Έλληνας. Θέλω να πιστεύω ότι έχω πάρει από τους δύο λαούς τα καλύτερα και  όχι τα χειρότερα.

Δεν νιώθω όμως καθόλου Γερμανός, αλλά Έλληνας και σε ένα γενικό πλαίσιο είμαι κάτι mix, κάτι ως πολίτης του κόσμου.

Θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος, voice acting. Τι προτιμάς;

Ελπίζω να μην βρεθώ ποτέ σε θέση να διαλέξω. Κάνω λίγο από όλα. Έχω σπουδάσει θέατρο είναι καθαρά θεατρικός ηθοποιός. Όμως η κάμερα με ελκύει περισσότερο και πιο συγκεκριμένα ο κινηματογράφος. Εκεί θέλω να ρίξω το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μου. Το σπικάζ και το voice acting είναι μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, στην οποία πήγε η καριέρα μου.


Πώς προέκυψε στην ζωή, αλλά και στην καριέρα σου το Los Angeles;

Είχα πάντοτε την επιθυμία, όπως κάθε ηθοποιός, να πάω στο Λος Άντζελες να δω τι παίζεται. Εκεί, σε ένα workshop, έτυχε να γνωρίσω τον μετέπειτα μέντορά μου, έναν από τους καλύτερους δασκάλους υποκριτικής. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος της δουλειάς του, ο τρόπος διδασκαλίας του. Μου έκανε κλικ που λένε. Ο ίδιος μου πρότεινε να πάω στο L.Α. γιατί ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά μαζί μου. Εγώ το είδα ως μία μετεκπαίδευση, οπότε τον ακολούθησα.

Σε πρώτη φάση μου άρεσε πάρα πολύ ως πόλη, αλλά ταυτόχρονα είναι και η Μέκκα του κινηματογράφου. Εγώ πήγα εκεί για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, γιατί πάρα πολλοί ηθοποιοί που έχουν τελειώσει τη σχολή τους δεν ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πράγματα.

Άρχισα να κάνω τακτικά ταξίδια μεταξύ Βερολίνου και Αμερικής και κάποια στιγμή αποφάσισα ότι θέλω να ζήσω και να δουλέψω στο Λος Άντζελες. Έκανα αίτηση για βίζα εργασίας, την πήρα, έμεινα ένα χρόνο μόνιμα. Αλλά ήρθε το κόμικ στη ζωή μου, οπότε αναγκάστηκα να επιστρέψω στη Γερμανία, ωστόσο κράτησα τις επαφές μου. Έτσι λοιπόν, ζω και δουλεύω πάλι στο Βερολίνο, όπως ήμουν και πριν αρχίσει αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Παραμένω πάντα ανοιχτός και όπου με πάει η ζωή.


Στην Ελλάδα θα ήθελες να παίξεις;

Οπωσδήποτε. Και ελπίζω κάποια στιγμή να συμμετεχω σε μια παράσταση ή ταινία ή σειρά ή οτιδήποτε. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ. Εξάλλου και οι γονείς μου πάντα αναρωτιόντουσαν αν η Ελλάδα για μένα είναι κατάλληλος επαγγελματικός προορισμός και τους απαντούσα αναλόγως.

Δανείζεις τη φωνή σου σε games – στα γερμανικά – και έχει γίνει πολύ γνωστή παγκόσμια. Μίλησέ μας για την εμπειρία σου.

Τα games είναι μία πάρα πολύ μεγάλη βιομηχανία παγκοσμίως. Έχουνε μπάτζετ πολλαπλάσιο του Χόλιγουντ. Μπήκα σε αυτό το χώρο από τότε που ξεκίνησα τη σχολή υποκριτικής. Έκανε από την άρχη πάρα πολλά games μεταγλωτισμένα καθώς στη Γερμανία όλα μεταγλωτίζονται.

Τώρα πια έχω πρωταγωνιστήσει sto Assassin’s Creed Odyssey, που έχει σαν θέμα την ελλάδα στα Γερμανικά φυσικά. Κι αυτό με κάνει πάρα πολύ περήφανο. Episis kai sto Far Cry 6, Death Stranding kai sto kainourio Gotham Knights opou kai eimai i foni to Batman……….. σε πάρα πολλά σε ένα μεγάλο χώρο που έχει εκατομμύρια fans bases.


Ένας χώρος που με ενδιαφέρει πολύ μελλοντικά γιατί έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική. Τα video games έχουν σενάρια, όπως οι ταινίες.  Ακόμα και καταξιωμένοι σταρς όπως ο Κeanu Reeves εχουν κάνει καριέρα στο χώρο αυτό, ως motion captur actors. Δηλαδή βάζεις μία ειδική στολή και μεταδίδεται το ψηφιακό σήμα σε μία οθόνη. Αρχίζεις και υποδύεσαι τον χαρακτήρα.

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το interactive experience, ο παίκτης δηλαδη να είναι ο χαρακτήρας. Στο μέλλον όλο και πιο πολύ θα κατευθυνθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Τι σκέφτεσαι για την σημερινή κατάσταση στον κόσμο, με κρίσεις, οικονομικές, υγειονομικές, αλλά και πολέμους;

Όσο πιο πολύ προχωρά ο κόσμος νομίζω ότι κινδυνεύει να γίνει ένα μεγάλο μπαμ. Ελπίζω να μη γίνει. Πολλαπλασιάζονται όλες οι κρίσεις οικονομικές, υγειονομικές, πόλεμοι.

Εγώ σαν καλλιτέχνης θεωρώ ότι έχουμε μία ευθύνη Γιατί είμαστε  καθρέφτες της κοινωνίας.

Όπως είπε ένας πολύ μεγάλος δάσκαλος στις Ηνωμένες Πολιτείες Larry Moss: “Εφόσον είσαι καλλιτέχνης sε αυτόν τον κόσμο που αιμορραγεί αυτήν τη στιγμή έχεις την υποχρέωση να είσαι μέρος της διόρθωσης του”.

Προσωπικά θεωρώ ότι ως καλλιτέχνης και αυτή είναι η δουλειά σου, όχι μόνο να ψυχαγωγεί στον κόσμο άρα είσαι μέρος της διόρθωσης, είσαι κομμάτι της σωτηρίας του κόσμου. Και κάπως έτσι το βιώνω. Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνουμε πρέπει να κάνει την διαφορά.