Please enable JS

Μαριάννα Λαγουρού

Σε εποχές κρίσης τα δικαιώματα γίνονται ευκολότερη λεία για κάποιους που έτσι και αλλιώς θα φερόντουσαν ανάλογα.

Γιατί αποδεχτήκατε την πρόταση του Δημήτρη Κανέλλου να παίξετε σε μια χιουμοριστική παράσταση “Το Ξεκατίνιασμα του του Ολύμπου”;
 Το καλό χιούμορ είναι απαραίτητο και ανακουφιστικό! Βρήκα πραγματικά δελεαστική τη συμμετοχή μου σ’ αυτή την πρωτότυπη σάτιρα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Αλλά είναι επίσης σημαντικό για μένα το πρόσωπο το οποίο μου προτείνει έναν ρόλο. Η ποιότητα του χαρακτήρα του και η γενικότερη στάση του απέναντι σε αυτό που καλείται να κάνει κάθε φορά. Φυσικά και το έργο και ο ρόλος έχουν μεγάλη σημασία. Πρέπει να μου αρέσουν.

Ο Δημήτρης Κανέλλος είναι ένας εξαιρετικά ευγενής και γλυκός άνθρωπος, που μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη!

Αγαπάει τους ηθοποιούς (όντας και ο ίδιος), σου δίνει την ελευθερία να εκφραστείς όπως επιθυμείς, καθοδηγώντας σε προς την κατεύθυνση που θέλει φυσικά και έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος του.

Ο ρόλος σας;

Υποδύομαι την Θέα του έρωτα, την Αφροδίτη!

Στην παράσταση μας η Αφροδίτη είναι ιδιαιτέρως εξωστρεφής, μιλάει ανοιχτά για τις προτιμήσεις της στον έρωτα, στο σεξ και ασχολείται με την ομορφιά της!

Οι υπόλοιποι Θεοί την θεωρούν ‘’ελαφριά’’ κάποιοι και λίγο χαζή. Μόνο αυτό δεν είναι! Διαπιστώνουμε στη συνέχεια ότι διεκδικεί με σθένος και εξυπνάδα ότι την αφορά. Μου αρέσει πολύ ο ρόλος μου!

Σε κάθε περίοδο κρίσης αναβιώνει ο ρατσισμός και ο φασισμός. Πως το επεξεργάζεστε αυτό;

Δυστυχώς οι ρίζες σ’ αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ βαθιές και σαν κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να προσπαθούμε διαρκώς για να εκλείψουν.

Σε περίοδο κρίσης το πρόβλημα μεγεθύνεται γιατί οι καταστάσεις είναι δυσκολότερες. Αδύναμοι, ανασφαλείς άνθρωποι, αν μπορείς να τους αποκαλέσεις έτσι που χρησιμοποιούν την εξουσία τους, όποια και αν είναι αυτή, για να επιβιώσουν.

Πρέπει να αλλάξει κάτι ριζικά στη δομή της κοινωνίας για να υπάρξουν, εν καιρώ έστω, ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αναφέρομαι κυρίως στα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, αν ακούν οι ιθύνοντες, για να μάθουμε και να καταλάβουμε τουλάχιστον τι σημαίνει σεβασμός στον εαυτό μας πρωτίστως και φυσικά προς τους άλλους.

Είναι μακρύς ο δρόμος αλλά αισιοδοξώ.

Πιστεύετε ότι οι περίοδοι κρίσης είναι ιδανικοί για να καταπατούνται τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Σε εποχές κρίσης τα δικαιώματα γίνονται ευκολότερη λεία για κάποιους που έτσι και αλλιώς θα φερόντουσαν ανάλογα. Απλώς δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυσκολίες των ανθρώπων για να περιοριστούν κεκτημένα. Χρειάζεται προσοχή και αντοχές για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε.

Ποιά είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια, μετά (;) την εποχή του κορωνοϊού;

Μετά από ένα δύσκολο και περίεργο χρόνο εύχομαι και εμείς και το κοινό να ευχαριστηθούμε την παράσταση που διακόψαμε πέρυσι λόγω του κορωνοϊού και σιγά – σιγα να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας.

Πρόσφατα συμμετείχα σε μια αμερικάνικη ταινία μεσαίου μήκους σε σκηνοθεσία του D. Channsin Berry. Η FRANCESCA είναι μια δραματική ιστορία αγάπης και συμμετείχαν οι Δωροθέα Μερκούρη, Christopher Wilson, Stefania Kapetanides, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, Μαρία Ψωμά, η μικρή Rosmary Elueboh καθώς και ο σκηνοθέτης. Σύντομα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στα κινηματογραφικά φεστιβάλ και ελπίζω να πάει καλά. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα και περιμένω με αγωνία την προβολή της.

Αυτό το διάστημα συζητώ για μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συνεργασία που ελπίζω να ευοδωθεί.

Πληροφορίες για την παράσταση “ΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ” στο θέατρο OLVIO ΕΔΩ

Array


Related Posts