Please enable JS

Οι Stereo Soul μας μιλούν πριν το πρώτο τους live “The New Era” στο El Convneto

Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

 

Παναγιώτης Πάλλης: Μετά τη λύση της συνεργασίας μου με τον Bradley, ήθελα να συνεχίσω το project των Stereo Soul οπότε αναζητούσα νέο συνεργάτη που να πληροί τα κριτήρια που πρέπει: δυνατή φωνή, εμφανίσιμο, με κατάλληλα ακούσματα και πάνω απ’ όλα επαγγελματία. Κι έτσι κατέληξα στον Αλέξη που είναι χρόνια φίλος και τα διαθέτει. Δε χρειάστηκε πολλή σκέψη.

Αλέξης Δερμιτζάκης: Θα πω την ιστορία όπως ακριβώς έχει… απλά μια ωραία πρωία χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Παναγιώτης, μου εξήγησε τους λόγους που διέλυσε την συνεργασία του με τον Bradley και μου πρότεινε να συνεχίσουμε μαζί ως Stereo Soul. Η απάντησή μου ήτανε με μεγάλη χαρά ναι!

 

Οι Stereo  θα αλλάξουν μουσικό ύφος και style;

Ο σωστός χαρακτηρισμός είναι ότι θα το επεκτείνουν, χωρίς να το αλλοιώσουν. Πλέον δεν υπάρχει περιορισμός στη γλώσσα όπως υπήρχε πριν, οπότε στο ήδη υπάρχον αγγλόφωνο ρεπερτόριο θα προστεθεί ελληνικό ρεπερτόριο ποικίλων ειδών,  εκτός από ροκ και βαριά λαϊκά που δεν μας ταιριάζουν. Έτσι, το ύφος θα γίνει πολύ πιο ευέλικτο χωρίς όμως να υπονομευτεί η ποιότητά του.

Πως θα θέλατε να εξελιχτεί η μουσική σας;

Παναγιώτης: Επιθυμία μας είναι η μουσική και οι εμφανίσεις μας να αφήσουν το κοινό που μας παρακολουθεί απόλυτα ψυχαγωγημένο, είτε αυτό σημαίνει να χορέψει μέχρι τελικής πτώσεως είτε να συγκινηθεί και να νοσταλγήσει, ανάλογα με το εκάστοτε concept. Να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιταγές του σήμερα και τα δικά μας ακούσματα και ποιότητα.

Αλέξης: Νομίζω ότι κανείς μας δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό. Η μουσική μας σίγουρα εμπνέεται από τους καιρούς που περνάμε και τις επιρροές που έχουμε την εκάστοτε περίοδο, οπότε ό,τι είναι να ‘ρθει θε να ‘ρθει, που λέει και η όμορφη παροιμία.

 

Ένας τραγουδιστής πρέπει ταυτόχρονα να είναι και μουσικός;

Παναγιώτης: Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Όχι απαραίτητα, αλλά το να είναι του προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία επαγγελματικής αποκατάστασης γιατί αφενός μπορεί να συνοδεύει ο ίδιος τον εαυτό του σε ζωντανά προγράμματα, και αφετέρου μπορεί να συνθέτει και δικά του τραγούδια.

Αλέξης: Συμφωνώ ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι μουσικός αλλά, όπως είπε και ο Παναγιώτης, αυτό βοηθάει πιο πολύ σε καλλιτεχνικό επίπεδο για να βελτιώνεται ο ίδιος, να μπορεί να καθοδηγεί ίσως κάποιες φορές τον εκάστοτε μουσικό ή μουσικούς με τους οποίους θα συνεργαστεί και γενικότερα να αντιλαμβάνεται και την μουσική πιο καταρτισμένα.

Έχετε νέα τραγούδια;

Ακόμη όχι, καθότι μόλις ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας στις αρχές του 2019, οπότε προτεραιότητα έχει το να κλείσουμε και στήσουμε τις πρώτες μας live εμφανίσεις, όπως και το πρώτο μας promo υλικό για να προσεγγίσουμε νέους υποψήφιους πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο για lives και corporate events. Παρόλα αυτά, μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες θα δρομολογηθεί και η κυκλοφορία του πρώτου μας κομματιού, σίγουρα με ελληνικό στίχο.

Παρεμπιπτόντως, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρώτο μας live show για το 2019 στο αγαπημένο μας στέκι, το γνωστό bar restaurant και χώρο εκδηλώσεων El Convento del Arte στο Μεταξουργείο, με τίτλο “Stereo Soul – The New Era” , την Παρασκευή 1/3 στις 22:00. Πρόκειται για ένα ευφάνταστο mix ελληνικών και ξένων θρύλων υπό τη συνοδεία πλήρους ορχήστρας μουσικών, που ελπίζουμε από τη μία να ξεσηκώσει κι από την άλλη να συγκινήσει όσους μας τιμήσουν. Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να μας παρακολουθήσετε, ελάτε να δικτυωθούμε στα social media μας για να δείτε λεπτομέρειες και για το live μας:

·         Official Facebook page: https://www.facebook.com/StereoSoulOfficialPage/

·         Official Instagram account: https://www.instagram.com/stereosoul.official/

·         Official Facebook Fan Page: https://www.facebook.com/groups/1550254855277846/

·         Personal profiles:

o   https://www.facebook.com/panagiotis.pallis1 (Παναγιώτης)

o   https://www.facebook.com/alexis.dermitzakis (Αλέξης)

Τι σκέφτεστε για την Ελλάδα του 2019;

Παναγιώτης: Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πιστέψω. Έχουμε ζήσει μια δεκαετία κρίσης που μας έχει γονατίσει από όλες τις πλευρές, ειδικά στο χώρο της μουσικής τα budgets έχουν κατακρεουργηθεί, και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι μια πιθανή ανάκαμψη και πότε θα έρθει. Παρόλα αυτά δεν μπορώ παρά να αισιοδοξήσω, να συνεχίσω να κάνω όνειρα και να τα κυνηγώ.

Αλέξης: Το 2019 με έχει κάνει να αισιοδοξώ, καθώς βλέπω την Ελλάδα σιγά-σιγά να πηγαίνει καλύτερα σε πολλούς τομείς, πολλές επιχειρήσεις να ξανανοίγουν και νέες θέσεις εργασίας να εμφανίζονται, κάτι που είναι ένα επίτευγμα βγαίνοντας από μία δυνατή οικονομική κρίση που μας θέρισε. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι όλα σιγά-σιγά θα πάνε πολύ καλύτερα.

 

Πληροφορίες για την συναυλία των Stereo Soul  στο  El Convento EΔΩ