-Πως νοιώθετε που ερμηνεύετε δύο νέα τραγούδια αφιερωμένα στις ψυχές που ταυτίστηκαν µε τα στοιχεία: μακρύ πέλαγος, αθάνατο νερό, ανυπέρβλητο φεγγάρι.
Τα στοιχεία της φύσης έπαιζαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων των ανθρώπων. Κυριάρχησαν και κυριαρχούν λοιπόν και στη δική μου ζωή. Το φεγγάρι, σημείο αναφοράς και για την κοινωνία που μεγάλωσα και για την πορεία της ζωής μου. Η λαχτάρα για το νερό, η έλλειψη του, η ηρεμία και η γαλήνη που νοιώθει κανείς, ακόμα και από τον ήχο της φουρτουνιασμένης θάλασσας. Το πέλαγος και η συνειδητοποίηση του πόσο μικροί είμαστε μπροστά του, πόση αβεβαιότητα μπορεί να αισθανόμαστε και πόση ελπίδα μας δίνει η προσμονή αυτού που θα έρθει.
Όλες αυτές οι εικόνες γίνονται αφορμή έκφρασης και αισθάνομαι χαρούμενη που μπορώ να είμαι κοινωνός αυτών των συναισθημάτων μέσα από τη φωνή μου.
-Τι είναι αυτό που σας ωθεί να εκφράζεστε μέσα από το τραγούδι;
Εσωτερική ανάγκη και ευλογία να μπορώ να εκφραστώ μέσα από τη μουσική, καθώς όπως μου μεταφέρουν, πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν επίσης να εκφραστούν με αυτόν τον τρόπο. Νοιώθω ευγνωμοσύνη -κυρίως προς την μητέρα μου- αφού οι προσλαμβάνουσες από την οικογένειά μου, με μύησαν σε έναν τέτοιο τρόπο έκφρασης.
Άλλωστε ο λαός μας είναι φιλόμουσος. Το τραγούδια είναι ανέκαθεν στοιχείο της κουλτούρας μας. Είναι ίδιον της κοινωνίας μας -πόσο μάλλον μιας μικρής και κλειστής στην οποία μεγάλωσα- να εκφράζουμε είτε τον πόνο μας είτε την χαρά μας μέσα από το τραγούδι. Μεγαλώνοντας, λοιπόν μέσα σε τέτοιο περιβάλλον ασπάστηκα και εγώ, συνειδητά ή ασυνείδητα, αυτόν τον τρόπο έκφρασης.
-Πόσο εύκολο είναι για σας να καταφέρετε να εκφράσετε αυτό που νιώθετε μέσα από τα κομμάτια που ερμηνεύετε;
Η τοποθέτηση της φωνής μου με διευκολύνει αρκετά αφού με ευχέρεια μπορώ να ερμηνεύσω παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά ή έντεχνα τραγούδια και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να επικοινωνώ τα συναισθήματά μου, συναισθήματα που δημιουργούνται από τους στίχους και την μελωδία.
Τα δύο τραγούδια-διαμάντια που έγραψε για μένα ο Νίκος Οικονομίδης έχουν ευαίσθητη χροιά και εύκολα ταυτίστηκα με την τρυφεράδα που αποπνέει μέσα από τα λόγια.
Θεωρώ πως πάντα υπήρχαν δύο πτυχές της μουσικής. Όμως, όλοι μας έχουμε ευθύνη να δώσουμε το καλύτερο, οπότε εμένα με αφορά περισσότερο αυτή η πλευρά και όχι ότι δεν “ομορφαίνει” την μουσική. Όσο ακούγονται ακόμα σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Τούντας, ο Βαμβακάρης, ο Χατζηχρήστος ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας, ο Χιώτης, ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Μαρκόπουλος, ο Ξαρχάκος, o Νικολόπουλος και τόσοι άλλοι σπουδαίοι δημιουργοί, πιστεύω πως έχουμε τα εχέγγυα να διδασκόμαστε και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.
-Ποιο είναι το επόμενο βήμα που ονειρεύεστε καλλιτεχνικά;
Ευσεβής μου πόθος είναι να τραγουδήσω στο Ηρώδειο τραγούδια όλων των σπουδαίων δημιουργών. Θα ήταν η μεγαλύτερη τιμή για μένα.
Πληροφορίες για τα νεα τραγούδια:
Το Art and Press δημιουργήθηκε με σκοπό την πολιτική, πολιτιστική και πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών. Πίσω από τη λειτουργία του Art and Press υπάρχει μία ομάδα «ανήσυχων» ανθρώπων, που προέρχονται από διάφορους κοινωνικούς χώρους, στους οποίους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά όπου και όσο μπορούν. Η κοινή αγάπη των μελών της ομάδας μας για την πολιτική, τον πολιτισμό και γενικά την ενημέρωση, είναι η κινητήρια δύναμη για την παρακολούθηση, καταγραφή και παρουσίαση σε όλους εσάς, όσων συμβαίνουν. Δεν μας καθοδηγεί κανείς, δεν μας χρηματοδοτεί κανείς και ως εκ τούτου παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς λαμβάνουν χώρα. Η πορεία του Art and Press είναι συνεχόμενα και ραγδαία ανοδική όσον αφορά την προσέλκυση επισκεπτών / αναγνωστών τόσο στην κύρια ιστοσελίδα όσο και στο κανάλι του Youtube.