Please enable JS

Σονάτα του σεληνόφωτος, Γ. Ρίτσου – θέατρο Δρόμος – Προσκλήσεις

Στείλτε το όνομά σας σε μήνυμα στη σελίδα μας Art and Press & κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, «Ημερολόγιο», που διοργανώνει η ομάδα Μήδεια στον Γιάννη Ρίτσο, θα παρουσιαστεί η «Σονάτα του σεληνόφωτος», με την Μαριάννα Λαγουρού σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου.

«Σονάτα του σεληνόφωτος» (1956), η πρωϊμότερη από τις μακρές συνθέσεις της «Τέταρτης Διάστασης», σημαδεύει, με την ιδιότυπη μορφή και ατμόσφαιρά της, το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όχι μόνο για το έργο του Γιάννη Ρίτσου (1909-1990), αλλά και για την ελληνική ποίηση γενικότερα.

Η «Σονάτα του Σεληνόφωτος», από τους πιο αγαπημένους ποιητικούς μονολόγους του Ρίτσου, μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα, μέσα από μια ροή παραστάσεων και συμβόλων. Πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής της ηλικιωμένης ηρωίδας, με καρδιά νεαρής γυναίκας, της Γυναίκας με τα Μαύρα που υποκινείται από την παρουσία στο χώρο ενός νέου άνδρα, ο οποίος παραμένει καθ’ όλη την διάρκεια του έργου βουβός και απαθής, υπογραμμίζοντας έτσι την πάλη των διαφορετικών γενεών.

Συντελεστές παράστασης

  • Συγγραφέας: Γιάννης Ρίτσος
  • Επιμέλεια επιλογής κειμένων & ποιημάτων / Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
  • Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης, Μίκης Θεοδωράκης, Θάνος Μικρούτσικος, Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, Allen Grey
  • Σκηνικά – Art Director: Ρένα Σανταμούρη με την RS Architecture + Design Studio
  • Φωτισμοί / Φωτογράφιση: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
  • Κινησιολογία: Δάφνη Μαρκάκη, Εύη Καρακώστα
  • Κουστούμια: Ρένα Σανταμούρη
  • Μουσική Επιμέλεια & Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Λιάκος, Μανώλης Πετρής
  • Post Production & Editing: Μανώλης Πετρής
  • Οργάνωση Παραγωγής: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
  • Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Ειρήνη Λαγουρού
  • Παραγωγή: Medea Pictures

Παίζουν:

  • Γυναίκα με τα Μαύρα η Μαριάννα Λαγουρού
  • Νεαρός ταξιδευτής του χρόνου ο Γιώργος Λιάκος

Array