Please enable JS

Σκοτσέζικο Ντούς  της Χρύσας Σπηλιώτη – Περιοδεία

                                       Κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη

Πρεμιέρα, Παρασκευή 5 Ιουλίου, ώρα 21:15

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες του έργου «Σκοτσέζικο Ντούς» της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη, που θα παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι το ΔηΠεΘε Κοζάνης  και θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης.

Το «Σκοτσέζικο Ντούς»  είναι μια απολαυστική, ανατρεπτική κωμωδία που θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε, αλλά ταυτόχρονα θα προβληματιστούμε για όλα αυτά που ζούμε στην καθημερινότητά μας.

Το «Σκοτσέζικο Ντούς»  γράφτηκε από την Χρύσα Σπηλιώτη το 2000 και πραγματεύεται, με σατιρική και αυτοσαρκαστική διάθεση, τον κόσμο του θεάτρου και των παρασκηνίων, με ευρηματικές κωμικές καταστάσεις, που διαδέχονται η μία την άλλη, με ένα γρήγορο, δυναμικό, άμεσο, ευφυή διάλογο που ενισχύεται με ευφάνταστες ατάκες, λεξιλόγιο της αργκό και πολλά πνευματώδη λογοπαίγνια.

Η συγγραφέας, εκτός από το στοιχείο της σάτιρας που κυριαρχεί ιδιαίτερα στον τρόπο που διαγράφονται οι στερεοτυπικές συμπεριφορές των πρωταγωνιστών, αναφέρεται και στην έλλειψη ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς, αλλά και σε καίρια κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχής (πόλεμοι, εγκληματικότητα, φυσικές καταστροφές, διαφυλικές σχέσεις).

Το  «Σκοτσέζικο Ντούς» χρησιμοποιεί ως αφορμή τον κόσμο του θεάτρου, αλλά λειτουργεί μετωνυμικά ως εναλλαγή μεταξύ χαράς και λύπης, επιτυχίας και αποτυχίας, πραγματικότητας και θεάτρου, σοβαρού και αστείου, κωμωδίας και δράματος, που αδιάρρηκτα συνυπάρχουν σε κάθε εκδήλωση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το έργο

Ένας θίασος κάνει πρόβες για να παρουσιάσει την Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Επικεφαλής του θιάσου και θεατρώνης, είναι ένας ερωτύλος, φαλλοκράτης, «κουλτουριάρης» σκηνοθέτης, ο οποίος έχει χάσει όλα τα λεφτά του στο τζόγο, ακόμα και την επιχορήγηση του υπουργείου πολιτισμού και για να κρατήσει τους απλήρωτους ηθοποιούς και τεχνικούς στον θίασο, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να τους πείσει ότι κοντά του θα έχουν μία σίγουρη και μεγαλειώδη καλλιτεχνική καριέρα.

Κατά την διάρκεια όμως των προβών του θιάσου, γίνεται το σώσε. Ο θίασος γίνεται μαλλιά κουβάρια γιατί βγαίνουν στην επιφάνεια, η ανασφάλεια και η επαγγελματική αβεβαιότητα των ηθοποιών, οι αντιζηλίες, η υπέρμετρη φιλοδοξία, οι βεντετισμοί και η προσπάθεια επαγγελματικής ανέλιξης, μέσω των ερωτικών σχέσεων με όρους επαγγελματικής συναλλαγής, χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς όρια και η παράσταση κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Χρύσα Σπηλιώτη / Σκηνοθεσία : Λευτέρης Πλασκοβίτης / Σύμβουλος Σκηνογραφίας: Αντώνης Χαλκιάς / Κοστούμια: Δώρα Γαζή /  Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας / Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης / Χορογράφος – Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Λάλλου / Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς / Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση email daisylempesi@hotmail.gr 

ΠΑΙΖΟΥΝ

Χρήστος Ευθυμίου, Νίκη Παλληκαράκη, Μιχάλης Μαρκάτης, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Κωνσταντίνος Μουταφτσής,  Δανάη Σταματοπούλου, Παναγιώτης Δαβιδόπουλος.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από το Βιβλιοπωλείο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, τα γραφεία του ΔηΠεΘε κι από το https://www.ticketservices.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση 10€ γενική είσοδος

Ημέρα παράστασης 15€ κανονικό / 10€ μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

 Παραστάσεις περιοδείας έως τέλη Αυγούστου: 

5 και 6 Ιουλίου Κοζάνη 

8 Ιουλίου Καστοριά 

12 Ιουλίου Άργος Ορεστικό

15 Ιουλίου Γρεβενά 

17 Ιουλίου Πτολεμαΐδα 

22 Ιουλίου Φλώρινα 

24 Ιουλίου Βελβεντό

25 Αυγούστου Κοζάνη 

26 Αυγούστου Δήμος Συκεών Νεάπολης  Θεσσαλονίκη 

Array