Please enable JS

Πόπη Σακελαροπούλου: “Ο χορός για μένα είναι αίσθηση, μυρωδιά, ιδέα. Είναι μια ολοκλήρωση πνευματική-συναισθηματική και ταυτόχρονα σωματική!”

Ποιά ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις τον χορό; Υπήρχαν επιρροές στο περιβάλλον σου;

Όλα ήρθαν φυσικά.Ήταν οι δίσκοι κλασσικής μουσικής, οι παραστάσεις μπαλέτου που παρακολουθούσα στο Ηρώδειο και στο Λυκαβηττό, καθώς και  οι εκθέσεις ζωγραφικής, που πηγαίναμε με τους γονείς μου, και όλο το καλλιτεχνικό κλίμα που επικρατούσε στο οικογενειακό περιβάλλον το οποίο οδήγησε στην εγγραφή μου στην ερασιτεχνική σχολή μπαλέτου της Μαρίας Λαζαρίδου στον Κορυδαλλό. 

  

To πρόγραμμα εξάσκησης μιας χορεύτριας πόσο σκληρό και επίπονο είναι; Είναι διαφορετική η ζωή σας από την ζωή των υπολοίπων;

Το πρόγραμμα εξάσκησής μας είναι σε επίπεδο πρωταθλητισμού γι΄αυτό και είναι πολύ απαιτητικό. Είμαστε υποχρεωμένοι από τη φύση του επαγγέλματος να βρισκόμαστε σε άρτια φυσική κατάσταση προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση όχι μόνο στην πρόβα αλλά και στην παράσταση. Επανάληψη, πόνος, επιμονή και πολλές φορές εξουθένωση τα οποία ξεχνάς όταν βγαίνεις πάνω στη σκηνή.

         Για να πετύχουμε το ύψιστο βέβαια χρειάζεται προσήλωση στο στόχο και πάνω απ΄όλα πειθαρχία. Στοιχεία που καθορίζουν την καθημερινότητά μας. Χαλαρότητα,διασκέδαση και  ανεμελιά δεν είναι πάντα έννοιες συμβατές με το επάγγελμα. Αυτό δε σημαίνει πως απαρνιόμαστε τα εγκόσμια απλώς αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις με περισσότερο σκεπτικισμό. Προσέχουμε τη διατροφή μας και το σώμα μας,το οποίο, προσπαθούμε να μην το καταπονούμε και να το ξεκουράζουμε όσο περισσότερο γίνεται.

 

Μίλησε μας για τα δικά σου χορευτικά μέρη στην Λίμνη των Κύκνων.

         Τρεις άντρες και μια γυναίκα.Το θηλυκό με το αρσενικό στοιχείο συνυπάρχουν άρρηκτα συνδεδεμένα χωρίς ντροπές,χωρίς όρια. Έτσι ξεκινάει το ταξίδι μου στον μαγικό κόσμο της Λίμνης παρέα με τους τρεις παρτενέρ μου. Ένας ρόλος ,που χρειάζεται χιούμορ,δεξιοτεχνία και απίστευτη αμεσότητα έτσι ώστε να μιλάμε μόνο με την κίνηση του σώματος. Μια παρουσία που συνοδεύεται από εντυπωσιακά σηκώματα πολλές φορές αρκετά επικίνδυνα, που όμως όταν τα φέρουμε εις πέρας δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας όχι μόνο σε εμάς αλλά και στους θεατές.

 

Πως λειτούργησε η  συνεργασία με τον νέο διευθυντή σας Κωνσταντίνο Ρήγο στη Λίμνη των Κύκνων;

Η συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο ήταν από την αρχή πολύ καλή. Είναι θετικός άνθρωπος και πραγματικά σε αφήνει να δημιουργήσεις και να χτίσεις τον ρόλο βάσει της προσωπικότητάς σου. Βέβαια πάντα μέσω οδηγιών σκηνοθετικής φύσεως.Θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι τελειομανής και δίκαιος. Στοιχεία που αποτελούν ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους χορευτές.

  

Τι σημαίνει για σένα ο χορός;

Νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά, γιατί ο χορός είναι αίσθηση. Είναι μυρωδιά. Είναι ιδέα. Είναι μια ολοκλήρωση πνευματική-συναισθηματική και ταυτόχρονα σωματική. Κλείνει μέσα του μια τελειότητα,που είναι δύσκολο να την περιγράψεις. Είναι αυτή η έκσταση στην οποία φτάνεις όταν είσαι πάνω στη σκηνή που όλα μοιάζουν να κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν,όπου ο χρόνος είναι σαν να μην υπάρχει. Είναι μια ιεροτελεστία.

 

 

Πληροφορίες για την “Λίμνη των Κύκνων” από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ΕΔΩ 

Βιογραφικό της Πόπης Σακελαροπούλου ΕΔΩ

Array