Please enable JS

Μαίρη Ξένου

Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου & περπάτα με σεβασμό κι ας πάνε όλα αντίθετα, εσύ με το πείσμα σου θα τα καταφέρεις.

Γιατί αποδεχτήκατε την πρόταση των Στέφανο Παπατρέχα και Λάζαρου Βαρτάνη να παίξετε στην παράσταση τους “Ονόριο”;

Ο Στέφανος Παπατρέχας και ο Λάζαρος Βαρτάνης είναι δύο ακούραστοι εργάτες του θεάτρου. Με παιδεία, αισθητική, όραμα, μοναδική ευγένεια και σεβασμό απέναντι στους συναδέλφους τους και όχι μόνο. Δουλεύουν σε βάθος και ασχολούνται με την κάθε λεπτομέρεια για ένα αποτέλεσμα που θα ταρακουνήσει τον θεατή αλλά κι εσένα ως δημιουργό του ρόλου σου! Δεν γνωριζόμασταν προσωπικά πριν συνεργαστούμε αλλά ήθελα πολύ να δουλέψουμε μαζί και να που φέτος βρισκόμαστε επί σκηνής κι είναι ακόμα πιο ωραία από ότι φανταζόμουν.

Για ποιούς λόγους πιστεύετε ότι πρέπει το κοινό να έρθει να δει την παράσταση σας;

Σε κάθε παράσταση κρύβεται μία κατάθεση ψυχής από τους δημιουργούς της κι αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο παιδείας για τον θεατή. Ο Ονόριο είναι μία ιστορία κι όπως κάθε ιστορία αν αφεθείς και την ακούσεις κρύβει μία ΄΄πίσω πόρτα΄΄. Έναν διαφορετικό τρόπο ερμηνείας που καταφέρνει να ανοίξει τους ορίζοντες της σκέψης μας. Εμένα με ταξίδεψε και με εξέλιξε και πιστεύω ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε μαζί.

Ο δικός σας ρόλος.

Υποδύομαι την Ηγουμένη Μάρθα, μία γυναίκα αφοσιωμένη στο έργο του Θεού αλλά και στον καθήκον της απέναντι στην σωστή λειτουργία του μοναστηριού. Δεν θέλω να πω πολλά, όχι για να μην προδώσω πράγματα για το έργο και για την παράσταση αλλά επειδή θέλω να μιλήσω επί σκηνής. Την αγαπάω πολύ, κάθε φορά που βάζω το κουστούμι της και ξεκινάει η παράσταση είμαι συγκινημένη για την ζωή που πέρασε μέσα από την γραφή του Στέφανου. Έχουμε δουλέψει πολύ για να την συναντήσω και εύχομαι οι θεατές να δουν την ψυχή της και μετά να σκύψουν μέσα τους.

Μιλήστέ μας για την συμμετοχή σας στο σήριαλ της Ερτ ”Φλόγα και Άνεμος”.

Στην σειρά υποδύομαι την Κυριακή, την αγαπημένη φίλη της Όλγας. Η Όλγα ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά την βλέπουμε παντρεμένη κι έγκυο σε έναν γάμο που δεν τον περίμενε έτσι, άλλη ζωή φανταζόταν. Η Κυριακή είναι δίπλα της όσο μπορεί, την στηρίζει, προσπαθεί να της φτιάχνει την διάθεση και να την ηρεμεί. Είμαι πανευτυχής γι’ αυτή την συνεργασία. Θα ήθελα και μέσα από εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Ρείνα Εσκενάζυ! Οι μέρες των γυρισμάτων ήταν μοναδικές. Εύχομαι το αποτέλεσμα να δικαιώσει τον κόπο όλων των συντελεστών.

Τι σκέφτεστε όταν διαβάζετε τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη “Το παν είναι η ρότα σου κόντρα στην κοινωνία ετούτη”;

Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό να πορεύεσαι σε αυτή την κοινωνία χωρίς να χάνεις τα ιδανικά και τις αξίες σου. Να μιλάς μπροστά στην αδικία, μπροστά στην εκμετάλλευση, σε οποιονδήποτε προσπαθεί να σε μειώσει ή να σε αλλοιώσει. Να έχεις ένα όνειρο, μια αγάπη και να παλεύεις γι’ αυτά με ήθος και σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πραγματική αγάπη, όχι εις βάρος άλλων. Μείνε ο εαυτός σου, γίνε η καλύτερη εκδοχή του και περπάτα με σεβασμό σε οτιδήποτε βρίσκεται γύρω σου κι ας πάνε όλα αντίθετα, εσύ με το πείσμα σου θα τα καταφέρεις. Αυτές οι γραμμές είναι λίγα από αυτά που σκέφτομαι…

Πληροφορίες για την παράσταση:

Array